Huurteista uutta vuotta 2016

On uuden vuoden ensimmäinen päivä, huh sentään. Edellisistä blogivuosistani poiketen en tee tänä vuonna vuosikatsausta menneestä kahdestatoista kuukaudesta. Viime vuoteen sisältyvät elämäni kamalimmat ja ihanimmat päivät. Oli huikeat polttarit, täydelliset häät, upea matka Japaniin, Saksaan lähtö ja eniten mökillä uimista moneen vuoteen. Isän poismeno ja nääpein kesä koskaan taas jäävät kyllä miinuspuolelle. Nyt kun ensimmäinen joulu vajaalla perhemiehityksellä on takana ja uusi vuosi on alkanut, niin on jotenkin helpottunut olo. Jospa tästä lähtisi nyt mielialakin sitten nousuun ja suunta kevättä kohti.

Pari viime viikkoa ovat sujuneet tosi mukavasti kyläillen ystävien ja sukulaisten luona ja kotona perheen ja lähipiirin kanssa hengaillen. Meilläpäin tuo perhemalli laajenee oman ydinperheenkin ulkopuolelle aina serkkuihin ja setiin saakka, täällä landella eivät ovet ole lukossa ja sisään mennään sekä kotiin että naapuriin ihan koputtamatta. Ihan kuin ennen maailmassa, hah hah. IMG_5271

IMG_5272

IMG_5292

Vuosi vaihtui tällä kertaa pienellä ystäväporukalla varsin rauhallisissa merkeissä. Saunomista, lautapelejä, jääkiekkoa ja aivan mainio uudenvuoden illallinen johon sisältyi peurapihviä ja lohkoperunoita, ai että oli kyllä loistavasti kokattua lihaa! Haastoimme aivojamme tietokisan merkeissä melkein kahteen asti, sitten minä ja mieheni lähdimme kotiin minun ollessa kuskina. Muutaman raketinkin näimme, kellään meidän porukasta ei ollut intoa rahan paasaamiseen taivaalle mutta katselimme metsän takaa naapureiden paukkuja.

Uudenvuoden lupauksia en ole kovin vakavin mielin ikinä tehnyt, yleinen ryhtiliike tämän joululoman megamässäilyn jälkeen on jo itsestäänselvyys. On ollut ihanaa olla kotonurkilla joulun ja loman vietossa, mutta palaan kyllä Hampuriinkin todella mielelläni. Kiva päästä takaisin arkeen ja johonkin järkevään päivärytmiin. Lähestyvää tenttikautta lukukauden loppuessa tammi-helmikuun vaihteessa taas en kyllä todellakaan odota, tai korkeintaan pelkään kauhulla. Muutama kurssi on ollut niin kinkkinen että vähän jänskättää kuinka tentissä käy. Helmikuussa onneksi odottaa taas jo piiiitkä loma, sille varalle minulla on jo jotain suunnitelmiakin tehtynä. Katsotaan, mitä saadaan toteutettua, mutta vähän tuo Etelä-Saksa houkuttelisi.

Tässä kaikkien tuttujen kanssa lomalla jutellessa olen huomannut, että tosi moni jotenkin ihmettelee minun ja mieheni taloudellista pärjäämistä Saksassa. Lienee ihan selvää että opiskelijana ei mitään huimia rikkauksia ole käytettävissä, mutta me kuitenkin asumme ja pärjäämme Hampurissa ihan hyvin. En ole mielestäni mitenkään velvollinen selvittämään kenellekään raha-asioitamme yksityiskohtia myöten, jaan näitä juttuja sitten halutessani korkeintaan perheelleni ja lähimmille ystävilleni. Elämme kuitenkin Hampurissa ihan omilla rahoillamme, sen verran voin paljastaa että lottovoittoa ei vieläkään ole meille osunut yrityksistä huolimatta ;)

IMG_5290

IMG_5294

IMG_5297

Oli muuten harvinaisen kaunista mökkirannallamme, kun kävimme mieheni kanssa kuvailemassa jäätyneitä rantakivikoita ja muitakin tämän postauksen kuvia. Luulin, että jää olisi ollut sileän mustaa mutta tuolla rantapoukamassa jää olikin jäänyt ”aalloille” ja oli melkoisen mukulaista. Kovin kauas rannasta en uskaltautunut, mutta naapurin mies kyllä sanoi että 20 m päässä rannasta jäätä olisi ollut jo 10 cm, eli kyllä sinnekin olisi uskaltanut ainakin periaatteessa mennä. Odotin kovasti tältä lomareissulta että olisin päässyt oikein kunnon lumihankeen kahlailemaan (edes näön vuoksi, että olisi kerran talvessa kokenut senkin), mutta ainakin toistaiseksi vähän huonolta näyttää. Vielä muutamia päiviä on lomaa jäljellä joten pidän toivoa yllä.

IMG_5304

IMG_5305

Lento Hampuriin lähtee tiistai-aamuna kahdeksan maissa, mutta vielä ehtii ottaa rennosti, syödä suklaata ja ehkä vähän kyläilläkin. Olen myös lukenut jo kaksi ja puoli kirjaa, olen Saksassa ollessa aika paljon kaivannut suomenkielistä kevyttä lukemista. Jopa sarjakuvia on ollut ikävä! Muutaman Don Rosan parhaan aion vielä hotkaista ennen Saksaan paluuta.

Nyt vielä yksi joulukinkkuvoileipä ja pian saunaan.

-Marianna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s