Juna kulkee taas… Tai ei

Tänään oli taas vaihteeksi vähän semmoinen voihan vee- aamupäivä, kun täksi lauantaiksi tekemäni suunnitelmat ajoivat karille heti alkuunsa. Aamulla herätessä oli ulkona tosi kaunis päivä, ja päätinkin toteuttaa suunnitelmani lähteä keskustaan katselemaan Eppendorfin kaunista kaupunkialuetta (joka on kuulemma rikkaiden suosimaa aluetta) sekä keskustassa sijaitsevan järven ulompaa osaa, Außenalsteria. Innon piisatessa olisin ottanut suunnaksi vielä kaupunginmuseonkin.

Hyppäsimme mieheni kanssa junaan ensin säädettyämme hänen matkalippunsa kanssa hyvän tovin. Ei yllättäne enää ketään, että täällä ei ole saatavilla niin monikäyttöisiä eri matkalippuvaihtoehtoja kuin Suomessa. Ei kymppikorttia, ei arvolippua. Ainoa lähellekään järkevä vaihtoehto on päivälippu (6€/ 12h rajoitukseton matkustus), joka sinänsä on ihan kelpo lippu ja hyvän hintainenkin. Vielä kun se olisi helposti löydettävissä lippukoneesta… Minulla on koko lukukaudeksi maksettu matkakortti, jolla saan suhailla junalla ja bussilla niin paljon kuin lystään. Sen hinta yhdeksi lukukaudeksi eli syys-helmikuuksi oli muistaakseni 260€ (sis. myös opiskelijakunnan jäsenmaksun).

Bergedorfissa menimme siis junaan ja tarkoitus oli matkustaa keskustan yli vielä muutama pysäkki Dammtorille saakka. Muutaman aseman jälkeen junassa tuli kuulutus, että siltatyömaan vuoksi suurin osa matkasta on korvattu busseilla. Eipä siinä mitään, jäimme Billwerder Moorfleetissä pois ja valuimme pysäkille n. 150 (!) muun ihmisen kanssa. Busseja ei näkynyt missään. En tiedä, vaikka tuo busseilla ”korvaaminen” olisi tarkoittanut kaupunginbussin odottelua. Siispä käänsimme selkämme väkijoukolle ja painelimme junalla takaisin Bergedorfiin. Ei menty Eppendorfiin, ei Außenalsterille eikä kaupunginmuseoon, ainakaan tänään.

IMG_20150926_121949

Täällä pitkin Hampuria näkyy olevan aika monessa paikassa ravintolaketju Schweinske (tarkoittaa jotain sinne suuntaan kuin ”possunen”) jonka keulakuvana on yks-yhteen- kokoisia muovipossuja ravintolan ovella. Paikka mainitaan myös Hampurin Wikitravel-sivulla. Poikkesimme tuonne syömään ja ruoka oli edullista ja hyvää (nämä allaolevat annokset limsojen kera yhteensä 21€). Minun caesar-salaatissani ei ollut muuta vikaa kuin jokaisessa muussakin syömässäni caesarissa, eli ihan liikaa kastiketta. En ymmärrä, minkä kokin mielestä kastikkeessa uiva salaatti maistuu hyvältä?

IMG_20150926_123038

IMG_20150926_123046

Keskustaan lähtemisen sijaan käveleskelimme ympäri Bergedorfia ja poikkesimme Nettelnburgissa kirpputorilla. Tämäkään kirppis ei ollut juurikaan sen kivempi kuin ne, joissa kävimme viime viikonloppuna. Ostin kuitenkin eurolla mustan t-paidan, joten ihan turha reissu ei ollut. Niin ja menneellä viikolla kävin Stadiumissa hakemassa reisipituisen tuulitakin! Tulkoot kylmä ja syysmyrsky, minä olen valmis.

IMG_4836

IMG_4838

IMG_4847

IMG_4845

Tänään kylmästä ja syysmyrskystä ei tosin ollut tietoakaan, kuten kuvista näkyy. Aamulla lähtiessämme kaupungille mittari näytti +13C mutta näitä asukuvia iltapäivän puolella napsiessa oli jo niin lämmin, että takki piti riisua ja ulkona pärjäsi ihan täysin lyhythihaisella paidalla. Tulipa joku vielä shortseissakin vastaan. Syksyistä täällä silti jo on, lehtiä on pudonnut puista kasapäin mutta kyllä pusikot vielä ovat pääosin aika vehreitä. Niin ja puusto on täällä muutenkin aika erilaista, paljon on tammea ja muita lehtipuita, joita en edes tunne. Pyöräillessä saa väistellä isoja, kovia tammenterhoja ja puista pudonneita kastanjoita. Niitä voi muuten vissiin myös syödä paahdettuna?!

IMG_4842

Hampurissa1

Otatin päivän asun lisäksi myös kampauskuvat. Minulla on ollut jo pitkän aikaa hiusten kasvatusprojekti menossa, ts. en lyhennytä pituutta kuin ihan pakollisen kuivien latvojen napsimisen verran. Projekti sujuu hyvin! Tykkään pitää hiuksia kokonaan kiinni mutta tänään tekaisin tällaisen puolinutturan. Pitkä tukka hiostaa niskaa ja tämä puolen nipun ylös nostaminen hiukan helpottaa sitä ongelmaa.

Kävin täällä myös parturissa lyhennyttämässä otsistani. Pakotin mieheni keritsemään reuhkaansa ja menin sitten myötätunnosta itsekin mukaan. Otsatukkaani täytyy leikata aika usein, koska haluan pitää sen tämän pituisena muttei kuitenkaan niin, että se roikkuisi silmillä. Minun hiuksiani leikannut täti ohensikin otsista päältä aika ronskilla kädellä, mikä valkeni minulle vasta avattuani silmäni… Ihan jees muuten, otsatukkani on muuten turhan paksu, mutta nyt se sojottaa aamuisin joka suuntaan (lähinnä taivasta kohti). Eipä sitten muuta kuin odotan vain, että otsis kasvaa takaisin normimittaansa. Otsatukan lyhennys maksoi muuten ihan kokonaista kolme euroa. Ja kuten Instagram-seuraajani näittekin, niin hiusvärit maksavat täällä 3-6€ paketilta, ja kyseessä on siis ihan Garnierin, L´Orealin, Syossin jne. hyvien merkkien aineet. Täällä ei siis ainakaan hiusten saamiseen kuosiin tarvitse maksaa itseään kipeäksi.

En muuten aio mitenkää sen erityisemmin kääntää blogini suuntaa asukuviin tai muotiin päin, ja olisikin aika vaikeaa näillä lähtökohdilla pitää muotiblogia.. :D Minusta nämä ovat ihan kivaa vaihtelua, ja nyt kun kelit ovat hyvät niin on mukavaa kuvailla ulkona. Jos näiltä tai muilta osin on muuten postaustoiveita täältä Hampurin suunnalta, niin saa huudella kommentteihin tai sähköpostiin!

-Marianna

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Juna kulkee taas… Tai ei

  1. Paluuviite: Linnapuistossa |

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s