Havukranssi

Pitäisiköhän aloittaa postaussarja, vuodenaikakranssit? :D Edellinen kranssintekoni eli pihlajakranssi oli hurjan tykätty ja tosi ihana tuo oranssi ja syksyinen koriste olikin. Nyt siitä on kuitenkin hohto ja väri kadonnut tykkänään, heitin juuri pihlajakranssin lehtikasaan pois vietäväksi. Mutta uutta pukkaa jo tilalle! Talvi tulee (tänään leijaili jo lumentapaista taivaalta…) ja vapaan aamun kunniaksi viimeistelin havukranssin, jonka askartelua aloitin jo pari viikkoa sitten. Taas kerran kuitenkin aliarvioin materiaalin määrän ja havut eivät riittäneet ympäri koko kranssin, kun halusin siitä tulevan kunnolla tuuhean. Viikonloppuna veljeni teki kotona landella pientä risusavottaa, ja sieltä löytyi sopivaa matskua kranssiin :)

havukranssi, kuusikranssi, joulukranssi3 havukranssi, kuusikranssi, joulukranssi

havukranssi, kuusikranssi, joulukranssi

havukranssi, kuusikranssi, joulukranssi

Havukranssin pohjarenkaan ostin Seinäjoen käsityömessuilta muutamia viikkoja sitten. Hinta oli vain hassut kolme euroa! Kranssikauppa oli nimeltään Kranssit.fi ja heiltä näytti löytyvän iso valikoima kivoja kransseja ja kranssitarvikkeita kuten nauhoja, koristeita, killuttimia ym. Kivijalkamyymälää ei ole vaan kauppa toimii pääasiassa nettiliikkeenä ja sitten tuolla lailla messuilla he käyvät kiertelemässä. Vallan sopiva konsepti! Harmittaa ihan, kun Tiimari meni konkkaan ja katosi maan päältä. Sen korvaajaa ei minusta oikein ole, Sinooperi ja Sinelli ovat niin törkykalliita että niissä ei kovin usein viitsi käydä. Onneksi nämä nettikaupat vähän paikkaavat tarvetta, messuja ei kovin usein taas ole.

Havukranssin sitomiseen käytin samaa vihreää rautalankaa kuin pihlajakranssissakin. Havuna oli kuusta kuten kuvasta näkyy, muistakaahan että havujakaan ei saa ilman maanomistajan lupaa leikkoa puista. Kierresuunta oli myötäpäivään ja hetken pähkäiltyäni päätin tehdä ”jatkuvan” kierteen eikä sellaisen, joka lähtisi keskeltä ja molemmat puolet kohti kehän alareunaa. Koristeluun käytin kaapista löytynyttä punaista nauhaa ja Tokmannilta hakeamiani pieniä lasipalloja, joiden jokaisen päässä oli pieni pätkä vihreää rautalankaa. Sivumennen sanoen en ihan ymmärrä, mitä lisäarvoa näiden pallojen lasisuus tuo. Näitä ei varmasti tule koskaan vietyä lasinkeräykseen ja lisäksi pallerot hajoavat todella helposti. Säilyttämisestä ei puhettakaan. Tällä kertaa olisin kallistunut ennemmin muovin ja kiiltävän maalin kannalle.

havukranssi, kuusikranssi, joulukranssi

havukranssi, kuusikranssi, joulukranssi

havukranssi, kuusikranssi, joulukranssi

Yritin ihan tarkoituksella tehdä kranssista ei-vielä-niin-jouluisen. Havu ja erityisesti punainen rusetti tuovat kyllä jo vähän jouluvibaa, mutta saahan sitä nyt vähän jo ollakin :) Joulun lähestyessä tähän voisi sitten lisätä vaikka hiukan jotain tonttujuttua. Rusetti voisi olla vielä muhkeampikin, ehkä joulutuunauksessa vaihdan sitten senkin. Tänään aion muuten mennä hakemaan vielä vähän talvi/jouluvaloja kuistille!

Havukranssin tekemisen lisäksi haravoin pihan ja leikkasin rehottavan ja jo kuihtuneen köynnöksen pois. Nyt etupiha näyttää paljon siistimmältä. En vain tiedä mikä ihme siinä on, kun joka ikinen vuosi nämä haravointihommat jäävät tänne marraskuulle ja ylipäätään todella viime tippaan… Yhtenäkin syksynä haravoin viimeisiä lehtiä otsalampun valossa samalla, kun satoi jo lunta. Jes. Meillä on taloyhtiössä aika paljon haravoitavaa ja lehtien jätekeräys ei ole kovin fiksusti järjestetty, sekin vähentää motivaatiota. Mutta tulipa nyt taas tehtyä.

Lisäsin muuten vielä vähän muutakin koristusta kuin kranssin, nimittäin nostelin callunat etupihalle. Anopilta saamani kanervan sukulaiset ovat olleet tähän mennessä takapihalla, mutta jotenkin olisi kiva että ne olisivat hiukan näkyvämmällä paikalla. Olen niitä tuossa pyöritellyt ja sommitellut ja sitten viimein haravoidessa sain ahaa-elämyksen ja kokeilin asetella kukkia betoniharkkojen sisään. Somistukseksi lisäsin kranssista jääneitä havuja.

callunat, kanervat

callunat, kanervat

Mitäs pidätte syyskoristeista? :) Hitti vai huti?

-Marianna

Yksi kommentti artikkeliin ”Havukranssi

  1. Paluuviite: Talviverhot |

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s