Outoja juttuja ulkomailla

Heti alkuun sanottakoot, että rajaan nämä oudot, hassut tai vain erilaiset jutut tietysti tänne Saksanmaalle. Mutta nämä varmaan pätevät aika moneen muuhunkin ulkomaahan!

IMG_20150927_192125

-Oudot kasvit. Kasvillisuusvyöhyke on täällä luonnollisesti eri kuin Suomessa (oi Vesa, yläasteen biologiantunnit tulevat kirkkaana mieleeni…), ja täällä kasvaakin aika paljon lehtipuita, joita en edes tunne. Monesti maa on jalkakäytävällä ihan täynnä terhoja/kastanjoita/pähkinöitä/etanoita (! :D)

-Liikennekulttuuri. Täällä teillä liikkuvat autovolyymit ovat todella suuret, ja ruuhkassa saa jumittaa harva se päivä. Nopeudet ovat välillä aika suuria (varsinaisella autobaanalla emme ole olleet), mutta silti toisille autoille annetaan auliisti tietä ja tavan takaa myös tungetaan tosi pieniin väleihin esim. kaistaa vaihtaessa. Ei täällä silti tööttiä paljoa painella… Niin ja jalankulkija tai pyöräilijä on täällä kuningas! Tietä annetaan auliisti ja ennen suojatietä pysähdytään välillä ihan odottamaan että se arvoisa pyöräilijä pääsisi ylittämään tien. Pyöräkaistat löytyy joka paikasta. Kevyen liikenteen väylä on useimmin laattaa kuin asfalttia.

IMG_20150928_121602

-Arkkitehtuuri. Yhtä ainutta puutaloa en ole nähnyt, olkikattoisia sen sijaan kyllä. Omakotitalot ovat usein hyvin kapeita ja korkeita, ja katot jyrkkiä. Sitten on kuitenkin joku ihme autotalli, varasto, väliosa tms, jossa on tasakatto. Hmm?

-Kaupassa ei yleensä ole ostoskoreja, pelkkiä kärryjä. Kärryissä on välillä kaiken maailman kamaa, jotkut vissiin käyttävät niitä roskiksina. Joissain kaupoissa kassa katsoo ostoskärrystä numeron ja näpyttelee sen kassakoneeseen (?!?!?). Pitkiä kassahihnoja ei ole. Kaikkia hedelmiä ei punnita vaan ne laskutetaan kappaleittain, esim. kiivit.

-Leipälevitteet eivät kaikissa kaupoissa ole kylmähyllyssä. Oivariinit, Minilätat sun muut ovat sitten vain ihan kuivatuotteiden kanssa huoneenlämmössä.

-Ruokakaupan leipäosastolla on kokoleivän viipalointi- ja paahtamiskone.

IMG_20151008_162135

-MONET paikat eivät hyväksy Visa-korttia. Kaikki eivät ota edes saksalaista pankkikorttia (joka minulla on). Tällöin kassalla sanotaan nur Bargeld eli vain käteistä. Käytössä on myös 1 ja 2 sentin kolikot, mikä on todella ärsyttävää.

-Ruokakaupasta saa keskikaljan lisäksi väkeviä alkoholijuomia. Ei täällä silti sen enempää juoppoja näy kuin Suomessakaan.

IMG-20151002-WA0004

-Ruoka ravintoloissa ja kahviloissa ja pääsääntöisesti kaupassakin on halvempaa kuin Suomessa. Erityisesti ero näkyy pullien, kakkujen yms. herkkujen hinnoissa. Ihanan lohkareen juustokakkua saattaa saada alle kahdella eurolla. Joka paikasta ei saa filtterikahvia (=suomalaista tavallista kahvia).

-Kokolattiamattoja on vähän joka paikassa. Meidän (ja monien koulukavereidenikin) asunnossa, koulussa, joissain liikkeissä…

-Pohjoismaalaiset ovat täällä (ainakin minun koulussani) usein hyvinä esimerkkeinä vähän joka asiasta. Meillä on tosi hyvät tietoliikenneyhteydet, olemme sivistyneitä, kielitaitoisia, talomme ovat hienosti rakennettuja (lattialämmitys ja moninkertaiset ikkunat aiheutti hyväntahtoista naurua) ja olemme terveitä. Tämä viimeinen on myös ihan tilastofakta, tuolla kansanterveystiedettä opiskellessa Skandinavia on aina huipulla esim. matalassa lapsikuolleisuudessa, pienissä terveyseroissa, yhteiskunnan vähässä eriarvoisuudessa jne. Täällä saa siis ihan ylpeästi olla suomalainen!

Tällaisia juttuja nyt näin äkkiseltään tuli mieleen. Täydennän listaa sitä mukaa kun tulee uusia juttuja esiin :)

-Marianna

Yksi kommentti artikkeliin ”Outoja juttuja ulkomailla

  1. Paluuviite: Lisää pöllöjä asioita Hampurista |

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s