Kesäiset nilkkasukat

Projektini sukittaa saksalaiset tyttökaverini jatkuu. Näiden nilkkapituisten mallien kohdalla ei nokka yleensä kauaa tuhise, aikaa on kuin eläkeläisillä ja valmista tulee muutamassa illassa. Näihin sukkiin kokeilin ensimmäistä kertaa Opal-sukkalankaa, jonka muuten voitin eBay-huutokaupasta! (tai siis voitin huudon, maksoin näistä kyllä).

Nilkkapituiset villasukat, valepalmikkoa

Lankana Opal Panorama Sport, 60 % villa, 25 % polypropyleeni, 15 % polyamidi

Puikot 2.75 bambut

Varpaista varteen neulottu, lopulta 11 s/ puikko

Tiimalasikantapää

villasukat varpaista varteen, nilkkapituiset villasukat

villasukat varpaista varteen, nilkkapituiset villasukat

villasukat varpaista varteen, nilkkapituiset villasukat

villasukat varpaista varteen, nilkkapituiset villasukat

Kokeilin näissä sukissa ensi kertaa varpaista varteen-tekniikkaa. Siinä siis nimensä mukaisesti sukat aloitetaan kärjestä ja lopetetaan varren resoriin. Ihan hauska tapa ja toi vähän vaihtelua, mitään hirveän ihmeellistä tai vaikeaa tuossa tavassa ei ollut. Kantapään tein tiimalasina, kun sitä olen tässä viime viikkoina koittanut treenata. Joka kerta tulee aina vähän parempi tulos kuin edelliskerralla! En noudattanut mitään ohjetta sen kummemmin, neuloin vain menemään ja tuossa jalkapöydän lisäyksissä vähän jouduin kyllä pyörittelemään, että mitenkähän ne näin päin neuloessa oikein toteutetaan. Päädyin lisäämään päällimmäisillä kahdella puikolla aina reunaan joka toinen krs yhden silmukan kunnes molemmilla päällyspuikoilla oli 17 silmukkaa. Sitten hetikohta kantapään jälkeen kavensin silmukoita pois, jotta saisin napakan suun, resorissa on sitten taas 12 s joka puikolla.

Opal Sport oli sukkalankana ihan mielenkiintoinen. Luulin ostaessani, että näissä olisi perus 75 % villa, 25 % polyamidi-sekoitus, mutta neulomaan aloittaessa ihmettelin ”nahkeaa” tuntumaa ja vyötteestä sitten selvisikin tuo alussa mainittu koostumus. Tuon polypropyleenin pitäisi vissiin tuoda sukkaan hyvän hengittävyyden, kosteudensiirron ja napakkuuden. Saapi nähdä, näistä nyt tuskin mitään sporttisukkia tulee saajalleen mutta ehkä ainakin hengittävyys olisi tällaisiin kesäsukkiin hyvä ominaisuus. Pitää kysellä palautetta jälkeenpäin.

villasukat varpaista varteen, nilkkapituiset villasukat

villasukat varpaista varteen, nilkkapituiset villasukat

Vielä kahdet sukat pitäisi tehdä, sitten on tyttöporukalle läksiäislahjat valmiina. Sivumennen sanoen tämä sateenkaarikimara-väritys ei innosta minua henkilökohtaisesti ei sitten yhtään, mutta saajan kuvittelisin olevan iloinen reippaista raidoista. Olen itse vähän synkeämpi suomalainen ;)

-Marianna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s