Messy bun ja ärsytystä

Huoh, nyt tulee vähän valivalia välillä. Pääosin täällä Saksassa kaikki menee ihan hienosti, mutta välillä kyllä tulee sellaisia hetkiä että tekee mieli hakata päätä seinään. Kielikysymys on sellainen, jonka kanssa pitää painiskella melkein joka päivä. Puhun siis koulussa ihmisille enimmäkseen englantia, kaupassa ja kaupungilla tms. asioiden hoitamisessa pääasiassa saksaa. Oikeastaan tarjoan englantia asioidessa vain silloin, kun on vaara että joku juttu jää minun kielitaitoni vuoksi selvittämättä ts. en osaa selittää jotain asiaa saksaksi tarpeeksi yksityiskohtaisesti. Tämä yhdistettynä siihen, että täällä Hampurissa EI OSATA englantia erityisen hyvin, johtaa yleensä siihen että kumpikaan osapuoli ei osaa kieltä tarpeeksi. Eli minä en osaa kysyä jotain saksaksi tarpeeksi selkeästi, mutta jos selitän englanniksi yksityiskohtaisemmin niin vastapuoli ei taas ymmärrä sitä tarpeeksi hyvin.

Todella usein pamahtaa mieleen männä vuosien Oscar-voittajaleffa Lost in translation, jota en ole edes nähnyt mutta tuo lause kuvaa tilannetta paremmin kuin hyvin. Eli asian sisältö hukkuu kielimuurin uumeniin. Näin kävi esimerkiksi viikko sitten, kun vuokrasin ystävieni vierailua varten autoon turvaistuinta. Halusin vielä varmistaa, että eihän Europcar vuokraa kolaroituja istuimia, mutta perhana kun tämä asia nyt ei vain mennyt perille tiskin takana seisseelle poitsulle. Jatkoin selittämistä elekielellä mutta se taisi lähinnä sekoittaa hänen päätään enemmän. Lopulta luovutin ja pidin nollahypoteesini voimassa, eli että kolareita ei ole tapahtunut. Sillä mentiin sitten.

Messy bun

Messy bun

Ihan päivittäin saa painiskella teknisten ongelmienkin vuoksi. Nettimme täällä asunnossa pelaa usein todella huonosti, ja tämä vaikeuttaa mm. Skypen käyttöä ja nyt äsken kun yritin tehdä vakuutusyhtiöön vahinkoilmoitusta, niin OP heitti minut pihalle kolme-neljä kertaa. Että ei muuta kuin uudestaan samojen asioiden näpyttely. Samaan liittyen koulussa tietokoneet ovat tuskastuttavan hitaita. Niin ja tietokoneluokan tulostin on niin aataminaikainen, että sillä ei pysty tulostamaan kaksipuolisia tulosteita. Mutta hei, eihän se säästäisi kuin 50% paperikuluissa! Ketä se nyt kiinnostaa?!

Messy bun

Messy bun

Olen täällä blogissakin jo monet kerrat kehunut ruokakauppojen valikoimaa. Mutta kermaviiliä ei meinaa löytyä, paitsi yrttimaustettuna. Sopii meinaan tosi hyvin leipomiseen! Mustikoita ja yrttejä, nam nam. Ja miksi ihmeessä voileipälevitteet ovat kaupassa huoneenlämmössä? Ruokateemaa jatkaakseni, tuolla minun oppilaitoksessani HAW Bergedorfissa ruokalan jonotussysteemissä ei ole mitään järkeä. Kun tarjolla on useaa eri ruokalajia, niin jonot näille eri tiskeille eivät mene mitenkään järjestyksessä tai ylipäätään jonossa, vaan opiskelijat palloilevat ja tunkevat kuin mullilauma eksyksissä eteenpäin. Menen aina jonkun toisen perässä ja yritän saada lautaselleni edes jotain ruokaa. Turha haaveillakaan sellaisesta, että voisin ihan todella valita, mihin jonoon menen. Tämä johtuu siis siitä, että jonoja ei ole, pelkkä kaaos. Argh!

IMG_4937

IMG_4935

Nyt kun tuli kaikki tämän päivän ketutukset kaadettua teidän lukijoiden niskaan, niin voi jo siirtyä iloisempiin aiheisiin :D Olen nykyään muuten ihan ihkuna kaikenmoisiin lettikampauksiin, erilaisia palmikoita tuntuu nyt tunkevan vähän joka tuutista. Seuraan Instassa ja Facebookissa monia letittäjiä ja kampaukset ovat kyllä toinen toistaan kivempia. Kun ei ole töissä niin hiuksia ei tarvitse pestä niin usein, mikä on pelkästään hyvä asia. Päänahkakin tykkää. Siispä on myös vähän enemmän varaa kokeilla kaikenmoisia kivoja kampauksia, tämän postauksen kuvissa päähäni pyörittelin messy bunin eli ”sotkunutturan” pienillä sivupalmikoilla. Yritin tässäkin kyllä jättää takaosan vähän muhkeammaksi, mutta jotenkin se sitten aina tuntuu jäävän vähän löysäksi ja sitten kiristän ja litistän nutturaosaa ehkä vähän liikaakin. Vai mitä pidätte?

-Marianna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s