Frozen-villasukat

Frozen taitaa olla noilla vaahtosammuttimen kokoisilla edelleen kova juttu, ainakin mitä kaupoissa kiertelee ja tuttuja lapsosia jututtaa. Yksi läheinen palleroni on myös armoton Frozen-fani, joten joululahjatoiveita kysyttäessä Frozen-villasukat olivat aika korkealla listalla. Lupasin sitten auttaa pukkia hieman ja katsoa, josko saisin Frozen-sukat lähetettyä tonttujen matkassa pukin pussiin :)

Nämä Frozen-sukat kuten muutama muukin lahja jäi todella viime tippaan, käsitöissä on vähän sekin haaste, että niitä ei voi vain hakea ja that´s it! Olin aikatauluttanut marras-joulukuulle muitakin jouluksi tehtäviä käsitöitä ja muuten olisin ehkä ehtinytkin, mutta Dubain reissu sekoitti aikataulua. Siispä nämä sukat pääsivät perille vasta pari päivää joulun jälkeen (emme olisi saajan kanssa kyllä joulun alla ehtineet nähdä muutenkaan). Vähän tästä kiireestäkin johtuen en ehtinyt näitä sukkia kuvata sen paremmin, mutta sentään pari kuvaa räpsäisin ennen paketointia :)

Frozen-villasukat 3,5- vuotiaalle

Lankoina valkoinen Lauri (villa+PA) ja sininen Cewec silver soft (akryyli)

Puikot 3.5 mm, silmukoita 9/puikko

Jalan koko 26

Olof-silityskuvat eBaysta

Frozen-villasukat, frozen villasukat, frozen sukat

Frozen-villasukat, frozen villasukat, frozen sukat

Frozen-villasukat, frozen villasukat, frozen sukat

Sukat olivat niin pienet, lanka ja puikot sen verran paksut että nämä valmistuivat kyllä ihan parissa illassa (ja silti tuli kiire). Olaf-silityskuvat tilasin hyvissä ajoin, niiden etsimisessä oli eniten hommaa! eBayn ihmeellisestä maailmasta nekin lopulta Hong Kongista tänne saapuivat, ja ovathan nuo aika hienot :) Voisi sanoa, että nämä ovat Olaf-sukat eikä Frozen-sukat pelkästään. Silityskuvan kiinnittyminen oli vähän jännä paikka, mutta lopulta kävi ilmi että kuva tarrasi kiinni ihan loistavasti. Osasyy lienee, että tuo sininen varsi on 100% akryylilankaa, joten sekin hieman sulahti silittäessä… En usko, että villalankaan jäisi ihan noin hyvin kiinni. Silityskuvassa on vielä sekin hyvä, että jos kuvio irtoilee, niin sitä voi vähän silittää uudelleen kiinni. Näitä ei kyllä pesukoneeseen sitten voi laittaa, mutta eipä villiksiä kovin usein pestä muutenkaan.

Langat olivat molemmat minulla ekaa kertaa käytössä. Lankamaailman Cewec silver soft on varsinaista Frozen-lankaa, tästä on toteutettu varmasti tosi monet Frozen-sukat. Lanka ei ole kuulemma kovin kestävää eikä muutenkaan erityisen miellyttävän tuntuista, mutta ulkonäköhän on aivan ihana. Kestävyysongelman vuoksi en myöskään uskaltanut laittaa sinistä tuon enempää sukan teräosaan, jottei se kuluisi puhki. Valkoinen Lauri taas on norjalainen, ihan normi sekoite-sukkalanka. Sen kestävyydestä en osaa sanoa yhtään, saapi nähdä ja kuulla kokemuksia tältä pikku käyttäjältä. Ja nytpä muistin, että haa, olenhan sittenkin tehnyt Laurista aiemminkin sukat! Lankojen värjäystä tein kesällä tästä samaisesta langasta, ja kudoin siitä myöhemmin minisukat vaippakakkuun.

Mitä pidätte Frozen-sukista? :) Saajalta tuli kiitokset ja sitten toive, että pitäisi vielä saada Elsa-kauluri… Sitä sitten seuraavaksi vissiin!

-Marianna

Yksi kommentti artikkeliin ”Frozen-villasukat

  1. EDIT:nyt kahden vuoden ahkeran käytön jälkeen (ovat kuulemma olleet ihan lempisukat 💙) akillesjänteen kohtaan on tullut reikä. Lienee juuri tuossa sinisen langan ja valkoisen joustimen rajalla. Yllättävän hyvin sukat siis ovat kestäneet, vaikka näiden tekemisen jälkeen olen myös tuosta Lauri – langasta kuullut aika paljon huonoja kommentteja. Nyt pitää siis alkaa tehdä uudet sukat, onneksi tuota ihanaa Frozenia on vielä jäljellä ja silityskuvankin voi käyttää uudestaan :-)

    Tykkää

Jätä kommentti