(Arki)viikko kanssani

Maanantai 13.2.

6.30 Herätys. Torkutan pari kertaa. Bussiin 7.30, yliopistolla 8.10, menen kahvilaan odottelemaan aamiaisen alkamista (aamupalatarjoilu alkaa vasta 8.30, HÄ??)

8.30 Aamupalaksi puuroa, sämpylä, kananmuna ja kahvia. Lueskelen keskeneräistä perustulo-ryhmätyötä, jonka merkeissä tapaan ryhmäni kymmeneltä. Eksyn välillä Facebookiin ja Iltalehden sivuille. Selaan myös yliopiston lehden Aviisin läpi.

10.00 Tapaan terveys- ja sosiaalipolitiikan ryhmätyöryhmäni, olen aamupalan jälkeen viimeistellyt esitelmäämme. Tehtävänämme on tehdä kirjallinen työ+Power Point perustulon toimeenpanon haasteista Suomessa. Menee vähän sivuun terveystieteestä, mutta lähitiede sosiaalipolitiikkaan tämä sopii. Saamme työn valmiiksi!

11.40 Lounaalle yliopiston ruokalaan kavereiden kanssa. Otin seitipaloja, kunnes huomaan että olisi ollut mozzarellavuokaakin. Harmittaa. Lähden keskustakampukselta Kaupin kampukselle kävellen, koska on niin ihana ilma.

12.45 Olen Kaupissa ja menen suoraan TAYS:n potilasarkiston tutkijatilaan. Tarkoituksena on naputella graduni aineistopakettia täydemmäksi. Olen saanut tietokeskukselta aineistoksi potilastietoja, mutta niissä on aukkoja ja täydennän näitä itse potilaskertomuksista. Työlästä ja aikaavievää, mutta ihan kiinnostavaa.

14.30 Haen TAYS:n kahvilasta voisilmäpullan ja kahvin, ja heitän ne huiviin työpisteelläni.

16.00 Olen päivän opiskelut tehnyt ja lähden bussilla kotiin. Päässä vilisee vieläkin diagnooseja ja hoitosuunnitelmia. En koske kännykkään kotimatkalla, silmät tarvitsevat näyttöpääte-päivän jälkeen pihalle tuijottelua.

16.45 Olen kotona, huoh kun aivot olivat tänään lujilla. Kauppaan, ruuanlaittoa, Viikinkejä ja Greyn anatomiaa.

20.00 Saunaan ja sen jälkeen tämän tekstin kirjoitusta. Huomiseksi on vielä pakko vilkaista EU:n projektityökalua toista ryhmätyötä varten.

22.00 Nukkumaan.

Tiistai 14.2.

6.20 Herätys kahden torkun jälkeen. Pitkä päivä edessä, huokailen jo valmiiksi.

7.00 Bussiin, siellä ne samat naamat istuvat kuin jo reilun neljä vuotta kun olen tuolla vuorolla kulkenut.

7.25 Poikkean työpaikalla viemässä evääni jääkaappiin iltavuoroa ajatellen. Yritän tehdä omat eväät töihin mahdollisimman usein, ostolounaisiin uppoaa huomaamatta tosi paljon rahaa.

7.55 Yliopistolla projektin suunnittelu- kurssin ryhmätyötä ideoimassa. Meillä on tosi hyvä ryhmä ja saamme problem treen tehtyä.

11.00 Lounas yliopiston ruokalassa. Syön aika äkkiä, koska pomo laittoi viestiä että ehdinkö pitää pikapalaverin ennen potilastyön aloitusta.

11.45 Töissä. Teen paperitöitä ennen kuin eka potilas tulee 13.00.

16.15 Ruokatunti. Syön eilistä tikka masalaa, jonka aamulla toin jääkaappiin. Tykkään tosi paljon tehdä iltavuoroa, kun talo ei ole niin täynnä väkeä.

19.00 Viimeinen potilas lähtee. Melkein kaikki tämänpäiväiset potskut ovat vanhoja tuttuja. Yksi sanoi, ettei halunnut tulla viime vuonna hoitoon, kun minä olin Saksassa ja olisi pitänyt mennä jollekin muulle suuhygienistille. Ihana kiitos ♥

19.45 Bussiin ja kotia kohti. Illalla dösä kulkee onneksi nopeasti.

20.15 Kotona, melkein suoraan saunaan.

21.50 Nukkumaan.

img-20170216-wa0006

Keskiviikko 15.2.

07.30 Herätys. Tälle aamulle en tunkenut mitään aikaista ohjelmaa, koska tiesin että tiistain jälkeen väsyttää. Silti tulee kiire, teen voileivän ja keitän kahvia mukaan reppuun.

8.30 Bussiin ja kohti yliopistoa. Matkalla tulee viesti ryhmäläiseltäni, että en ole korjannut perustulo-ryhmätyöstä yhtä kohtaa, ja työ pitää palauttaa puoliltapäivin. Vaihdan suunnitelmaa luennolle menosta lennosta, ja menen mikroluokkaan korjaamaan työtämme.

9.15- 10.45 Viilaan lähdeluetteloa, koitan tunkea seitsemän sivua tekstiämme maksimipituuteen 6 sivua. Onnistun saada 6,5 sivua, saa kelvata. Palautan työn Moodleen.

11.15 Syön lounasta yliopistolla ja lähden sitten töihin kuukausipalaveriin.

13.15 Palaveri on ohi, menen vielä mulkoilemaan ajanvarauskirjaani huomista työpäivää ajatellen. Kirjaston kautta kotiin.

15.30 Mieheni tulee töistä kotiin, lähdemme luistelemaan läheiselle luisteluradalla. Pääsin testaamaan uusia hokkareitani!

16.45 Kotona taas ja ruuanlaittoa.

18.00 Ilta menee ei-oikein-mitään tehdessä. Lueskelen Don Rosan vanhoja ankkaklassikoita, joihin olen viime aikoina taas pitkästä aikaa palannut.

20.00 Saunaan

22.00 Nukkumaan.

Torstai 16.2.

06.25 Herätys yhden torkun jälkeen. Aamutoimet kaamealla kiireellä, niinkuin aina.

7.00 Bussiin ja töihin.

7.30 Töissä ja työpisteellä jo valmiina. Ihan normi päivä edessä, potilastöitä iltapäivään saakka.

15.45 Työt tehty, aivot olivat suurimman osan päivää jossain ihmisten suussa. Bussiin ja kotia kohti, huh taas on jotenkin nuutunut olo. Yksi syy miksi haluan tehdä jotain muuta kuin shg:n töitä, on ainainen minuuttiaikataulu työpäivissä. Ja tällä tarkoitetaan siis todellakin minuuttiaikataulua. Toisaalta päivät menevät tosi nopeasti.

16.30 Kotona ja ehdotan ruuaksi itsetehtyjä hampurilaisia, saan välitöntä kannatusta. Siispä taputtelen jauhelihapihvejä ja teemme iiiiiihania hamppareita itse. Nami! Samalla katsellaan American Officea, aivan loistavaa mockumentarya.

18.00-20.00 Viimeistelen edelleen perustulo-ryhmätyön Power Point-esitystä, jota on nyt hiottu edes ja taa koko viikon. Esitys on huomenna. Saan sen valmiiksi lopulta vasta yhdeksän jälkeen illalla, muutaman ryhmän kanssa vaihdetun viestin jälkeen.

20.30 Saunaan.

21.50 Nukkumaan. Onneksi huomenna on perjantai!

img-20170218-wa0000

Perjantai 17.2. 

07.15 Herätys, kaksi torkkua.

08.00 Bussiin, otan eväät mukaan ja kahvin termariin, koska en ehtinyt syödä aamupalaa kotona. Kaadan kahvit termospulloon kaksi minuuttia ennen kuin bussi on pysäkillä. Onneksi matka sinne on n. 15 sekuntia.

8.45 Yliopistolla. Syön aamupalaevääni ja luen viime viikon Talouselämää, joka on ollut repussani koko viikon.

9.15 Tunti alkaa, esitämme työmme toisena. Päivän aikana on viisi esitelmää ja sori vaan itsekehu, mutta meidän työmme on paras. Saamme aikaan jopa ihan mielenkiintoista keskustelua perustulosta.

11.00 Lounas. Lopetammekin tänään kuulemma kahdelta eikä neljältä, niinkuin piti. Ihan kiva.

14.00 Viikko on koulun ja työn osalta ohi, jess! Lähden bussilla kotiin.

14.50 Kotona, mieheni tulee pian ja syömme taas itse tehtyjä hamppareita.

16.00 Soitan ystävälleni Outille, että sopiiko tulla kylään kuten oli aiemmin viikolla puhetta. Sovimme puoli seitsemän. Siihen asti kudon villapaitaa ja roikun tietokoneella.

18.30-20.00 Kyläilemme ystävillämme. Katselemme mm. pikkutytön kanssa Putous-hahmoja kännykältä, voi luoja. :D

21.00 Saunaan kotona. Syön vielä yhden pienen hampparin iltapalaksi.

22.00 Mieheni menee maata, koska hänellä on aamulla puoli kahdeksalta jääkiekkoa kuten joka lauantaina. Menen minäkin maata, luen sängyssä vielä Miika Nousiaisen Juurihoito-kirjaa, jonka lainasin työkaverilta. Sopii hammaslääkäriaseman teemaan hyvin, hehe.

 

Sellainen oli minun viikkoni! Tämä viikko sisälsi aika paljon yliopistolla oloa, mutta se on nyt tänä keväänä aika tyypillistä. Syksyn puolella olin vähän enemän töissä. Haastan Jonnan tekemään saman jutun! :)

-Marianna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s