Reeperbahn

Nyt on nähty kuuluisat Sankt Pauli ja Reeperbahn! :D Minulle oli ainakin etukäteen vähän epäselvää se, millainen alue tuo St. Pauli ja millainen katu se Reeperbahn oikein onkaan. Tai no, eivät ne olettamukset ihan metsään menneet mutta oli se Reeperbahn paljon muutakin kuin punaisten lyhtyjen alue. Olimme liikkeellä vuokranantajiemme kanssa, ja he osoittautuivat vallan mainioksi seuraksi! Eipä sitä ihan heti ajattelisi lähtevänsä viisikymppisten buddyjen kanssa Reeperbahnille, mutta avoimin mielin olimme liikkeellä ja ilta oli todella hauska :)

Reeperbahn

Reeperbahn on siis Hampurin yöelämän keskus, ja ehkä vielä sellaisen tietynlaisen, aika railakkaan yöelämän. Baareja ja klubeja löytyy ihan ydinkeskustastakin, mutta sataman kupeessa sijaiseva Reeperbahn (suomeksi muuten Köydenpunojankatu, Turussa on saman niminen katu!) on ihan omaa luokkaansa. Tuli ehkä jollain lailla mieleen Tokion välkkyvät valot ja jytäävä musa, mutta Reeperbahnin kiehtova historia musiikillisessa mielessä tuo ihan omaa jännittävyyttään alueelle. Kuulemma Beatles ponkaisi menestykseen Liverpoolin kautta Reeperbahnilla, ja ainakin vuokranantajiemme mukaan Hampuri oli se paikka, jossa Beatlesista todella tuli kuuluisa. Tämän muistoksi kadulta löytyy Beatles-muistopatsaskin, otin siitäkin kuvan mutta taustalla olevat juopot tekivät kuvasta niin epäselvän etten julkaise sitä täällä :D Muutenkin pimeässä kännykällä oli aika hankala saada julkaisukelpoisia kuvia, mutta pääsette ehkä näin parhaiten hämyiseen tunnelmaan…

Reeperbahnista erkanee useita sivukatuja ja yksi niistä Große Freiheit (suom. Suuri vapaus) oli katu, jonka varrella kaikkein kuuluisimmat ja merkittävimmät klubit sijaitsivat. Erään klubin kyltissä oli niiden bändien nimet, jotka siellä ovat soittaneet: löytyi Beatles, Foo Fighters ja Rammstein muiden muassa. Koskahan esim. Foo Fighters viimeksi on soittanut Euroopassa klubikeikkaa? :D

Reeperbahn

Reeperbahn

Olen huomannut junalla kaupungilla liikkuessa, että monessa paikassa täällä on poliisiasema juuri siellä, missä sitä eniten varmasti tarvitaan: Reeperbahnin alussa, satamassa ravintoloiden lähellä, metroasemilla ja ainakin Sternschanzessa ihan keskellä baarimaailmaa. Tuo Sternschanze on alue, jossa olen jo kaksi kertaa käynyt koulukavereideni kanssa baarissa istumassa iltaa, alue on hyvin etninen ja eläväinen ja ehkä jopa hieman anarkistisen oloinen? Mutta yhtä kaikki, fiksua ajattelua sijoittaa poliisiasemat rähinöiden keskuksiin.

Reeperbahn

Reeperbahn

Reeperbahn oli täynnä strippiklubeja, tissibaareja, ja kaiken maailman oheispalveluja tarjoavia paikkoja. Punaisten lyhtyjen alue ei ollut niin näkyvillä mitä luulin etukäteen, ja ehkä ihan hyvä niin. Kyseiselle kadulle/alueelle mentiin eräänlaisen portin läpi, siitä sai siis kulkea ihan vapaasti mutta portti tarjosi hieman näkösuojaa tälle maailman vanhimman ammatin harjoittamiselle (ja en tarkoita lammaspaimenta).

Kysyin vuokraemännältäni B:ltä, että onkohan täällä alueella paljon huumeita? Hän vastasi että ”juu on, ihan tuossa nurkalla niitä myydään!” Sinänsä ihan harmiton juttu minulle, en ollutkaan menossa niitä ostamaan, mutta kertoo paljolti siitä mitä kaikkea Reeperbahnilla oikein tapahtuu. Me kuitenkin tyydyimme tekemään pienimuotoisen baarikierroksen kolmessa eri pubissa, löysin jopa siideriä! Ihan kunnon Magnersia vieläpä, tyydytti minun siiderinhimoni vallan mainiosti.

Ilta oli todella hauska ja mielenkiintoinen, ja kyllä sitä taas pysähtyi miettimään, että mihin hienoon juttuun pääsikään hyppäämään kun muutti tänne Hampuriin. Näitä uskomattomia paikkoja ja ihmisiä ja historiaa on niin hienoa kokea täältä paikan päältä käsin. Onneksi tälle tulevalle vajaalle vuodelle alkaa kivasti ponnahdella kalenteriin rakkaiden ihmisten vierailuja Suomesta, niin pääsee heidänkin (tai teidänkin) kanssaan jakamaan näitä juttuja.

Tällä hetkellä oma viikonloppuni jatkuu näissä merkeissä…

IMG_20151002_203001

Aivan järkky flunssa päällä, yskittää, päätä särkee, joka paikkaa pakottaa ja niin edelleen nyyh nyyh. Upottaudun siis teemukiin ja yritän päästä tolpilleni ennen seuraavaa koulupäivää.

-Marianna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s