Oktoberfest

Sanomattakin lienee selvää, että kun asuu Saksassa ja on Oktoberfestien aika, niin sinne on mentävä. Varsinaiset Oktoberfestit järjestetään ilmeisesti Münchenissä, joka on täältä Hampurista tosi kaukana ja lisäksi sinne on kuulemma täysin mahdotonta saada majapaikkaa festien aikana. Eipä sillä, minähän nyt en ole mikään himobilettäjä muutenkaan enkä pidä oluesta. Täällä Saksassa ollessani olen juonut yhden puolikkaan oluen, kun olimme erasmuslaisten kanssa terassilla tuossa eräänä iltana. Sekin meni alas ihan puoliväkisin, en vain voi sietää sitä maltaan makua. Ja kyllä, olen kokeillut vehnäoluita. Niitä pystyy maistamaan ilman yökkimisreaktiota mutta en saa niitä alas juurikaan sen paremmin kuin muitakaan oluita. Siideriä tai lonkeroa en toistaiseksi ole löytänyt. Viiniä saa onneksi joka maailmankolkasta.

Täällä Bergedorfissa järjestettiin omat pienet Oktoberfestit, ja koska mitenkään hurjasti tuo menojalka ei vipattanut niin lähdimme näille lähifesteille nuuhkimaan tunnelmia. Hampurin keskustassakin varmasti oli isommat bileet, nämä olivat yhdistetty tivoli-olutteltta- kemut. Paikalla oli runsaasti erilaisia peli- ja herkkukojuja. Jotenkin ne herkut vain vetivät taas puoleensa kuin hunajapurkki kärpäsiä…

Hampuri Oktoberfest

Bauhausin kyltti kuului niin kiinteästi tähän idylliin, etten voinut rajata sitä pois. ;)

Hampuri Oktoberfest

Paahdettuja ja Nutellassa kieriteltyjä pähkinöitä ja manteleita.

Hampuri Oktoberfest

Hampuri Oktoberfest

Hampuri Oktoberfest

Piparien tekstit suomeksi melko lailla: ”Prinsessa, rakastan sinua” , ”Minun muruselleni rakkautta ja kaikkea hyvää” ja ”Olet ainoani ja kaikkeni”. Imelää?

Vaikka tämä Bergedorfin tapahtumakin oli ihan pieni, niin silti paikalla oli väkeä varmaan 300-400. Alue oli tehty isolle kentälle, joka normaalisti toimii yleisenä parkkipaikkana. Paikalla oli järjestyksenvalvojien lisäksi myös paljon poliiseja! Laskin seitsemän polizeita, se on mielestäni aika paljon tuon kokoiselle tapahtumalle.

Meno festeillä ei juuri eronnut Suomen vastaavasta. Olimme liikkeellä melko aikaisin, joten överiörvelöitä ei ainakaan siihen aikaan näkynyt. Tosin poliisin näkyvä läsnäolo varmasti rauhoitti kansaa. Silmiinpistävää oli se, että todella monet olivat pukeutuneet perinteisiin Oktoberfest-asuihin! Ihan kaikenikäisiä oli kostyymeissaan, myös vanhat naiset olivat kietaisseet päälleen ne stereotypioista tutut puhvihihaiset ja rintamuksesta varsin antavat ruutumekot. Nahkaisia polvihousuja oli miehellä jos toisella, ikään katsomatta niissäkin.

Hampuri Oktoberfest

Normipäivä.

Me emme tutustuneet kaljavalikoimaan edellä mainituista syistä, mutta yhden lasillisen viiniä otin. Senkin tilasin siksi, että näin baarimikon iskevän lasin puolilleen mansikoita! Kuohari oli ihan jees mutta mansikat nam nam. Samoin yhdestä kojusta ostamani suklaassa uitettu ananasvarras oli ihan älyttömän hyvää. Suomeen näitä myös!

Hampuri Oktoberfest

Hampuri Oktoberfest

Hampuri Oktoberfest

Tunnelma oli tosi mukava ja olisihan tuolla voinut kauemmankin istuskella. Se olisi kuitenkin vaatinut enemmän juomien kurkkuun kumoamista. Vähän sama kuin baarissakin, että kivaahan siellä pienessä nousuhumalassa on, mutta selvin päin koti alkaa kutsua aika äkkiä. Niin tässäkin tapauksessa ja suuntasimmekin sitten takaisin kämpille. Mutta tulipa koettua ainakin tällaisessa kevyessä muodossa nämä kuuluisat festarit!

Hampuri Oktoberfest

Hampuri Oktoberfest

-Marianna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s