Opiskelu Saksassa

Koulu alkoi maanantaina, ja sen kyllä huomasitte varmaan tekin koska tänne blogiin en sitten enää ehtinytkään kirjoittaa samaa tahtia kuin aiempina kahtena viikkona. Heti alkuun oli huh, luulot pois- päivä ja olin koulussa yhdeksän tuntia. Aamulla Erasmus-infoa ja pieni tervetulotilaisuus, iltapäivällä sitten kävimme läpi melko vaikealukuista lukujärjestystä sekä puhuimme kurssivalinnoista. Minä opiskelen siis terveystieteiden maisteriohjelmassa, joka täällä on ihan vain master of health sciences, ei enempää eikä vähempää. En ollut tullessani ihan varma olenko menossa tähän yleisempään ohjelmaan vai kansanterveystieteeseen eli public healthiin. Tavallaan olisin ehkä halunnut enemmän tuonne public healthin puolelle, koska se on aine jota terveystieteistä alun perinkin olisin halunnut Suomessa opiskella. Luin perusopinnot avoimessa yliopistossa jo AMK:n loppuvaiheessa, mutta päädyin sitten lopulta hakemaan hoitotieteen puolelle (helpompi päästä ja sisäänotto joka vuosi). Nyt kun kandi on hoitotieteestä tehtynä kunnialla, niin olen alkanut pohtia pääaineen vaihtoa maisteria varten…

Aloitin siis maisteriopinnot täällä Saksassa. Jos olisin edennyt annetun aikataulun mukaisesti niin olisin aloittanut maisterikurssit Tampereella jo tämän vuoden keväällä. Hoitotiede-kansanterveystiede- pohdinnoista sekä vaihtoon lähdöstä johtuen päätin kuitenkin aloittaa maisteriohjelman vasta täällä Saksassa. Ihan hyvä päätös, ensinnäkin keväällä oli töissä tosi kiire ja lisäksi nyt sain hiukan lisäaikaa pohtia pääaineen vaihtamista ja maisterin tekemistä kansanterveystieteen puolelle. Käytännössä homma menisi niin että palattuani Suomeen hakisin erillisvalinnassa kansanterveystieteeseen, ja saatanpa ihan hyvin niin tehdäkin.

Täällä HAW Hamburgissa terveystieteiden opiskelu on käynnistynyt tosi kivasti. Ohjelma on siis kokonaan englanninkielinen, mistä olen todella kiitollinen. Jos olisin mennyt saksankieliseen ohjelmaan niin olisi voinut tulla äitiä ikävä… Näin alkuun on ollut aika paljon tuttua asiaa (ainakin minulle), mutta luulen että se on ihan tarkoituksellinen veto opettajilta, jotta pääsisimme kärryille kesän jälkeen. Huomenna vuorossa on ensimmäinen pieni ekskursio, menemme keskustaan vierailemaan lääketieteen historian museoon.

Opiskelu noin käytännössä on täällä melko samanlaista kuin Suomessa. Meillä on luennoitsijat, mutta ryhmämme ollessa melko pieni (n. 35 hlö) saamme hyvin aikaan keskustelua ja aika paljon jo heti alkuun olemme tehneet pohdintoja pienryhmissä. Opiskelijajoukko on taustoiltaan todella kirjavaa, monen ikäistä ja monia eri kansallisuuksia. Erasmus-porukassa tunsin itseni vanhaksi tädiksi mutta nyt terveystieteen joukossa olen ihan keskellä ikälinjaa, huh! Muutenkin ihmiset vaikuttavat todella mukavilta, avoimilta ja ystävällisiltä. Muutaman sanan olen ehtinyt jo jutella Suomestakin, kun pakistanilainen tyttö tuli sanomaan että hän on Suomesta superkiinnostunut ja haluaa jutella joskus ihan ajan kanssa. Hän luuli lisäksi nimeni perusteella, että olen intialainen. Hah!

Ehdottomasti paras juttu koko terveystieteen opiskelijoiden ja erasmuslaisten kanssa on edelleenkin kansainvälisyys. Kulttuurieroista puhuminen on pohjattoman kiinnostava aihe. Minun ryhmässäni (”vuosikurssillani”) on minun lisäkseni opiskelijoita ainakin Puolasta, Pakistanista, Intiasta, Yhdysvalloista,  Kazakstanista, Keniasta, Nigeriasta sekä tietenkin Saksasta. Englanninkielinen ohjelma luonnollisesti houkuttaa muitakin kuin saksalaisia, siinä lienee syy. Kaiken kaikkiaan täällä Saksassa kyllä kulttuurien monimuotoisuus ja ihmisten erilaisuus on Suomen meininki potenssiin viisi.

Jos jotakuta kiinnostaa minun opinto-ohjelmani kurssien sisältö enemmän, niin kursseihin voi tutustua täällä. 

-Marianna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s