Tammikuun alkua

Tänä viikonloppuna sain rentouduttua oikein kunnolla, oli ihanan kiireetöntä vaikka kaikenmoista menoa olikin paljon. Loppiaisen ansiosta heti joulun perään tuli pitkä viikonloppu, mikä oli kyllä kiva juttu vaikka ei nyt ihan hirmuisesti vielä ehtinyt arjesta rasittua ;) Yliopiston joululoma päättyy huomenna, tiistaina sitten takaisin koulun penkille. Olen ollut nyt töissä joka päivä muutaman viikon ja vähän alkaa kropassa tuntua taas oudokseltaan tuo työn rasitus. Suuhygienistin duuni on oikein mukavaa (välillä tietty kyllästyttää) ja tykkään erityisesti omasta työpaikastani tosi paljon. Silti menen takaisin luennoillekin hyvillä mielin, vaikka siitä ei sitten kukaan maksakaan enää palkkaa… No, kunhan tästä saa koulut alta pois ja pääsee taas kokopäivätöihin, niin alkavat tulotkin taasen tasaantua.

Harjoittelupaikkaa pitäisi kesäksi nyt kiireesti hakea, olen vasta yhteen paikkaan laittanut kyselyä menemään. Kesä tulee niin äkkiä, että nyt ei ole varaa vitkastella… Jos kaikki menisi oikein putkeen, niin saisin harjoittelupaikasta myöhemmin sitten myös työn. Mutta siihen nyt on vielä matkaa! Yleensä olen tosi kova suunnittelemaan kaikkea etukäteen aika pitkällekin, mutta tämän tulevan vuoden suhteen olen pitänyt aika löyhää linjaa. Gradu valmistuu pikkuhiljaa, työn/harjoittelupaikan haku etenee tässä koulussa ja työssä käymisen ohella ja tulevaisuus sen suhteen ei kauheasti stressaa ainakaan nyt. Haittaakse?

Tein tänä vuonna kaksi uudenvuodenlupausta. Ensimmäinen on aika konkreettinen eli kuukauden totaalinen herkkulakko. Namien syöminen lähti joulukuussa vähän (paljon) lapasesta, ja nyt tilannetta pitää ohjata takaisin normaaleihin uomiin. Teimme diilin mieheni kanssa, että kumpikaan ei syö yhtään herkkuja, ja joka repsahduksesta tulee 20€ sakko! :D Emme päässeet ihan selvyyteen vielä siitä, mitä rahoilla sitten tehdään jos niitä johonkin purkkiin alkaa kertyä, mutta ainakin toistaiseksi olen saanut vastustettua kiusausta :) Kalliiksi tulee muutama konvehti jos pääsee repsahtamaan…

Toinen lupaus oli kehittää stressin hallintaa ja stressata ylipäätään vähemmän. Parasta tietysti olisi, kun olisi mahdollisimman vähän stressiä, jota ylipäätään tarvitsisi hallita. Siispä koitan ottaa hieman rennommin erityisesti koulun suhteen ja antaa asioiden soljua omalla painollaan eteenpäin. Valmistuminen tulee kun tulee, kunhan nyt tulisi tänä vuonna. Työstä ei ole painetta koska nykyisessäkin paikassa työtä riittää ja sopimus ei ole katkolla. Jos kuitenkin pääsee pinna kiristymään liikaa, niin yritän löytää uusia tapoja stressin hallitsemiseen ja poistamiseen. Ainakin liikunta yleensä auttaa, mutta ajattelin yrittää myös esim. meditointia. Jos on sen suhteen hyviä vinkkejä, niin otan mielelläni vastaan! Liikunnasta olen oppinut olemaan tekemättä mitään erityisiä lupauksia, mutta nyt toin viikonloppuna landelta sukset tänne Tampereelle. Josko sitä pääsisi vähän käymään ladulla jossain vaiheessa.

Mitään varsinaista järkevää asiaa ei tänään nyt ollut, seuraavaksi vuoden ekan tenttimateriaalin kimppuun. Hyvää alkavaa viikkoa!

-Marianna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s