Villasukat ohuesta Zauberball-langasta

Vihdoin uudet lempivillasukkani ovat valmiit! Ostin Zauberballin herkkulankaa ensimmäistä kertaa alkuvuodesta Lankamaailman alesta. Olin pohtinut Zauberballin kokeilemista jo kauan, mutta lankavarasto on sen verran suuri jo muutenkin, että melkein 15€ kerää ei tullut sitten hankittua… Alessa hinta oli tippunut sopivasti ja valkkasin väriksi sävyn 1699. Tarkemmin ottaen langan nimi on Zauberball Crazy, ainakin kuvien perusteella erona normi Zauberballiin on meleerattu sävy.

Naisen ohuet villasukat koko 38,5

Lanka: Zauberball Crazy 1699, fingering

Puikot: 2.25 mm KnitPro Zingit

Silmukoita 15/puikko, tiimalasikantapää, joustin valepalmikkoa

Langan menekki: 55g

Ohuet villasukat, villasukat ohuesta langasta, zauberball

Ohuet villasukat, villasukat ohuesta langasta, zauberball

Nämä sukat tulivat nyt pitkästä aikaa ihan itselleni käyttöön. Minulla on ollut muutamat äitini tekemät ohuet villasukat, mutta ne alkavat olla jo aika vanhoja ja väsynyneitä. Nyt piti tämä aukko sukkalaatikossa siis täyttää. Villasukat ohuesta langasta mahtuvat kivasti talvi- ja välikausikenkiin. Otin nyt ekaa kertaa kunnolla pienet ja napakat puikot, ja jätin silmukkamäärän maltilliseksi. 2.25 mm puikoilla 15 silmukkaa per puikko tuotti varsin napakan, mutta ei liian kireän, omaan jalkaani täydellisesti istuvan lopputuloksen. Jätin sukan varren minulle ehkä hieman tyypillistä lyhyemmäksi, halusin näistä jokapäiväiset käyttösukat, jotka eivät liikaa vilkkuisi kengän suusta. Pidän yleensä villasukkia aina housunpunttien päällä.

Ohuet villasukat, villasukat ohuesta langasta, zauberball

Lankana Zauberball oli varsin miellyttävä tuttavuus. Lanka ei ole kovin pehmeä, ennemminkin… kova? Karhea ei ole oikea sana, sitä nämä eivät ole. Lanka on kaksisäikeistä fingering-vahvuista, ja kierre on todella napakka. Tulee ehkä jopa hieman mieleen punottu kalastussiima. Puikot olivat minun käsialalleni tosi sopivat tämän langan pariksi, ohuet villasukat syntyivät tiiviinä neuleena ja pinta oli sopivan napakka. Värin liuku on tässä 1699-sävyssä todella kaunis, ja jaksoin kerrankin täsmätä värit. Se todella kannatti! Jotenkin ihmeen kaupalla sain mätsättyä aloituskohdan niin, että ensinnäkin sukkien värit ovat keskenään lähes identtisissä kohdissa ja lisäksi kaunis syvä, tumma violetti sattui juuri kantapään kohtaan. Ja se on ihan sattumaa!

Ohuet villasukat, villasukat ohuesta langasta, zauberball

Ohuet villasukat, villasukat ohuesta langasta, zauberball

Sukkiin valkkasin jälleen tiimalasikantapään, mielestäni siinä kaunis langan väri tulee nätimmin esiin ja muutenkin sileäpintainen kantapää on nätimpi kuin perinteinen patenttikantapää. Koska minulla on yleensä ongelmana se, että tiimalasikantapää jää vähän lyhyeksi/matalaksi (esim. näissä ja näissä sukissa), niin yritin tällä kertaa vähän muokata kantapään korkeutta. Näissä ohuissa villasukissa joka puikolla oli siis alunperin 15 silmukkaa. Kantapäätä aloittaessa otin molemmin puolin +2 silmukkaa, eli kantapään leveys on 17+17=34 silmukkaa. Kun tulin kantapään keskelle, niin tein kaksi kokonaista välikerrosta ilman lisäyksiä/kavennuksia. Kun kantapää oli muuten valmis, tein vielä kaksi lyhennettyä kerrosta niin, että sukan pohjapuolen kahdelle puikolle neuloin edestakaisin kaksi kerrosta ilman, että neuloin jalkapöydän puoleisia puikollisia. Näin kantapään pituus kasvoi, mutta jalkapöydän tuosta kohdasta ei. Tajusitteko? Jos tiimalasikantapää ei ole tuttu, niin Ullaneuleen sivuilla on hyvä, kuvallinen ohje.

Ohuet villasukat, villasukat ohuesta langasta, zauberball

Puikkoina minulla oli KnitPron hiilikuituiset Zing-puikot, jotka hankin ihka ekaa kertaa näitä sukkia varten. Ostin puikot Parkanon lankakori– kaupasta, jonka nettikaupassa muuten Zingit ovat tosi edulliset! Puikot ovat oikeasti ihan kehujensa veroiset, tosi tasapainoiset ja mukavan liukuvat. Ensimmäistä kertaa niin ikään puikkojen pituutena minulla oli lyhyemmät 15 cm, ja taitavat jäädä käyttöön jatkossakin.

Lankaa jäi tuon kuvan mukainen nytty, noin 40g. Sukkien paino oli siis vain 55g, lisäksi värien täsmäyksessä jouduin purkamaan välistä pienen pätkän pois, sen heitin roskiin. Tiedän jo, mihin tuon lopun mytyn käytän, yhdet äidin tekemät ohuet villasukat kaipaavat uusia varsia ja kantapäitä. Jos tämä projekti joskus toteutuu, niin laitan siitäkin kyllä päivitystä tänne blogiin ;)

Lähiaikoina muuten tänne blogiin on tulossa kivaa uutta käsityöjuttua ja pientä arvontaakin, joten pysykäähän kuulolla :)

-Marianna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s