Runebergin tortut

Aamulla Suomen uutisia selaillessa huomasin, että vähän joka nettisivulta, Instagramista ja Facebookista pomppasi esiin sama päivän päähenkilö: Runebergin torttu! Sain jonkun ihme leivontainspiraation saman tien ja ei kun kaupan kautta leipomaan. Tykkään hirveästi leipomisesta ja jos ei vaaka näyttäisi muuta, niin taiteilisin jotain hyvää pöytään vaikka kerran-pari viikossa… Yritän kuitenkin pitää jonkinlaista kuria, ja säästän leipomiset erityistilaisuuksiin. Kuten nyt, kun on tämä minulle henkilökohtaisesti, öö, todella merkittävä runollisuuden ylistyksen päivä (tai ei).

IMG_5476

IMG_5475

Vaikka Iltalehti ei normaaleissa oloissa ikinä tarjoa juuri mitään järkevää sisältöä (silti luen sen nettisivuja joka päivä), niin tänään kyllä lehti osui jackpotiin tällä Runebergin torttu-ohjeellaan. Kuten aina, oioin leipomisessa vähän mutkia. Osan siksi, että en lukenut ohjetta kunnolla ennen kauppaan menoa, ja osan siksi että en löytänyt kaikkia aineksia. Mantelijauhetta en tajunnut ostaa, ja pipareita taas ei meidän lähikaupastamme löytynyt. Arvelen, että niitä on kyllä Saksassakin saatavilla mutta ei ehkä tuossa kaupassa ja tähän vuodenaikaan. Tyydyin siis kompromissiin ja tuollaisiin voikekseihin, joista tuli oikein mukava maku! Tykkään kyllä näistä tortuista, mutta koska en ole mikään piparkakkufani muutenkaan niin ”oikeiden” keksinmurujen puuttuminen ei haitannut. Mantelijauheen korvasin kaksinkertaistamalla keksimurun määrän.

Manteliesanssia sentään tajusin ostaa. En muista yhtään, mitä olen ennen näihin kakkusiin mantelin maun tuomiseksi laittanut, koska näitä makutippoja en ole ennen ostanut. Varmaan jotain kuivamaustetta? Jotenkin innostuin näistä tipoista ihan täysin, ja ostin jopa rommiesanssiakin karvasmantelin lisäksi. Lisäaineet tappavat-puolue voi minun puolestani olla hiljaa, näihin runebergeihin tuli makuaineita yhteensä ehkä viisi tippaa. Haju oli luonnollisesti aivan kauhea, mutta toisaalta olen sitä mieltä että Runebergin tortuissa kuuluu olla se karvasmantelin maku, tai muuten ne maistuvat aika tavallisilta muffinseilta (erityisesti koska skippasin kostutuksen ja piparit). Noista rommiputkiloista tuli kyllä varsin elävästi mieleen hammashoidon puudutusampullit! Hahaa, toivottavasti maku ei ole ihan yhtä kamala kuin niissä ;)

IMG_5477

Suuret kehut menevät ensinnäkin siis Iltalehdelle ja toisekseen minulle itselleni, koska tortuista tuli ihan täydellisiä ja superhyviä. En muistanut ollenkaan, että nämä leivonnaiset pitäisi kostuttaa, mutta en pidä muhevuutta ja kosteutta niin suurena juttuna että olisin alkanut kaapia kuorrutetta pois ja tekemään hommaa uusiksi. Liian kuivia näistä ei joka tapauksessa tullut, päinvastoin erittäin meheviä. Nuo värikkäät silikoniset muffinsivuuat olen muuten saanut joskus työkavereiltani läksiäislahjaksi vaihtaessani työpaikkaa. Kiitos vaan Terski ja Erska ja muut! :)

Blogiin muokatut2

-Marianna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s