Pitsiset nilkkasukat

Vaikka viime viikot ovat olleet kovin kiireisiä, niin jotain valmista on puikoiltakin tullut :) Ihastuin jotenkin näihin pitsineuleisiin nilkkasukkiin, ja koska sellaiset kietaisee valmiiksi aika nopeasti, niin päätinpä kokeilla.

Malli: Drops Splash! ilmainen ohje, kukka Perhosefekti-sivulta, niin ikään ilmainen ohje.

Lanka: 7 Veljestä harmaa, kulutuksesta ei tietoa koska vaakaa ei ole, arvioisin n. 50 g. Lisäksi kukkaan jämä- seiskaveikkoja.

Puikot: 3.5 mm Addi+ 3.0 virkkuukoukku kukkiin

Aloitussilmukoita 48

Kuvio on alkuperäisessä ohjeessa mallikerraltaan varmaan tuplaleveä, koska ohje on ihan toisenlaiselle langalle. Minun sukissani kuvion leveys on 25 s eli kolme kokonaista ”lehdykkää”. Kantapää on perus vahvistettu kantapää, kiilakavennukset tein siten että puolessa välissä jalkapöytää kavensin pohjasta kaksi silmukkaa pois kuvion reunassa. Kärkikavennukset joka kerroksella jalkapöydän ulkoreunoissa ( 1. puikon lopussa, 2. puikon alussa, 3. puikon lopussa, 4. puikon alussa).

Pitsisukat, pitsiset nilkkasukat, drops splash

Pitsisukat, pitsiset nilkkasukat, drops splash

Pitsisukat, pitsiset nilkkasukat, drops splash

Kuvio oli kohtalaisen yksinkertainen, mutta jouduin silti vilkuilemaan ohjetta aika paljon. Monta kertaa menin sekaisin, vaikka kuinka tuijotin kaavakuvaa, ja korjailin niitä virheitä sitten aina seuraavalla kerroksella ;) Sanoisin silti, että ei mikään liian haastava ohje. Varmaan olisi vielä selkeämpää, jos tekisi ohjeen mukaisella ohuemmalla langalla, niin ei tarvitsisi itse kaventaa kuviota. Sinänsä pysyin kyllä mallikerroissa mukana, jätin vain pari lehdykkää tekemättä.

Tämä kyseinen 7 Veljestä lanka on näitä seiskaveikan ”paksuja” lankoja, ja sukat ovatkin aika muhkean lämpimät. Nilkkapituudesta huolimatta eivät siis ehkä ihan kesäsukat, tai no kaipa vilukissan jaloissa menevät… Langan väri ei ehkä ollut näihin ihan paras valinta, koska harmaa on vähän elävä väri ja kuvio voisi erottua paremminkin. Kokeilen tehdä seuraavat hieman ohuemmasta, vaaleanpunaisesta langasta, niin pitsin malli tulee ehkä kauniimmin vielä esiin.

Sukkia jalkaan sovittaessa tuntui, että ne kaipasivat vähän jotain, ja virkkasin sitten nuo pikku kukat. Ne sopivat mielestäni näihin kuin piste iin päälle, eivät ole sukat sitten niin harmaan tylsät :) Kukat kiinnitin pienillä pistoilla suoraan sukkaan. Höyrytin sekä sukat että kukat kevyesti, erityisesti kukat olisivat muuten olleet aika mykkyrällä.

Pitsisukat, pitsiset nilkkasukat, drops splash

Pitsisukat, pitsiset nilkkasukat, drops splash

Pitsisukat, pitsiset nilkkasukat, drops splash

Mitäs pidätte näistä nilkkasukista? Tulisiko tällaisille muilla käyttöä?

-Marianna

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Pitsiset nilkkasukat

  1. Paluuviite: Kesäkäsitöitä |

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s