Saksan fiiliksiä

Minulta kysytään koko ajan, että kuinka siellä Saksassa menee? Tulin nopsaan ennen kaupungille lähtöä kertomaan, että kuinka minulla menee. Hyvin.

Olen viihtynyt täällä erinomaisesti, ja niin miehenikin. Asuntomme on tosi kiva ja kompakti, pieniä rakennusteknisiä ongelmia lukuunottamatta mutta ei mikään kämppä ole täydellinen… Lisäksi en kyllä oikein tykkää kokolattiamatosta. Kauhistukseni eli lattialla lojuvat hiukset ovat ihan pimennossa. Villakoirat eivät kerry nurkkiin vaan pöly jää juurikin niille sijoilleen, minne laskeutuu. Apuva.

Erityisen paljon olen pitänyt täällä ruuasta :D Varsinaisesti saksalaisia ruokalajeja en ole pahemmin maistellut currywurstia lukuunottamatta, mutta tarkoitan nyt siis kaupasta löytyviä ruokia. Ruoka on täällä edullista ja ihan älyttömän hyvää. Valikoimaa on joka lajissa vaikka kuinka paljon, huomattavasti enemmän kuin Suomessa. Täällä on tarjolla vähän liikaakin kaikkia hyvyyksiä kuten erilaisia juomia (mehuja, limsoja, jääteetä, maustettuja vichyjä) sekä nameja (suklaavanukkaita kuten TWIX-vanukasta!!!!!, keksejä, pullia, bretseleitä, suklaata) sekä ihan ruokapuolelle meneviä herkkuja (kinkkuja, juustoja, lihoja). Olemme maistelleet kaikenmoista mutta yrittäneet pitää kohtuuden syömisissämme. Tätä samaa ajatusta jatkaen liityin tänään kuntosalin jäseneksi ja kävin testitreenissä. Kun tulen takaisin Suomeen niin ette varmaan tunnista minua lihaksieni takaa, hah hah!

IMG-20150912-WA0000

Megalankakerät lähimarketissa

Vaikka koulu ei vielä varsinaisesti olekaan alkanut, niin luonnollisesti uusiin Erasmus-tyyppeihin tutustuminen on ollut hienoa. On kerta kaikkiaan upeaa saada tutustua niin moniin ihmisiin eri kulttuureista. Kuinka monesti sitä muuten tulisi juteltua kazakstanilaisten kanssa heidän maastaan? Täällä on siis minun lisäkseni viisi suomalaista, suurin osa turkulaisia ;) Kuten jo kerroinkin aiemmin niin olen vanhimmasta päästä vaihtareita ja ehkä siksi en olekaan ihan niin karmit kaulassa menossa aina joka ikisiin bileisiin (joita täällä piisaa joka illalle). Olen osallistunut kaikkeen järjestettyyn ohjelmaan ja ne ovat kyllä olleet tosi mukavia ja hyviä tilaisuuksia ottaa rennosti kavereiden kanssa. Aamuviiteen venyvät jatkot olen jättänyt väliin. Eilen olimme keilaamassa ja kaljalla, tänään meillä on luvassa kansainvälinen illallinen johon jokainen tuo jotain kotimaansa perinteistä syötävää. Minulla on matkassa salmiakkia, ruissipsejä ja Fazerin sinistä. Veikkaan, että muilla suomalaisilla on aika samantapaiset tuomiset. Kun eilen nuo mainitut kazakstanilaiset selittivät, mitä ruokaa he aikovat tuoda, en tajunnut edes ainesosista puoliakaan. Odotankin suurella innolla, että millaista se heidän kuvaaamansa kasvissörsseli onkaan.

Erasmus exchange

Nyt alkaa olla aika lähteä sompailemaan juna-asemalle ja keskustaan. Auf wiederhören!

-Marianna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s