Behind the scenes of my blog

Eli suomeksi: minun blogini kulissien takana. Eräässä pitkäaikaisessa lempparissani, All I ever wanted is here- blogissa Karla aina välillä kertoilee, mitä hän kuvilleen ja blogilleen tekee saadakseen kuvat näyttämään kauniilta ja blogin laadun pysymään hyvänä. Pidän Karlaa monessakin mielessä blogiesikuvana siksi, että hänellä täyttyy kriteerit, joita itsekin tavoittelen blogissani:

  • Kauniit ja huolella otetut kuvat
  • Oikea, hyvä ja huolellinen suomen kieli ja kielioppi
  • Asiallinen suhtautuminen lukijoiden kommentteihin
  • Kriittisyys aiheita kohtaan, lähdekritiikki
  • Kaunis blogin ulkoasu

Noh, täytyypä tunnustaa että ikinä nuo kaikki kriteerit eivät minulla täydellisesti täyty, mutta olkoot sitten tavoitteita vaikka. Erityisesti hyvää kieltä yritän tarkoin blogissani vaalia, vältän käyttämästä sun ja mun- sanoja, kirosanoja, liikaa hymiöitä, suosin hyvin rakennettuja lauseita (eikä liikaa pilkkuja yhteen virkkeeseen, haha). En ole äidinkielessä mitenkään ässä mutta pärjään kuitenkin mielestäni ihan hyvin.

Kuvien suhteen…. Noh, parannettavaa löytyy aina. Kuvieni laatu parani merkittävästi kolme vuotta sitten, kun ostin järjestelmäkameran. Jokainen sellaisella kuvaava tietää kuitenkin, että pelkkä kamera ei kuvista tee täydellisiä, ennemminkin se luo edellytyksiä saada hyviä kuvia. En aina jaksa ottaa isoa kameraa joka paikkaan mukaan, esimerkiksi Reeperbahnin reissulle se olisi ollut myös suhteellisen turhaa koska kaupungilla oli niin pimeää. Hyvän kuvan eteen pitää myös tehdä töitä, ja esimerkiksi juuri tuolla viikonlopun reissulla en olisi viitsinyt pidätellä koko muuta porukkaa: ”odottakaa siinä, säädän tässä liikennevaloissa tätä valotusta…”. Kamerani on Canon EOS 1100D, ja se ei ehkä ihan enää täytä kaikkia vaatimuksiani. Objektiiveina käytän kameran mukana tullutta 18-55 mm putkea (joka on nyt vähän rikki) sekä juuri ennen tänne Saksaan lähtöä hankkimaani 50 mm kiinteän polttovälin objektiivia, joka on muotokuvaukseen erinomainen. En tosiaankaan ole mikään ekspertti kameran kanssa, kiinnostusta olisi enemmän kuin aikaa opetella… Mutta pikkuhiljaa :)

Olen yrittänyt viime aikoina olla hiukan enemmän itse esillä blogikuvissani, koska ainakin omasta mielestäni pelkkiä maisemia tai tavaroita on vähän tylsä katsella, jos kyseessä ei ole esim. sisustusblogi. Siispä mieheni toimii kuvaajana ja huutelen hänelle sitten ohjeita :D Mitään tuntikausien kuvaussessioita emme pidä, yleensä kuvien ottamiseen menee ehkä 15 minuuttia. Käsittelyyn käytänkin sitten enemmän aikaa.

Muokkaan blogini kuvia aina, vähintään kuvakoon osalta. Käytän muokkaamisen Adobe Photoshop Lightroomia, johon taisin päätyä muiden bloggaajien, mm. Karlan suosituksesta. Lightroom ei ole varsinainen Photoshop-ohjelma siinä mielessä, että sillä ei esim. saa reisiä höylättyä kapeammaksi, vaikka tahtoisikin… Ennemminkin se on tarkoitettu kuvien säätöön, ja siihen hommaan ohjelma on kyllä erinomainen. Muutan kuvissa valotusta (erityisesti auringonpaisteessa kuvat helposti yli- tai alivalottuvat), monesti lisään tarkkuutta ja kontrastia, rajaan pois epäolennaisuuksia (taustalla kävelijöitä, roskiksen reunoja jne), säädän värien lämpöä ja suoristan horisontin. Nämä ovat aika lailla peruspaletti, en tee mitään överimuokkauksia kuten muuta harmaata taivasta siniseksi tai lisää auringonsäteitä pilviseen päivään :D Kuvien kooksi muutan jo Lightroomissa leveydeksi 700 mp, tämä on blogiini sopiva leveys ja mielestäni kuvien sama leveys tuo ulkonäköön yhtenäisyyttä. Lisäksi kuvien pienennys jo ennen WordPressiin vientiä vähentää kuvien viemää tilaa palvelimelta.

Ajattelin liittää tähän muutaman epäonnistuneen ja muokkaamattoman otoksen bannerikuvausreissulta. Enjoy!

IMG_4782

Kuis toi horisontti? Ja typerä ilme?

IMG_4784

Gangsta-pose toimii aina.

IMG_4789

Jos nostan toista kulmakarvaa näin? -Älä.

IMG_4792

Ylivalotus sekä ilme, camoon.

IMG_4803

Kurkistan huivin takaa näin ja otan samalla Jack Nicholsonin Hohto-ilmeen.

IMG_4800

Wooot???

IMG_4822

Aurinko ei vissiin paistanutkaan

IMG_4834

No words needed.

Millaisia blogirutiineja teillä on? Kuulostivatko nämä tutulta vai hutulta?

-Marianna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s