Syyslomalle!

Syksy on kyllä ollut melkoisen märkä ja tylsä, aikainen minitalvi oli siihen nähden jopa ihan mukavaa piristystä. Toivoin jo että lumet eivät enää sulaisi, jotta voisin unohtaa haravoitujen lehtikasojen pois kuskaamisen… No nyt on taas märkää, kuraa ja pimeää mutta onneksi tiedossa on vähän piristystäkin, lähdemme nimittäin pienelle syysmatkalle.

Puhuimme jo kesällä mieheni kanssa, että olisi ihana tehdä joku pieni reissu vielä ennen kuin vauva syntyy. Ihan heti palleron kanssa ei reissuun pääse, joten yritämme nyt ottaa vielä ilon irti kun kahdestaan saa mennä :) Lähdemmekin tässä pikapuoliin neljäksi päiväksi Puolaan, Gdanskiin!

GdanskGdansk1

Matkan kriteerit olivat helppo ja halpa, ja ne molemmat täyttyvät Gdanskin kohdalla. Lennot ovat Turusta ja onneksi hyvin lyhyet, alle 1,5h per suunta. Jaksaa sitten mahan kanssakin matkustaa, joskaan mitään ongelmia sen suhteen ei ole ollut muutenkaan. Kävin tänään vielä neuvolassa lääkärillä tsekkaamassa että kaikki on ok ja mitään estettä lentämiselle tai reissulle ei ole. Tukisukat lähtevät matkaan jo muutenkin, ja lentomatka on yhtä pitkä kuin ajomatka Tampereelta Turkuun, joten sen suhteen olen hyvillä mielin.

Itse matka on muuten kyllä hyvin löyhällä sabluunalla suunniteltu, eli emme ole suunnitelleet oikein mitään :-D Gdanskia on moni tuttu kehunut söpöksi ja mukavaksi viikonloppukohteeksi, ja se sopii lyhyelle lomallemme oikein hyvin. Hintataso on siellä edullinen ja tarkoituksena olisikin lähinnä kierrellä, katsella, syödä ja kahvitella. Harmikseni ilmeisesti joulutorit eivät vielä taida olla auki, mutta ehkä jotkut käsityömarkkinat saattaisi löytyä? Kuvia katsellessa Gdanskista tulee vähän mieleen Lüneburg, Lübeck tai Kiel, hansakaupunkeja kaikki.

Eräs saksalainen kaverini on kotoisin Puolasta ja kyselinkin häneltä vähän matkavinkkejä. Muutaman ravintolavinkin sain ja kuulemma kannattaa metsästää pierongia ja zapiekankaa eli jonkinlaisia ja piirakoita ja pitkulaista pizzan sukulaista. Lisäksi hän suositteli vierailemaan Gdanskin naapurikaupunki Sopotissa, jonne aiommekin tehdä päiväretken junalla.

Gdansk31

Sanomattakin on selvää, että odotan reissua tosi paljon! Lämpötilat näyttävät ainakin nyt olevan Gdanskissa siinä hieman alle +10C tienoilla, mikä kuulostaa vallan mukavalta. Kunhan nyt ei kauheasti vettä sataisi, niin hyvä. Toinen vaihtoehto reissulle olisi ollut lähteä uudelleen Arabiemiraatteihin, mutta olimme siellä juuri viime vuonna ja sinne on vähän pidempi matkakin. Lisäksi siellä on aika kallista, mutta olisi ollut takuulla aurinkoista… No joskus toiste sitten taas sinne :)

Jos jollain on vielä matkavinkkejä heittää Gdanskin suuntaan, niin antaa paukkua!

Kuvat täältä, täältä ja täältä

-Marianna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s