Tampere jääköön taa

Lähtö se senkun lähenee. Aiemmin sain kommentin tähän Saksaan lähtöön liittyen siitä, miten lähtemisen tullessa ajankohtaisemmaksi, alkaa oma kotikaupunki näyttää entistäkin kauniimmalta, naapurit ihanilta, työtkin sujuisivat kuin tanssi… Ikään kuin etukäteistä koti-ikävää siis. Tätä omaa tuntemustani en ihan koti-ikäväksi nimittäisi mutta totta on se, että nyt viime viikkoina olen nauttinut entistä enemmän Suomessa, Tampereella ja landella olosta. Luulen silti, että tuota lähtemistä enemmän tunteeseen vaikuttaa se, että minulla alkoi loma, sekä kauniit ilmat jotka nyt pari viikkoa ovat hellineet oikein toden teolla. On tosi ihanaa kun on vapaata ja ehtii päivälläkin puuhailla kaikenlaista. Eikä väsytä koko aikaa, niinkuin yleensä kun töissä on. Aina töissä ollessa tuntuu iltaisin kuinka on niin hirveän rasittunut ettei välillä jaksa kuin lojua sohvalla. Niin tuli aika usein tehtyäkin, haha!

Menneenä viikonloppuna vietimme pienimuotoisia läksiäisiä meillä kotona lähimpien ystävien kesken. Vaikka kaikki kutsutut eivät päässeetkään paikalle niin ilta oli hulvaton ja oli kyllä ihanaa kun ehti oikein kunnolla viettää aikaa tärkeiden ihmisten seurassa. Sama jatkui sunnuntaina (päivä oli suorastaan aikataulutettu eri porukoiden treffaamiselle) ja eilen läksin päivällä vielä Pohjanmaalle tapaamaan siellä asuvia ystäviäni ja heidän palleroitaan :) Vaikka sinne tänne kiertäminen on ollut vähän raskasta näin tiivillä aikataululla, niin olen silti tosi iloinen että olen näinkin paljon ehtinyt tavata tuttuja ennen reissuun lähtöä. Ihan kaikkia en silti millään ehdi nähdä, toivon siihen ymmärrystä kavereiltani ja ystäviltäni koska aika on rajallinen ja pakatakin pitäisi. Noh, olen kuitenkin tulossa takaisin ja lomillakin käymään, joten yrittäkää kestää ikäväänne :D

Tampere keskustori

Vaikka ajattelin, että puolitoista viikkoa vapaata ennen lähtöä riittäisi mainiosti kaikkien asioiden hoitoon, niin huh huh kyllä kiire meinaa tulla. Kirjoitin täällä kaikista niistä jutuista, mitä ajattelin ennen lähtöä tekeväni. Nyt täytyy myöntää että ainakin silmälääkärissä käynti varmaankin jää haaveeksi. Ei kertakaikkiaan vaan kerkiä. Kampaajalle sen sijaan on ihan pakko pakko mennä, ei tällä reuhkalla kyllä ulkomaita lähdetä valloittamaan.

Koulu- ja opiskeluvuosikin näyttää alkavan tai alkaneen jo tosi monella. Koen taas jokasyksyistä pientä kivaa innostusta koulunpenkille palaamisesta, vaikka tällä kertaa se tuleekin olemaan aika erilaista kuin ennen. Olin viime menossa hakemaan opiskelijakorttiin uutta lukuvuositarraa Tampereen yliopistolta, kävin samalla ruokalassa syömässä ökyhalvan lounaan. Minulla olisi ollut koko kesä varsin hyvää ja tehokasta aikaa käydä hakemassa tuo opiskelija-alennuksiin oikeuttava tarra, mutta enpä vaan ollut tehnyt niin. Tämä tyhmyys sakotettiin siinä, että tuntia ennen aktuaarinkanslian sulkeutumista minä mattimyöhäinen menin jonottamaan tarraa, ja huomasin että en todellakaan ollut ainoa… Jonossa edelläni olleen kanssa laskeskelimme, että emme ehdi tänä viimeisenä tuntina edes ovelle asti joten ainakin minä luovutin ja lähdin kotiin. Nyt siis pitää vielä huomenna koittaa heti aamusta mennä tikkana paikalle, jotta saan tarran lätkäistyä korttiini. Samalla pitää vaihtaa nimi ja sähköpostiosoite myös yliopiston tietokantoihin.

IMG_20150821_124647

Tampereen yliopisto

Yliopiston ruokalassa 2,60 € tästä hyvästä ruoka-annoksesta chorizolihapullia, ei paha!

Sain vihdoin aikaiseksi luettua kaikki ne pitkät ja liitetiedostoja tursuavat sähköpostit, joita Hampurista on pitkin kesää tullut. Olen lukaissut ne aina vain nopeasti läpi tsekaten, ettei vain ole mitään deadlinea tai vastausta vaativaa. Nyt ehdin kuitenkin syventyä niihin ihan kunnolla ja löysin jopa welcome weeksien eli alun orientaatioviikkojen ohjelman sekä syksyn lukujärjestykseni. Lähiopetusta tulee lukkarin mukaan olemaan aika paljon, taisi olla jopa yli 30 tuntia viikossa! Tosin vaikea sanoa ennen sinne menoa, että kuinka tiukkaan kaikille luennoilla on osallistuttava… Uskoisin kuitenkin, että selviän hommasta hyvin. Mitäpä minulla muuta on siellä kuin aikaa? :D Ja mikään luento ei alkanut aiemmin kuin 8.30, jes jes! Siispä suunnitelmani jättää aikaiset aamuherätykset vuodeksi pois pitää edelleen.

Kävin muuten männä viikolla asioita hoidellessani myös Särkänniemessä moikkaamassa veljeäni, joka on siellä kesätöissä. Oli aivan upea ja kaunis päivä ja Mustassalahdessa tallustellessani tuli taas tämä ai että Tampere on mahtava paikka- fiilis. Onpa sitten kiva palata ensi kesänä tänne lempikaupunkiini :) Mitä enemmän asiaa ajattelen niin sitä vähemmän haluaisin ikinä lähteä täältä pois. Ainakin nyt tuntuu siltä. Tämä Saksan juttukin on kuitenkin mitä luultavammin ihan vain väliaikainen juttu, mutta jos saisin valita niin asuisin Tampereella lopun ikääni. Mutta kukapa tulevaisuudesta tietää? En ainakaan minä.

IMG_20150823_170416

IMG_20150823_170802

Näsinneula, Särkänniemi

Olen muuten päättänyt, että Hampurissa ollessa tulee bloginikin päivittymään ahkerammin kuin nyt kesällä. Kesän alku meni niin huonosti ja tämä loppupätkä niin kiireisesti että jotenkin koko bloggailu on jäänyt vähän paitsioon. Ainakin Saksassa tulee olemaan jo ihan arjestakin paljon kirjoittamisen aihetta, joten aion kyllä naputella entistä ahkerammin kun sinne pääsemme :) Järkkärimme objektiivi meni viikonloppuna rikki ja olenkin huomenna menossa ostamaan uutta putkea tai kysymään ainakin, voiko tuolle raasulle enää mitään edes tehdä.

Nyt pitää kuitenkin palata pakkaamisen pariin. Koko kämppä on tuhannen sekaisin, kaikki sängyn alta paljastuneet villakoirat tanssivat pitkin asuntoamme ja laatikoita ja kuplamuovia on joka puolella. Jee….

-Marianna

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Tampere jääköön taa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s