Läksiäisten valmisteluja

Koska lähtöömme on enää muutamia viikkoja aikaa ja meillä on vielä muitakin viikonloppusuunnitelmia, niin aloitamme läksiäisten pitämisen tänä viikonloppuna. Kestitämme pienesti ja rennosti minun sukulaisiani jotka asuvat äitini lähistöllä. Kuten olen monesti kertonutkin niin meidän isän puolen sukumme on toisilleen tosi läheistä ja olemme todella paljon tekemisissä. Asiaa helpottaa myös se, että suurin osa asuu yhdessä ryppäässä saman pienen maalaistien varrella, hehe. Siispä täällä äitini luona tänään grillailemme ja juopottelemme :D Äitini tuolla parasta aikaa sekoittelee boolia sankoon ja mieheni on värvätty ruokaostoksille. Itse pippalot alkavat tuossa ehtoompana. Onneksi on luvattu niin kivaa keliä, että saamme olla ulkona!

Eilenkin tänne maalle tullessamme oli tosi hieno ilma, onni niille jotka säästivät lomansa elokuuhun (tai niille, joilla ylipäätään on loma…) Tänä kesänä loma olisi minullekin kyllä maistunut, vaikka siis toki minullakin lomaa oli sen verran, että kävimme Japanissa. Vaikka matka olikin mahtava niin olisi ollut ihan mukavaa vielä saada löhötä kotonakin loman merkeissä! Siksipä en yleensä ole kauheasti innostunut siitä, että esim. koko talviloman käyttäisi alusta loppuun reissussa. Minulle loma asiana edustaa myös sitä, että ei tarvitse tehdä yhtään mitään.

ch1

Nämä kuvat ovat mieheni isän luota. Mikä suomalainen rantaidylli :)

cherrymarja

Tässä elämäntilanteessani vain, jossa vuodet eivät ole seuranneet toisiaan samanlaisina aikoihin, jäävät pitkät lomat vielä haaveeksi. Onneksi minulla on kuitenkin ollut joustavia työnantajia sen suhteen, että palkattomiakin pätkiä on järjestynyt ja on sitten päässyt touhuamaan omiaan ihan kesken työvuodenkin. Menneet lomapäivät käytin tosiaan siis toukokuun Japanin reissuun ja nyt tämän lomankertymisvuoden lomapäivät säästän ensi kesään, samoin tekee mieheni. Minulla loppuvat työt puolentoista viikon päästä ja opintovapaa alkaa. Opintovapaani kestää muistaakseni ensi vuoden kesäkuun loppuun, sitten joko palaan suoraan töihin tai pidän kesälomaa mieheni kanssa. Olen tällä tietoa ihan palaamassa normaalisti nykyiseen työhöni, mutta tuntimääristä pitää vielä hieman pitää myöhemmin pomon kanssa palaveria. Palattuani Saksasta minulla maisteriopinnot jatkuvat Tampereella ihan normaalisti, tosin en kauheasti vielä pysty niitä suunnittelemaan koska opetussuunnitelmaa ei sinne asti ole olemassa. Luulisin kuitenkin, että n. 50% työaika voisi olla passeli. Sitä tein 1,5 ensimmäistä yliopistovuottani ja vaikka välillä oli melkoista juoksua ja rumbaa mennä yliopiston ja työpaikan väliä niin ihan hyvin se onnistui. Jos saan kaikki Saksan opiskelut hyväksiluettua suoraan Tampereen tutkintooni, niin arvelisin minulla olevan jäljellä reilu vuosi Tampereella. Valmistuisin siis 2017, opiskeluoikeutta minulla on tällä haavaa vuoteen 2018 saakka. Siihen ymmärrykseni mukaan saa kyllä pidennystä melko helposti, jos siihen on tarvetta. Opiskelu on mielestäni mukavaa puuhaa ja olen tässä pohtinut jo hiukan sitä, että pitäisikö sitä sitten vielä… Mutta katsotaan sitä joskus myöhemmin ;)

Palataanpa nykyisyyteen tulevaisuuden haaveista. Kesä on ollut kyllä niin surkea ilmojen puolesta että nyt kun on tällä viikolla saanut hiukan nauttia aurinkoisista päivistä niin mieli on kyllä levännyt ja varsinkin täällä maalla pääsee kivasti kesätunnelmaan. Eilen kävimme mökillä saunomassa ja uskaltauduin uimaankin, jo neljäs kerta tänä kesänä!

kesämökki

IMG_20150807_211334

IMG_20150807_211417

IMG_20150807_211456

IMG-20150807-WA0002

Perheeni mökki ja ranta ovat minulle yksi ehdottomia lempipaikkojani maailmassa. Lapsuuteni oli muistoissani aivan täydellinen, hauska ja ihana ja paljon niihin muistoihin kuuluu mökillä uiskentelua ja yöpymistä, metsissä remuamista ja erinäisiä ”seikkailuja” joita serkkujeni ja kavereideni kanssa järjestimme. Lapsuuden rakkain ystäväni oli serkkuni Tero, joka vieläkin on kuvioissa mukana mutta emme enää ihan niin paljoa siellä metsissä remua kuin muksuina. Teron kanssa olimme melkoisia hurjapäitä ja muistan eräänkin keskustelun, jossa pohdimme vanhan heinäkärryn reunalla istuskellen että olisi se sitten ihan sairaan jännää, jos meidät vaikka kidnapattaisiin ja sitten meidän pitäisi omin neuvoin selviytyä jostain auton takakontista vierailta mailta takaisin kotiin. Mainittakoot että tuohon aikaan (n. 7-10-vuotiaana) ahmin hullun lailla Tintti-, Asterix- ja Lucky Luke- kirjoja, ja niistä sai kidnappaamisesta ehkä vähän ruusuisemman ja jännittävämmän kuvan kuin todellisuudessa…

Eilen uimaan mennessä arvelin, että tänä kesänä ei kyllä lämpimiä uimavesiä taida tulla lainkaan. Nyt neljännellä uintikerralla vesi ei edelleenkään tuntunut lämpimältä, vaan päinvastoin ihan saakelin kylmältä. Olen uimaan mennessä ihan nynny ja nytkin meni noin 20 minuuttia varpaiden kastelusta siihen, että olin kaulaa myöten vedessä. Hiippailen aina hiljalleen kohti syvempää ja hyrisen ja puistattelen, kun iho menee kananlihalle. Lopulta sitten pakotan itseni kastamaan, koska kyllä siihen kylmään veteenkin sitten vain tottuu ja fiilis on pulahduksen jälkeen kyllä aina ihan mahtava. Nyt loppukesällä järven ja metsän tuoksukin on aivan huumaavan ihana, tuolla rannalla olo on kyllä aina niin täydellisen seesteinen. Puulämmitteisessä saunassa tulee hyvät löylyt ja lopulta voi vielä katsella auringonlaskua mökin terassilla. Ahh!

Nyt täytyy alkaa vielä henkisesti valmistautua illan pippaloihin. Näiden rantakuvien myötä kaikille oikein mukavaa kesäviikonloppua :)

IMG_20150807_211434

IMG_20150807_211547

IMG-20150807-WA0003

-Marianna

 

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Läksiäisten valmisteluja

 1. On toi sun kotopaikka kyllä ihana paikka, kun löytyy pihasaunat ja mökit ja kaikki :) Ja tuollaista ”sukulaisyhteisöä” on enää niin harvassa paikassa, että sekin on niin idyllistä :) Kivoja ilta-aurinkokuvia olit ottanut btw!:)

  Tykkää

  • Se on kyllä totta, on tuo vaan ihanan idyllinen paikka. Onneksi ei asuta tän kauempana niin ehtii kesälläkin käymään möksällä melkein joka vkoloppu :) Tuola kotinurkilla tuntuu että aika on vähä niinku pysähtynyt, sekä ympäristön että ihmisten suhteen :D
   Oli kyllä niin mahtava ilta-aurinko tolloin perjantaina että kaikista kuvista tuli tosi kauniita.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s