Pyöräillen Hampurissa

Viikko alkoi täällä sateisesti. Kelit ovat edelleen aika miellyttävät, paitsi tänään satoi kyllä vettä kuin sieltä kuuluisan höyrylaivan pyrstöstä. Nyt illempana onkin sitten aurinko paistanut nätisti, ja lähdimme mieheni kanssa pyöräilemään. Pyöräkirppiksen saaliit pääsivät käyttöön ja hyvin pelasivat, tämä oli nyt toinen kerta kun pyöräilimme tuoreilla menopeleillämme.

pyöräily Hampurissa

Pyörät olivat kyllä ihan älyttömän hyvä ostos, tässä meidän asuinalueellamme niillä on todella kätevää liikkua. Taisin jo mainitakin että täällä maaperä on todella, todella tasaista, ja meidän asuintaloltamme kun lähtee lenkille niin molempiin suuntiin parin kilometrin tikkusuora peltoaukea, kutsumme sitä motivaatiosuoraksi :D En tykkää ollenkaan lenkkeillä päällystetyllä tiellä (eivätkä jalkanikaan), siksi pyöräily on kivempaa. Niin ja tuon motivaatiosuoran päähänkin pääsee sutjakammin, vaihtuvatpa maisemat ja tekee mieli sitten pyöräilläkin vähän kauemmas. Tänään teimme 11 km:n iltalenkin. Kaikkiaan pyöräily Hampurissa on näköjään hyvin suosittua ja sujuukin varmasti hyvin, mitä lähempänä taajamaa ollaan niin sitä paremmat ovat pyörätiet ja keskikaupungilla menee ihan pyöräkaistatkin, ja pyöräilijöille on omat liikennevalot.

Kävimme sellaisella lenkillä, jonka varrella emme aiemmin ole poikenneet. Melkeinpä suu auki taas katselin tätä saksalaista arkkitehtuuria, kun joka ikinen talo on kuin täysin samasta muotista tullut. Punatiili on täällä vallalla, vuokraemännän mukaan täällä päin Hampuria on vieläpä joku oma kivilaji (vähän kuin Kurun graniitti vai mikä se onkaan), jota sitten paljolti talojen rakentamiseen on käytetty. Suurin osa taloja on ikivanhoja tai vähintään vanhoja, joissakin on vuosiluku laitettu näkyviin ovien päälle ja siitä olenkin päätellyt, että monet talot ovat 1900-luvun ensimmäiseltä puoliskolta. Meidän asuintalomme on rakennettu 1940-luvulla ja tätä on sittemmin laajennettu, kuten monia muitakin taloja tällä alueella. Laajennuksissa on täällä käytetty kyllä melko lailla mielikuvitusta, en tiedä onko se jotenkin suomalainen tapa ajatella mutta minulle tulisi mieleen laajentaa taloa suoraan eikä kulmittain/vinoon/yhtä nurkkaa ylöspäin… Jännittävää.

pyöräily Hampurissa

IMG_20150914_184508

pyöräily Hampurissa

pyöräily Hampurissa

Välillä tuolla Allermöhen suunnalla tuntui, kuin todella olisi muutenkin sukeltanut sinne 1940-luvulle. Yllä olevassa kuvassa näkyvässä talossa on olkikatto. Ja tuolla siis ihan asutaan. Vuohia sentään katolla ei näyttänyt käppäilevän.

En tiedä onko täällä lisäksi joku asemakaavan tapainen säädös pihoista vai ovatko ihmiset muuten vain hulluina puutarhan hoitoon; ihan järjestään pihat tai ennemminkin puutarhat ovat todella hyvin hoidettuja, kaikilla on vähintään kymmentä eri kukkalajia täydellisessä muodostelmassa olevassa kukkapenkissä ja suihkulähde lorisee kolmessa eri tasossa vaikka tontti olisi kuinka pieni plätti… Ja tarkoitan siis ihan todella, että jokainen. En ole nähnyt täällä yhtä ainutta pihaa, joka ei olisi tip top kuosissa ja puskat leikattu viivottimen kera.

pyöräily Hampurissa

IMG_20150913_120354-3

pyöräily Hampurissa

Erot Suomen maisemiin ovat täällä todella silmiinpistäviä, mutta mielestäni jotenkin suloisia. Maisema täällä on ihanan idyllistä, jo ihan senkin takia olen tyytyväinen että asumme vähän sivummalla. Kaupungin vilskettä saa kyllä kokea ihan riittävästi tuolla keskustassa käydessä. Kävin tänään kaupungilla shoppailemassa muutamia paitoja koulua varten, koska vaatevarastoni on täällä todella pieni (koska jätin ainakin kaksi laatikollista tänne tarkoitettuja vaatteita Suomeen…). Löysin sattumaltä täältä vaateketju Tally Weijlin, johon törmäsin ekan kerran Italiassa 2004. Ehkä Suvi, Saija, Jonna ja Annika muistatte kyseisen kaupan? :)

Nyt iltapuuhien pariin,

-Marianna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s