Hääpuku ostettu

Kuten ehkä ahkerimmat insta-seuraajani jo huomasivat, niin sain tänään häiden suhteen todella ison kiven pois sydämeltä, eli ostin hääpuvun! Lähdin Tampereen häämessuille Tampere-taloon ajatuksella mennä ihan vain nuuskuttelemaan ideoita ja katselemaan, mutta yksi tähtäin minulla oli ja se oli Jotain käytettyä eli käytettyjen hääpukujen pop-up- kauppa. Olin viimeksi Tampereen häämessuilla joskus ööh, viisi vuotta sitten (?) ystäväni Jonnan kanssa. Tuolloin meillä ei ollut haisuakaan naimisiinmenosta vaan lähdimme muuten vaan katselemaan paikkoja ja juttuja. Sen verran kuitenkin muistan, että tämä sama pop-up- kauppa taisi olla jo silloinkin messuilla mukana (silloin tosin kukaan ei puhunut mistään pop-upista mitään). Polvipituinen mekko on siis ollut hakusessa ja Morsiusgalleriassa oli eräs erittäin vahva kandidaatti. Siinä mietitytti kuitenkin hinta sekä se, että olisin tarvinnut itse mekon lisäksi vielä erillisen pitsiboleron, jossa kangaspalan metrihinta kipusi tähtitieteellisiin lukemiin… Vaikka neula pysyykin kädessäni, niin en halunnut ottaa mitään lisästressiä siitä, että olisi vielä pitänyt alkaa ompelemaan itse boleroa. Siispä jätin tuon Morsiusgallerian puvun mietintämyssyyn ja suunnistin häämessuille.

Tuolla Jotain käytettyä- liikkeessä oli kyllä aivan erinomainen palvelu ja minulle sattui vielä tosi ihana myyjä :) Hänen kanssa jutustelimme kaikenlaista muutakin mutta mikä tärkeintä, niin oikea puku löytyi! Menin paikalle tänään, toisena messupäivänä tikkana heti kymmeneltä ja ajattelin että kaupassa tuskin on ruuhkaa. Olin onnekseni oikeassa koska olin ensimmäinen asiakas paikalla! Katsastin heti lyhyiden mekkojen rekin, joka kyllä joka paikassa on aika lyhyt, tässäkin valikoimassa oli vain noin kymmenen pukua. Valkkasin käsivarrelleni kaksi ja kävellessäni kohti sovituskoppia huomasin vielä mallinuken päällä yhden puvun, joka muistutti tosi paljon Morsiusgallerian lempipukuani. Pyysin saada sovittaa myös sitä ja ahh, näinpä löysimme toisemme! ;)

hää1

En aio julkaista koko mekon kuvaa täällä blogissa ennen häitä, jotain jännitystä sentään pitää säilyttää. Mutta yllä pieni sneek peak :) Äitini, kaasoni ja mieheni ovat kuvat jo nähneet. Näytin miehelleni myös itse puvun, en ole tämän asian suhteen taikauskoinen ja toisaalta halusin kuulla hänen mielipiteensä. Puku on minulle hiukan iso, selässä on turhan paljon leveyttä ja rintaosaa pitää hieman muokata. Myyjä, joka puvun minulle myi, oli myös ompelija ja hän arvioi korjauksen hinnaksi noin 100 euroa. Puvun hintahan oli siis 99,- joten alitin budjettini reilusti! Se onkin hyvä koska tilasin tänään myös hääkutsut ja ne taas hiukan ylittivät niihin varatun rahan. Budjetti on meillä pitänyt hienosti, tosin vielä on monta juttua joita ei ole saatu ruksittua listalta yli ja lopullista hintaa ei ole tiedossa. Mutta uskoisimme että pysymme hyvin tiukassa Excel-taulukossamme ja saatamme jopa alittaa kokonaisbudjetin, saapa nähdä. Kutsujen lisäksi aion askarrella itse ainakin paikka- ja ohjelmakortit. Niihinkin sain messuilta hyviä ideoita! (kuvat Sinellin ständiltä)

hää6 hää3 hää2

Katselin uteliaasti kaikenmoisia juttuja messuilla, vaikka olenkin ajatellut esim. kukat ottaa ihan paikallisesta liikkeestä tai naapurikunnasta. Niin ja muistutuksena, että menemme siis minun synnyinpaikkakunnallani naimisiin. Kolme kukkakauppaa on ihan lähettyvillä ja luulen käyttäväni jonkun niistä palveluja. Sain muutaman alennuskupongin Tampereen seudun kukkakauppoihinkin, mutta luulenpa että jään silti voitolle kun tilaan kaikki kukat pienemmältä paikkakunnalta. Tämä on yksi isoimmista syistä, miksi pidämme häämme landella. Täällä kaupungissa kaikessa on Tampere- lisää, koska kysyntää hääjutuille on niin paljon ja kustannukset kaupoilla suuremmat. Lisäksi Tampereella emme juurikaan voisi hyödyntää suhteita ja tuttavanetuja, joita taas saamme maalla.

hää5

Valloittavan kauniita kakkuja oli esillä Purppurahelmi- konditorian ständillä.

hää4

Niin ja puvun lisäksi menin ja ostin myös kengät! Jotain lainattua- kaupan yhteydessä oli esillä myös asustekirppis, ja sieltä myyjän avustuksella bongasin nämä kengät:

hää7 hää8

Kengät sopivat tyyliltään ja erityisesti väriltään pukuuni tosi hyvin. Tässä postauksessa kuvaamieni kenkien kanssa taas pukuni ei vain kerta kaikkiaan sopisi, koska nuo Zalandon kengät olivat niin kylmän valkoiset että ivoryn sävyinen mekkoni riitelisi niiden kanssa pahasti. Sininen yksityiskohta vielä korostaisi kylmää sävyä. Päädyin siis näihin vähän yksinkertaisimpiin kenkiin, koska nämä olivat TODELLA hyvät jalkaan (ainakin pienen tepastelun jälkeen..;) ja sopivan korkeat. Pieni platform vielä parantaa mukavuutta ja jaksamista. Ajattelin yrittää etsiä näihin jotain pientä koristusta, koska muuten kengät ovat aika simppelit ja nimenomaan halusin, että kengissä olisi joku juju. Katsotaan, mitä nettikauppojen ihmeellinen maailma minulle tarjoaa, tai sitten menen ihan vaan näin. Ihan pelkästäänkin kengät ovat kyllä minusta aika ihanat, ja mukavuudesta erityisplussa. Hinta ei näissäkään ollut kova, 45,- joten vaikka vielä tulisin katumapäälle niin nämä jäisivät hyvillä mielin yleiseen juhlakäyttöön. Mutta täytyy sanoa, että oli kyllä käymisen arvoiset messut ja loistava päivä!

Mitäs pidätte kengistä? Muutenkin saa kommentoida ja heitellä vinkkejä, jos tulee näistä hääjutuista jotain ajatuksia :)

-Marianna

12 kommenttia artikkeliin ”Hääpuku ostettu

    • Joo no ei se mitään, vastasin kumminki :D Ja perskules, mä ajattelinki että miten muka muistan noin hyvin ne sadan vuoden takaiset messut, mutta nyt ku sanoit niin kyllähän tosiaan käytiinkin! Ku säki sovittelit sormuksia ja kaikkee. Oon mä lahopää x)

      Tykkää

  1. Ehkä nyt tunnustan ihan täällä nettimaailmassakin lukevani tätä ;D Kenkäfanaatikkona pakko kuolata ääneen noita kenkiä!!!! Niin nätit! Onnea löydöstä :)

    Tykkää

  2. Ihanat kengät! Kyllähän noihin jotain blingiä varmasti voi tuunailla jos haluat. Menee kyllä varmasti nätisti ihan noinkin. Mulle alkaa tuleen kauhee asukriisi jo valmiiks teidän häihin :D:D Voin muuten kattoo sitä hääpuvun kavennusta jos haluat?

    Tykkää

    • No mä vielä sitä vähä mietin, toisaalta noi on tosi kauniit ihan noinkin, mutta ehkä jotain pientä…? Ja olis ehkä kiva saada vähän navy blueta noihin, kun se on meidän väriteema :)

      Mä oon ihan valmis viemään ton ompelimoonkin, ethän pahastu mutta mä en haluaisi että pukuun tulee kissankarvoja kun myyjä niistä nimenomaan varotteli! xD Oliko tökerösti sanottu? :D Kun toi helma on semmonen että siihen tarraa kyllä kaikki kiinni.

      Vai sulle tässä tulee asukriisi, sorry musta ei taida olla siihen kauheesti apua… Mutta pukukoodi on ihan normi, mielellään jotain vaatteita vieraille päälle olis kiva ;D

      Tykkää

      • En toki pahastu! :D Sunhan puku ja rahojashan ne on ja helpommalla mä pääsen, kun en ompele ;) Jotain sinistä blingiähän noihin kenkiin olis varmaan ihan helppoki kiinnittää ihan langalla ja neulalla, kun kerran tollasta pitsiä on. Mulle tulee varmaan pian kenkäkriisikin! Oon vaan niin huono uusiokäyttään mitää mekkojani ja ku tekis nii mieli ostaa uutta, mut silti täytyis säästää. On kyllä vaikeeta :D:D

        Tykkää

      • Haha, niin turha kai sitä itselleen on ylimääräisiä hommia haalia ;) Keskity vaan omaan asukriiseilyyn! :D Ajattelin kyllä yrittää ettiä jotain kivaa koristetta noihin kenkiin. Tohon pintaan sais juuri hyvin ihan pikku pistoillakin jotain kiinni, tai sit semmosella klipsulla. En oo vie ehtiny perehtyyn mutta pitää laittaa vauhtia…
        Ja siis kuitenkin suurin osa meidän häiden vieraista on semmosia, jotka ei oo sun mekkoja nähny. Itteä vaan aina ottaa päähän mennä samoissa vaatteissa eri juhliin ;)

        Tykkää

Jätä kommentti