DIY meikkipussi

Muistatteko vielä kettulapaset, jotka tein edellistalvena? Silloin jotenkin vähän pääsin ihastumaan kettukuosiin. Kun tuossa pääsiäisenä sitten poikkesimme äitini kanssa Tuurin kyläkaupassa säästämässä, niin ostin sieltä palan kettukuosista, jämäkkää kangasta. Mielessä oli jo heti tuolloin ommella pari pientä meikkipussia tai penaalia, ja nyt ensimmäinen on valmis!

Tenniskyynärpää on vaivannut minua tosi paljon viime aikoina, ja olenkin joutunut tämän vuoksi jättämään toistaiseksi neulomukset ihan täysin pois. Käsityöinto pitää nyt kohdistaa johonkin muuhun, ja muutenkin kyllä ompelut ovat jääneet aika vähälle viime aikoina. Oli siis tosi kiva kaivaa ompelukone nurkasta esille ja alkaa huruuttelemaan :)

Olin jopa niin kurinalainen, että käytin tämän meikkipussin ompeluun kaavaa. Malli ja idis tulivat Pinterestistä, ja kaavaan pääsee tästä linkistä. Halusin vähän isomman pussukan, johon mahtuisi kunnolla kaikki meikkiputelit sun muut. Siihen tarkoitukseen tällainen laatikkomainen malli sopii hyvin.

DIY meikkipussi, kettukuosi, ommeltu meikkipussiDIY meikkipussi, kettukuosi, ommeltu meikkipussiDIY meikkipussi, kettukuosi, ommeltu meikkipussiDIY meikkipussi, kettukuosi, ommeltu meikkipussi

Vuorikangasta en ostanut erikseen, vaan ajattelin käyttää siihen tarkoitukseen kaapista löytyviä jämiä. Kierrätysintoisena valitsin vanhojen farkkujen puntit, koska halusin vuorista paksua ja jämäkkää. No ihan nappiin tämä valinta ei sitten loppujen lopuksi ehkä mennyt sen suhteen, että farkun puntti ei ollut ihan tarpeeksi leveä. Lisäksi tein taas kerran todellisen rookie mistaken ja en laittanut tarpeeksi saumanvaraa, kun jouduin yhdistämään farkun palasia vuoria varten. Ihan itselle kelpaava tuli kuitenkin näinkin.

DIY meikkipussi, kettukuosi, ommeltu meikkipussiDIY meikkipussi, kettukuosi, ommeltu meikkipussi

Tällä kertaa kärsivällisyyteni riitti pieneen briljeeraukseen, ja viimeistelinkin meikkipussin pienillä kivoilla yksityiskohdilla. Vetoketjun molempiin päihin ompelin pienet jämäpalavetimet, joihin kohdistin kettujen naamat sopivasti :) Lisäksi tein vielä kovikepohjapalan pahvista, jonka päällystin niin ikään kettukankaalla. Tällä tavoin ommeltu meikkipussi pysyy nätimmin pystyssä ja muodossa, loppujen lopuksi vuoritus olisi saanut olla vieläkin napakampi (tai pehmustettu).

DIY meikkipussi, kettukuosi, ommeltu meikkipussiDIY meikkipussi, kettukuosi, ommeltu meikkipussi

Tuollahan se valmis ommeltu meikkipussi jo vilahtikin, ja alla lisää kuvia. Pussukasta tuli kyllä niiiiiiin ihana!

DIY meikkipussi, kettukuosi, ommeltu meikkipussiDIY meikkipussi, kettukuosi, ommeltu meikkipussiDIY meikkipussi, kettukuosi, ommeltu meikkipussiDIY meikkipussi, kettukuosi, ommeltu meikkipussiDIY meikkipussi, kettukuosi, ommeltu meikkipussi

Mitäs pidätte pussukasta, söpöysfaktori on aika korkea vai mitä? :D Seuraavaksi teen siis vielä ainakin kummitytölle tästä penaalin, ja tällä samalla mallilla voisi tehdä muillekin pussukoita. Säästin kaavan, siitä tuli varsin näppärä ja minulle sopiva. Jos muuten haluatte käyttää tuota alkuperäistä kaavaa ja saada tämän minun meikkipussini kokoisen (n.15 cm leveä pussukka, vetoketju on 25 cm pitkä), niin huomioikaa että suurensin kaavaa 25%.

Nyt vielä nauttimaan viikonlopusta, huomenna arki taas alkaa iltavuorolla. Ciao!

-Marianna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s