Ensilumi tuli!

Jess, tänään saatiin tännekin maailman kolkkaan viimein lunta! Olen ihan kateudesta vihreänä katsellut somessa sieltä Suomesta otettuja, kauniita lumikuvia. Ensilumi on aina jotenkin niin kaunista ja kyllä se vaan eniten tuo sitä vuodenajan muutosta konkreettisemmaksi. Syksy alkaa olla takana, ja alkaa talvi. Kuukauden päästä alkavat taas päivätkin pidentymään, ihan hullua! Ennen kuin arvaammekaan, niin ollaan jo juhannuksessa… :D

Neuengamme asunto ja Bergedorf

IMG_20151122_135639

Aamulla kun satoi muutama pikku hiutale lunta, niin rynnin heti ikkunaan ottamaan kuvia todistusaineistoksi. No se lumentulo kuitenkin jatkui ja jatkui vaan, iltapäivällä täällä oli sitten jo ihan kunnon kerros kaunista valkeaa lunta. Täällä on siltikin vielä plusasteita ja nytkin iltaa kohden lämpötila näyttää pysyvän +3 tienoilla. Ei siis paukkupakkasia luvassa vieläkään, ja voipi olla ihan hyvin että koko lumikerros katoaa jo aamuun mennessä. Meillä oli mieheni kanssa aikomus lähteä tänään Winterdom-huvipuistoon, mutta kun taivaalta alkoi sataa jalkarättejä niin kuoppasimme ne ajatukset lumen mukana.

Tuo Hamburger Dom-huvipuisto on minulle vähän epäselvä konsepti sikäli, että kyseessä on ilmeisesti kuitenkin ihan pysyvä huvipuisto eikä mikään kiertävä tivoli. Kuitenkin sillä on vähän jännät aukioloajat ja sitten se, että Dom on auki näin talvellakin kuukauden ajan. Ja ihan siis samalla lailla kuin kesälläkin siellä pyöritään hurveleissa ja muissa hilavitkuttimissa. Joka perjantai on ilotulitus, josta itse asiassa näin silmäyksen lähtiessäni kiinalaisesta kotiin menneenä perjantaina. Keski-Eurooppalaiseen tapaan huvipuisto on avoinna pitkälle iltaan, tänäänkin klo 23 saakka. Mahtaakohan siellä vain tällä kelillä olla ketään…

IMG_20151122_163012

IMG_20151122_163504

Koska ensilumi toi ulos ihanaa valoisuutta ja ilmakin oli kylmän raikas, niin minun ehdotuksestani painelimme lenkille. Saimme osaksemme varsin pitkiä katseita, täällä ei huonolla kelillä kukaan laita nenäänsä pihalle. Tai sitten ne katseet johtuivat heijastimista ja taskulampusta, heijastintahan ei myöskään kukaan itseään kunnioittava aikuinen täällä käytä. Lasten vehkeitä kuten maidon juontikin ;)

Tällainenkin tonttu siellä lenkillä tuli vastaan.. ♥

IMG_20151122_163528

Nyt takaisin villasukan pariin sohvalle, tsüsch!

-Marianna

 

9 kommenttia artikkeliin ”Ensilumi tuli!

 1. Moikka! Nauttikaa lumesta nyt, kun sitä tulee, koska viime talvena tammikuusta eteenpäin ei Hampurissa tainnu tulla lunta kun yhden kerran! Tosta Domista tuli mieleen, että se pystytetään siis aina kolme kertaa vuodessa, kuukauden ajaksi keväällä, kesällä ja talvella. Keväällä ainakin oli hauskaa hulinaa, kun säätkin jo lämpenivät, kannattaa ainakin sillon käydä siellä pyörähtämässä :)

  Tykkää

  • Moi! En ole tosiaan kovin optimistinen tämän Hampurin lumipeitteen kanssa, laitan uskoni siihen että Suomessa on maa valkeana, kun menemme sinne kahdeksi viikoksi :)

   Ja kiitos selvennyksestä Domin suhteen! Vähän oudolta se kuulostikin, että puisto olisi välillä kiinni niin pitkiä aikoja. Se näkyy kuitenkin kartallakin, siksi arvelin sen olevan ”kiinteä”. Ehkä säästän menemisen sinne kevätpuolelle, loskan keskellä maailmanpyörällä ajelu ei kuulosta kovin houkuttelevalta… :D Kuinka muuten olet ” kotiutunut” takaisin Suomeen? :)

   Tykkää

   • Eipä mitään, aina on kiva selventää, jos kerrankin tietää jostain jotain :D muistaakseni Domissa käydessäni oli huhtikuu ja osa päivistä oli jo tosi lämpimiä, aurinkokin paistoi! Siellähän pääsee siis alueelle ilmaiseksi, mutta jos laitteisiin haluaa, niin pitää jokaisesta maksaa erikseen (hinnat 2-10€ riippuen laitteesta). Laitteiden lisäksi on kaiken maailman kojuja, joista saa ruokaa, juomaa, voi pelata pelejä ja sen sellasta. Parhaiten tunnelman aistii siis paikan päällä!

    Ja kiitos kysymästä, kotiutumiseni meni oikeastaan tosi hyvin. Tosi äkkiä totuin samoihin vanhoihin paikkoihin ja vähän aikaa, kun oli ollut täällä, tuntui ettei olis poissa ollutkaan. Kyllä se Hampurin puoli vuotta kuitenkin mieleen jäi, sillä huomaan usein ajattelevani jotain hassuja, pieniäkin juttuja, mitä siellä silloin tapahtui ja kaikki niitä reissuja, mitä kerkesin tekemään. Ehkä ainut semmonen ”järkytyksen” aihe oli tottua taas Suomen ruoan hintoihin, sen eron kyllä huomaa.
    Toivottavasti teillä on kanssa kivaa Hampurissa, ainakin tähän astisten juttujen perusteella vaikuttaa siltä! :)

    Tykkää

   • Ilman muuta tuonne Domiin pitää mennä käymään, ehkä tähän talvikierrokselle olisi vielä hyvillä keleillä ehtinyt, jos olisi mennyt heti marraskuun alussa (kun täällä tosiaan tarkeni vielä t-paidalla). Mutta, pianhan se kevät sieltä tulee..:) Tuo erikseen laitteisiin maksaminen tuntuu vähän hassulta Suomen rannekesysteemiin tottuneelta. Pitää todella tietää, mihin laitteisiin rahansa haluaa sijoittaa.

    Tiedätkös, olen tässä joulun lähestyessä miettinyt, millaista Suomeen meneminen on ja miltä se tuntuu, ja olen tullut kuvitelmissani juuri tuohon ajatukseen, että varmaan hetken päästä tuntuu kuin ei olisi minnekään lähtenytkään! Eli ihan samaa ounastelen, mitä sinä olet kokenut. Tuo ruuan hinta on varmaan kovin kulttuurishokki kun palaamme Suomeen. Tänään juuri nauroin miehelleni, kun Lüneburgissa etsimme ravintolaa, ja yhden paikan listassa ovella hinnat keikkuivat siinä 12-15€/ a la carte-annos. Mieheni sanoi, että ”ei näin kalliiseen paikkaan viitsi mennä” :D Tuolla hintaa jos Suomessa saa perus kanaleikkeen tms.rosso-tasoa niin saa olla jo iloinen ;)

    Tykkää

   • Aika menee kyllä varsinkin vaihdossa tosi äkkiä! Kun saapui sinne, niin tuntui, että kauheen pitkä aika on edessä, sitten olikin jo puoliväli ja kohta olinkin jo kotona. Siksi ei voi liikaa korostaa sitä, että kannattaa ottaa kaikki aika irti, kun siellä on, ei tuu toista samanlaista reissua välttämättä koskaan tehtyä… :)

    Ja huomasin kanssa jo silloin, kun kävin pääsiäisenä eli just siinä vaihtoni puolivälin kieppeillä Suomessa, kun 1-2 päivää oli täällä ollut, niin tuntui ihan hassulta, ai että pitääkö mun muka lähteä takasin? Jotenkin vaan tosi äkkiä tottuu, kun on samat vanhat paikat ja ihmiset.
    Ruoankin hintaan pikkuhiljaa tottui taas ja varsinkin, kun kaupan kassalla oon töissä niin aika äkkiä joutui unohtamaan haaveilut niistä Saksan hinnoista… :D Toisaalta iso plussa on se, että Suomessa voi niin paljon asioita hoitaa netin kautta, kun siellä Saksassa aina on ne hemskatin paperit kaikesta. Olin lähettänyt osoiterekisteritoimistoon viestiä, että oon lähdössä pois ja sieltä tuli vastaus, että täytä tämä lappu, olin siinä vaiheessa jo palannut Suomeen! :D

    Tykkää

   • Niin, sitä koitan itsellenikin tolkuttaa että pitäis vaan ahkerasti osallistua kaikkeen ja mennä sinne tänne tonne, että tulisi nyt sitten kunnolla katseltua ympärilleen kun täällä on! Vaikka on mulla kyllä paljon 2Do-listalla ja paikkoja joihin oon menossa, että eiköhän tässä tuu kokemuksia kerättyä. Ja onhan sinänsä arki toisessa maassa jo kokemus, erityisesti toi hiton lappujen lähettely, sitä ei kyllä tule ikävä!
    Olitko sinä muuten HAW:ssa vai yliopistossa?

    Tykkää

   • Niinpä, kyllä varmasti kerkeät vielä nähdä ja kokea paljon! :)

    Itse opiskelen siis ammattikorkeakoulussa ja kouluni Hampurissa oli HSBA (Hamburg School of Business Administration), sijaitsi ihan keskustassa. Aika pieni ja tuntematon koulu, jossa ei kovin kunnollista vaihtarikulttuuria vielä ollut…

    Tykkää

 2. Ei kukaan käytä heijastimia, kun niitä ei kukaan myy, vaikka joku suomalainen ostaisi. Etsin etsimällä netistä myyjää , enkä löytänyt. On kaikelaisia irrallisia ja vaatteisiin kiinniommeltuja heijastinnauhoja. Minua hirvittää aina tähän aikaan vuodesta, kun ajan autolla sivukaduilla ja yhtäkkiä tihkusateessa pimeydestä sivusta astuu valokeilaani joku kadunylittäjä tai ilmestyy maantien reunalla kävelijä, jokus jopa takaa huonosti valaistu pyöräilijä. Alakoulujen opetusohjelmaan kuuluu liikenneturvallisuuden opettaminen, mm. mieluuummin vaaleisiin anorakkeihin pukeutuminen jne. Nykyään on onneksi lasten repuissa, anorakeissa ja kengissä kiinteitä heijastusnauhoja, joten minun ei tarvitse pelätä aamupimeydessä ajavani jotakin lasta kuoliaaksi. Onneksi joskus näen jonkun aikuisen pyöräilijän käyttävän turvaliiviä pimeässä ajaessaan.
  Muuten, kyllä saksalaiset aikuiset juovat paljon maitoa, mutta ei ruokajuomana vaan pikemminkin välipalana ja kotona – varsinikn opiskelijat, koska se on halvin energialähde. Ei suotta ole kauppaketjuilla kova kilpailu maidon hinnasta. Ei se ilahduta maidontuottajia lainkaan.

  Tykkää

  • Ahaa, vai siinä on tuollainen saatavuusongelmakin. Nämä minun sanomiseni täällä blogissa tietty perustuvat vain omiin kokemuksiini, minulle kautta linjan naureskellaan sekä maidon juonnista että kummastellaan heijastimen käyttöä. Toisaalta, jos niitä joku (muu kuin suomalainen) haluaisi käyttää, niin eiköhän niitä joku sitten täällä myisikin. Ehkä sinun kannattaa sitten vain ihan suosiolla tilata heijastimia jostain suomalaisesta nettikaupasta? :D

   Mutta tuo ihmisten pimeässä liikkuminen on ihan hirveää, varsinkin juuri autolla ajaessa kun pimeydestä ”putkahtaa” tummiin pukeutuneita hahmoja. Todella toivon, että täällä ihmiset eivät kovin uhkarohkeasti ylittele suojateitä, koska monesti jalankulkijoiden havaitseminen on täydellisen mahdotonta. Tässä meidän lähellämme on maahanmuuttajien aluetta ja he eivät heijastimen käyttöä taatusti ajattele senkään vertaa kuin kantasaksalaiset. Ja miksi ajattelisivatkaan, tuskinpa niitä etelämpänä heidän kotimaissaan on edes olemassa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s