Takaisin Suomessa

Kyllä ahh, tuntuu mahtavalta olla taas kotona! Palasin tasan viikko sitten kotiin ja nämä ekat seitsemän päivää ovat menneet pitkälti asioita hoidellessa (varasin kampaajankin! :D) ja tuttuja tavatessa. Maalla tuli vietettyä viikonloppu ja pääsin vihdoinkin metsään ja kalaan, tuota luonnossa liikkumista kaipasin Hampurissa tosi paljon.

Suomessa on niin rauhallista. Kaikki tuntuu tietysti kauhean pieneltä, Tampereellakin. Tuossa Rantatiellä eilen neljän maissa iltapäivällä ajellessani pohdin että onko tämä edes ruuhka… ;) Mutta eiköhän se mieli taas ”asetu” oikeisiin mittasuhteisiin pikapuoliin. Ruuan hinta kaupassa ja kahviloissa kyllä kauhistuttaa, mutta nyt töihin palatessa on sitten tulojakin vähän enemmän kuin pelkkä opintotuki, niin ehkä ne kolmen euron kakunpalat kestää. Tai kaikista parashan olisi muutenkin jättää ne syömättä!

Töihin palaan siis ensi maanantaina, ja sen suhteen mieli on hyvä :) Tosin kovin pitkä rutistus ei ole tiedossa koska vajaan parin kuukauden päästä alkaa loma! Tätä jotkut vähän naureskelevat, koska juurihan sitä tulin Saksasta ja olin vuoden pois töistä. Mutta en minä siellä lomalla ollut vaan opiskelemassa. Varsinkin viime kuukaudet olivat niin stressaavia että taisi tukkakin harventua ;) Lukukausihan ei Hampurissa vielä ole ohi, vaan vielä on pari esseetä kirjoittamatta ja palauttamatta.

Työrykäyksen ja pienen loman jälkeen alkaakin sitten opiskelijan arki. Valtavaksi ilokseni voin kertoa, että pääsin sisään haluaamani maisteriohjelmaan ja minusta tulee siis kansanterveystieteen maisteri!! :) Kandin tutkinto minulla on hoitotieteestä. Hampurissa suoritin jo 60 op KTT:n kursseja ja perusopinnot tein aikoja sitten Tampereella, ja uskonkin että tämän vaihdon ei pitäisi juurikaan pidentää suunniteltua opiskeluaikaani. Toivoisin, että vuoden 2017 aikana saisin koko homman pakettiin, mitä aiemmin sen parempi. Gradustahan se eniten taitaa riippua, mutta tämä selviää kun menen takaisin yliopistolle.

Olette varmaan huomanneet, että tässä kesällä blogin postaustahti on hiljentynyt tosi paljon. Se johtuu tietysti kiireistä mutta myös vähän motivaation puutteesta. Olen pohtinut, että erityisesti nyt kun Saksan keikka on takana, että kuinka kauas tämä lifestyle-blogini punainen lanka oikein kantaa. Tätä asiaa jään miettimään ja blogi jääkin nyt kesätauolle. Käsityöjuttuja varmaan postailen välillä, on muutama juttu valmiinakin esittelemättä :) Otan mielelläni vastaan mielipiteitä ja palautetta blogista, varmaankin teen lopullisen päätöksen jatkosta alkusyksystä. Jos teillä vielä on Hampuria koskien jotain tiettyä mitä haluaisitte kuulla, niin kertokaahan siitäkin. Blogia kannattaa seurata Instagramissa @cherrymarja ja Facebookissa Cherrymarja-sivulla, niin saatte ilmoituksen uusista postauksista, kun sellaisen saan taas ulos. Insta on minulle muutenkin aktiivisimmin päivittyvä kanava, siellä näkee mitä milloinkin puuhailen.

Haluan siis lämpimästi kiittää teitä vaihtovuottani seuranneita, mukavaa kun lukijoita on ollut näinkin paljon! :) Hampuri-postausten lisäksi käsityöjutut ovat selkeästi satunnaiskävijöiden parissa suosituimpia, tämä on yksi asia joka minulla menee mietintämyssyyn.

Nyt oikein ihanaa ja rentouttavaa kesää kaikille, ollaan kuulolla! :) ❤

-Marianna

Mainokset

5 kommenttia artikkeliin ”Takaisin Suomessa

 1. Oli hauska lukea sinun kertomuksiasi Hampurista ja opiskelusta. Sinä olet rohkeaa ja avointa nuorta eurooppalaista sukupolvea. Toivon kaikkea hyvää ja menestystä elämällesi.

  Tykkää

  • Kiitos ihanasta kommentista! Mukavaa oli kirjoittaakin Saksan kokemuksista, nyt vaan täytyy miettiä että mistä seuraavaksi kirjoittaisi.

   Yhdyn ajatukseesi tuosta minun sukupolvestani. Alamme olla identiteetiltämme aika eurooppalaisia, ei pelkästään suomalaisia. Katsotaan, josko joskus palaan Saksaan tai johonkin toiseen maahan. Mukavaa kesää sinullekin!

   Tykkää

  • Hei ja kiitos kommentistasi! Hääpostaukset jäivät kaikki tekemättä, koska isäni kuoli pian häidemme jälkeen ja se söi innon muistella häitä varsinkaan täällä blogissa.

   Oikomishoidon kokonaiskustannuksia en ole saanut oikomispaikastani, mutta voisin kyllä yrittää kysyä sieltä uudelleen. Asia on päässyt unohtumaan, kiitos muistutuksesta :) Ainakin tämän oikomiskustannus-postauksen voin yrittää tehdä, hääpostauksia en lupaa kun tilanne tuon lupauksen jälkeen muuttui aika lailla. Mutta katsotaan :)

   Tykkää

 2. Paluuviite: Pieni katsaus vuoteen 2016 |

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s