Converse-villasukat

Olen vähän myöhäisherännäinen käsityömaailman muotivillistysten suhteen, niin nytkin. Anelmaiset sain ekaa kertaa aikaiseksi ehkä puoli vuotta sen jälkeen, kun niiden kuumin huuma oli päällä. Converse-villasukat alkoivat vilkkua FB:n villasukkaryhmässä (jota melkein 50 000 jäsenen vuoksi pidän aika pitkälle villasukkagenreä ohjaavana tahona) ainakin vuosi sitten. Olen molemmista näistä em. ideoista kyllä tykännyt, mutta jotenkin en vain ole saanut niitä aiemmin aikaiseksi. Ja onhan se kiva antaa ensin toisten kokeilla ja ehkä sitten välttää vähän mahdollisia sudenkuoppia ;)

Converse-villasukatkin tulivat eteeni oikeastaan omien ideoideni ulkopuolelta. Pitkäaikainen työkaverini poika oli kinunnut äidiltään moisia sukkia, ja fiksusti tämän työkaverini mieleen oli sitten pompahtanut minä… Tuumasta toimeen, mikä jotten voisin sukat tehdäkin. Sukista on olemassa melkein niin montaa versiota kuin on tekijöitäkin, ja hankalinta sukassa on kuulemma tehdä virkattu pohja. Olin tätä keskustelua seurannut FB:ssä niin monta kertaa, että sanoin heti alkuunsa, että en lähde siihen pohjan näperrykseen. Perussukasta muotonsa saanut Converse-villasukka kelpaisi kuulemma saajalle aivan hyvin, tämä oli jo täysin toteuttamiskelpoinen idis.

Lanka: Punainen 7 Veljestä, valkoinen Lauri

Koko: 11-vuotiaalle, terän pituus 21 cm

Silmukoita 44, puikot 3.5 mm

Teräosassa päällä 12 s nurjaa

Nauhalistat kudottu jälkikäteen vapaalla kädellä

Nauhat: Kaupasta

Converse villasukat, converse-villasukat

Converse villasukat, converse-villasukat

Converse villasukat, converse-villasukat

Sukka on siis varsin tavallinen perusvillasukka. Kantapään ja kärjen tein valkoisella, teräosan keskellä jalkapöydän päällä on 12 s nurjaa. Tämän nurjan osan päälle sitten tein nauhalistat siten, että poimin nurjan ja oikean rajalta silmukat ihan sukkapuikolla ja itse lista on kudottu seuraavasti: 1 krs: oikeaa. 2. krs: 1n, *langankierto, 2n yhteen*, 3. krs: oikeaa 4. krs: oikeaa, ylivetopäättely löyhästi. Nauhalista oli ihan improvisoitu mutta mielestäni se toimii tosi hyvin.

Yllättäen kaikkein vaikeinta näissä Converse-sukissa oli tuo Converse-merkki. Virkkasin ensin muutaman version, mutta ne näyttivät aivan räävittömän rumilta ja sotkuisilta. On muuten todella vaikeaa piirtää vapaalla kädellä (tai edes viivottimen kanssa) symmetristä tähteä! Otin pienen tuumaustauon ja lopulta päädyin tekemään merkin ompelukoneella. Merkin pohja on paksuhkoa huopamaista tukikangasta, jonkun ompeluprojektin jämiä äitini kaapista. Tähti on ihan vain siksakattu tiheästi moneen kertaan tuohon huovan päälle. Muissa näkemissäni sukissa merkki on silmukoitu näkyvän värisellä langalla, minä neulasin merkin käsin kaksinkertaisella mustalla ompelulangalla kaksi kertaa. Johan pysyy. Uskoisin merkin kestävän pesua siinä missä sukat muutenkin.

Converse villasukat, converse-villasukat

Converse villasukat, converse-villasukat

Converse villasukat, converse-villasukat

Sukista tuli mielestäni aika suloiset. Toivottavasti saajakin tykkää! Minulle nämä ovat hieman liian pienet, mutta ei niitä nyt ihan jalkaan tunkea silti tarvinnut tätä kuvausta varten. Sukkien tekoon sisältyi varsinaisen suorittavan kutomisen lisäksi aika paljon näperrystä, josta en niin pahemmin välitä. Toiseen samanlaiseen projektiin en ihan heti taida lähteä. Minulla on nyt niin monta juttua itselläkin mielessä, mitä käsitöistä pitäisi toteuttaa, että tilaustyöt saavat jäädä hetkeksi ihan kokonaan.

Mainitaanpa vielä, että näissä sukissa mielestäni tuo merkki on ihan olennainen osa viimeistelyä. Meinasin ensin, että en laita sitä ollenkaan (kun se virkattu kökkö oli sellainen rumilus) mutta nyt kun olen lopputulokseen niin tyytyväinen, niin en missään nimessä jättäisi merkkiä pois. Kyllähän Converset nauhoista ja värityksestäkin tuntee, mutta tuo merkki on varsinainen kirsikka kakun päällä! Vai mitä sanotte?

-Marianna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s