Talvilomalla

Jei, VIHDOIN ne kokeet ovat ohitse, ja tänään alkoi megaloma. Pohdin tuossa, että kun työhistoriani valmistumisen jälkeen on ollut hieman rikkonainen ja aika liikkuvainen (olen vaihtanut työpaikkaa, keikkaillut välillä jne), niin minulla ei muistaakseni ole täyttä, neljän viikon palkallista kesälomaa ollut kuin kerran (?). Tuota lyhyempiä, muutaman viikon pätkiä on kyllä ollut mutta niin, että sain tehdä mitä lystäsin, palkka juoksi ja loman jälkeen palasin takaisin samaan paikkaan, taisi olla ainoan kerran vuonna 2013. Silloinkin kyllä itse asiassa kesäloman jälkeen taisin mennä toiseen paikkaan, mutta täysi loma yhtä kaikki ;) Olen tykännyt tästä elämäntyylistäni, jossa ei ole tarvinnut vielä pultata perustuksiaan mihinkään vaan on saanut katsella eri työpaikkoja, opiskella, muuttaa ja niin edelleen. Jotenkin sitä aina tietenkin kulkee kohti jotain, minulla se on aina joku seuraava seikkailu. Tämän Saksan keikan onnistuttua seuraava välietappi lienee, hmm, maisterin paperit? Saa nähdä koska hamassa tulevaisuudessa niitä pääseekään hypistelemään…

Mutta haaveilusta takaisin nykypäivään ja ajattelin että valotan vähän talvilomasuunnitelmiani :) Aluksi olin aika hämmentynyt, että talviloma on niin pitkä, mutta kun asiaa on saanut sulatella niin se on kääntynyt mielessäni pelkästään positiiviseksi jutuksi. Erityisesti nyt, kun olen saanut hienoja suunnitelmiakin aikaan!

Ensi viikolla yksi lapsuuden ajan haaveeni toteutuu, kun pääsen katsomaan Cirque du Soleilin showta. Ehkä hieman yllättäen, olen aina pitänyt hirveästi sirkuksesta. Enkä nyt tarkoita siis norsua hassu hattu päässä-töttöröö- sirkusta, vaan oikeasta akrobatiasirkuksesta. Kun olin lapsi, niin sirkusta tuli televisiosta useammin kuin nykyään, ja erityisesti mieleeni on jäänyt että aina uutenavuotena tuli telkkarista lähetys jostain hienosta sirkusesityksestä. Tämä show mitä nyt mieheni kanssa olen menossa katsomaan, on nimeltään Varekai. Kuva on lainattu CdS:n sivuilta.

Cirque du soleil varekai

Vielä ennen kuin ehdimme tuonne sirkukseen tai vaihtoehtoisesti heti sen jälkeen, suhaamme säiden salliessa mieheni kanssa Berliiniin muutamaksi päiväksi. Olen menossa pääkaupunkia katsastamaan myös opiskelukavereideni kanssa maaliskuussa, kun menemme viikonlopuksi sinne konferenssiin omaan opiskeluumme liittyen. Kerron siitä reissusta lisää kun se alkaa lähestyä, mutta haluan kuitenkin saada ensipuraisun kaupungista ennen sitä. Saksassa on oma Onnibus-firma Flixbus, jonka kyydissä joka paikkaan pääsee suorastaan törkeän halvalla. Berliiniin neljän tunnin matka maksaa 8€, että ei siinä kauheasti tarvitse enää miettiä… Jos on hyviä vinkkejä esim. ravintoloista Berliinissä, niin antakaahan paukkua!

Kun Berliinistä ja sirkuksesta on toivuttu, niin edessä on yksi ehkä koko Saksan-vuoden kohokohdista, kun lähdemme alpeille laskettelemaan!! Voi pojat, ette tiedäkään kuinka innoissani olen tästä matkasta! Suuntaamme Garmisch-Partenkircheniin joka on ainakin talviurheilun seuraajille tv:stä tuttu. Kaupunki sijaitsee ihan Saksan etelälaidalla Itävallan rajan lähellä. Koska paikka ei ole mikään maailman halvin viettää aikaa niin viivymme reissussa neljä päivää. Ainakin kaksi päivää lasketellaan aamusta iltaan ja lopulle ajalle kehitellään sitten jotain muuta jännää. Kaappasin muutaman fiiliskuvan GaPasta täältä, täältä, täältä ja täältä.

Garmisch- Partenkirchen

garmisch_partenkirchen

garmisch-partenkirchen-04

Garmisch- Partenkirchen

Huoh, kunpa pääsisi jos suksille! Matka myös GaPaan taittuu Flixbussilla, se onkin sitten melkoinen kokemus koska matkaamme halki koko Saksan yöbussilla… Toivottavasti saan nukuttua ja olen tikkana mäessä heti aamukahdeksalta ;)

Jotta elämä ei kävisi tylsäksi, niin pohdin vielä mahdollisuutta lähteä ennen toisen lukukauden alkua käymään joko Portugalissa tai Prahassa. Juuri viime postauksessa ruikutin, että ei ole rahaa lähteä minnekään, mutta kun asiaa tutkii ja Saksan kaupunkeihin pääsee alle kympillä bussikyydillä ja Portugaliinkin 15€/sivu, niin alkaa se opiskelijabudjettikin kummasti venyä.

Ja yhtenä ainoana aamuna ei tarvitse herätä aikaisin, oi onnea. Tänään loppukokeiden kunniaksi suunnistamme koulukavereideni kanssa Reeperbahnille bailaamaan. Jei!

-Marianna

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Talvilomalla

  1. Paluuviite: Opiskelut loppusuoralla |

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s