Joulutorilla, osa I

Kuukauden päästä joulu on jo takanapäin, olen ollut Suomessa melkein viikon ja aikataulussa ei toivottavasti ole mitään erityistä, paitsi tietysti ajan viettämistä tärkeiden ihmisten kanssa. Odotan jo joulua todella innolla, vaikka vielä on paljon kivoja juttuja edessä ennen sitäkin! Isän kuoleman vuoksi tämä joulu tulee meidän perheessämme olemaan todella erilainen kuin aiempina vuosina, mutta minulla on tässä mieli ollut ainakin ihan hyvä, mitä lähemmäs joulua mennään. Isä halusi että jatkaisimme normaalia elämäämme ilman häntäkin, ja yritänkin pitää tämän hänen viimeisten aikojen toiveensa kirkkaana mielessäni. Ja on minulla silti vielä rakas äitini ja veljeni, sekä muut sukulaiset ja ihanat ystävät ♥ Eiköhän niiden siivillä pääse tämänkin joulun ylitse.

Puolisynkeän johdannon jälkeen itse aiheeseen: joulutorit aukesivat täällä Hampurissa viime viikonloppuna. Luulin ennen, että niitä olisi vain yksi tai kaksi keskustassa, mutta hieman asiaa tutkittuani niitä taitaa olla vähän joka nurkalla. Keskustassakin toreja lienee pitkälle toistakymmentä. Ja kaikeksi ilokseni, myös meidän pikku Bergedorfissamme on oma joulutori! En ole vielä keskustaan asti ehtinyt tsekkaamaan ”the joulutoreja”, säästän sen kokemuksen ensi viikkoon, kun ystäväni Suomesta tulevat kylään. Tuossa Bergedorfissa kävimme mieheni kanssa pyörähtämässä kauppareissun yhteydessä, ja vaikka tämä tori oli ihan pieni ja paikallinen niin kyllä näki, että siihenkin oli panostettu ihan kunnolla. Tuolla samalla alueella Bergedorfin keskustassa Sachsentorin ympäristössä on vähän väliä joku tori tai jotkut markkinat, aika paljon niissä pyörivät samat kojut mutta nyt joulutorin ollessa kyseessä, oli tietysti enemmän teemaan liittyviä juttuja.

Saksa joulutori Hampuri

Saksa joulutori Hampuri

Saksa joulutori Hampuri

Saksa joulutori Hampuri
Bergedorfin joulutorilla oli tarjolla minun silmääni tosi kivoja ja perinteisiä juttuja. Tykkään näillä toreilla enemmän katsella käsitöitä ja itse tehtyä ruokaa kuin jotain muovisia leluja tai tusinakamaa. Täällä oli myytävä mm. käsin kudottuja tumppuja ja pipoja, turkistuotteita, koruja, koriste-esineitä ja tietysti monenmoista syötävää. Jokaisella Bergedorfissa poikkeamallani torilla olen huomannut yhden ja saman, hauskan yksityiskohdan: kahvia ei myydä missään! Kun vertaa Suomeen, niin joka nurkalla ja joka kojusta saisi kahvia pahvimukiin, ihan sama olisiko kyseessä villasukka- vai loimulohikoju. Täällä ei, mutta kaljaa ja terästettyä glögiä eli Glühweinia oli tarjolla, vaikka olimme liikkeellä arkipäivänä viiden maissa. Saksalaiset eivät sylje kaljatuoppiin, he he.

Torialue jatkui Sachsentorilta Begredorfin linnan ja linnapuiston ympäristöön. Linnapuiston puolelle oli ajettu kuormakaupalla puuhaketta maapohjaksi, voi kuka senkin joskus sieltä raapii pois ja siivoaa… Tosin kurainen nurmikkokaan ei varmasti olisi ollut mikään kovin kiva askelalusta, joten ehkä ihan hyvä päätös. Linnan nurkalla oli sitten oikein kunnon ulkoilmabaari pystyssä, näytti olleen ihan lämmittimet ja kaikki. Tori oli kuitenkin selvästi suunnattu koko perheelle, oli karusellia, keinua sun muuta kivaa pienemmille.

Saksa joulutori Hampuri

Saksa joulutori Hampuri

Saksa joulutori Hampuri

Me emme ostaneet tällä kertaa mitään, käveleskelimme vain ympäriinsä ja nautimme tunnelmasta. Kun vielä tulisi vähän luntakin (vanhat sulivat pois heti satamista seuraavana päivänä), niin pääsisi entistä parempaan joulufiilikseen. Olen jo ostanut suurimman osan joululahjoistakin, kerrankin olen hyvissä ajoin! En tiedä ehdinkö Suomessa ennen joulua mihinkään kovin laajojen shoppailumahdollisuuksien äärelle joten yritän täältä hankkia mahdollisimman monelle jotain pientä.

Viikonlopun jälkeen maanantaina Suomi-tytöt hurauttavat siis tänne kylään, ja heidän lähdettyään yhden hengähdyspäivän jälkeen saapuu seuraava vieras. Voipi olla, että blogi pysyy tulevina viikkoina vähän hiljaisempana kuin yleensä, katsotaan kuinka ehdin postailemaan vieraiden kanssa seurustelultani ;) Tyttöjen kanssa menemme ehdottomasti katsastamaan keskustan isommat joulutorit, ja siksi otsikoinkin tämän postauksen osaksi yksi. Lisää joulutorimateriaalia siis tulossa myöhemmin!

Saksa joulutori Hampuri

Saksa joulutori Hampuri

-Marianna

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Joulutorilla, osa I

    • No ei kuule kauaa tarvi enää odottaa! Kävin siellä keskustan joulutorilla tänään ja voi pojat, siellä tulee hulluksi kun kaikki on niin söpöä ja ihanaa :D Että sinne mennään sitten kiskomaan hehkuviiniä naamariin! ;)

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s