Tarttis teherä jotain

Saksaan lähtemiseen on enää alle kuukausi aikaa. Voi kääk. Olen tätä asiaa tässä nyt panikoinut sekä oikean elämän että blogin puolella, joten en nyt heittäydy siihen. Mutta tekemättömiä hommia on vielä vaikka kuinka paljon, enkä tällä nyt tarkoita vain pakkaamista ja asuntoon liittyviä juttuja.

Pitäisi…

…käydä kampaajalla. Olen ottanut itseäni niskasta (tai tukasta, hah hah) kiinni ja alkanut hoitaa hiuksiani paremmin. Pesen hiukset joka työpäivän jälkeen (verta ja sylkeä, yäk), mutta aika usein pesu tulee tehtyä sillä lailla vähän hutaisten tai ainakaan hoitoaineen vaikutusaika ei ole ollut riittävän pitkä. Tämä yhdistettynä jatkuvaan hiusten ponnarilla pitämiseen vie pehkoni kadotukseen. Nyt olen kuitenkin sekä satsannut hyviin mömmöihin että vieläpä kuivannut hiuksia pyyhkeeseen ennen hoitoaineen laittoa, antanut sen vaikuttaa kauemman, suihkinut vielä pesun jälkeen lämpösuojasuihketta tukkaan ja föönannut sen sitten hellävaraisesti. Lopuksi hieron latvoihin hiusöljyä. Ja pörröpää on poissa, voilá! Ainakin välillä… Hiuksia pitäisi myös hiukan siistiä, ainakin otsista. Leikkasin sitä viimeksi itse eilen keittiösaksilla, tuli tosi hieno :D Voi kamaluus, kun ekan kerran pitää Saksassa mennä kampaajalle.

…käydä silmälääkärillä. Käyn näöntarkastuksessa noin kerran vuodessa, mutta enimmäkseen optikolla. Silmälääkärissä olen käynyt viimeksi niin kauan sitten, etten kehtaa edes sanoa. Käytän jatkuvasti erityisesti arkisin piilolinssejä ja välillä silmäni ovat kyllä aika ärtyneet. Lisäksi haluaisin uudet silmälasit. Tämä kaikki asioiden hoitamatta jättäminen on ihan vain saamattomuutta, ei mitään muuta. Mutta siis, silmälääkäri pitää ehdottomasti hoitaa alta pois ennen lähtöä.

…ostaa varastoon rasvaa ja muutamia muita lääkkeitä. Olen niin fanaattinen perusvoiteiden käyttäjä että en oikein haluaisi lähteä randomilla kokeilemaan mitään uutta ja tuntematonta. Suomen apteekkien voiteet olen enimmäkseen kahlannut läpi, mutta epäilen että niitä ei ole Saksassa saatavilla. Lääkkeiden suhteen olen luottavaisempi, mutta sitä en tiedä, käyvätkö suomalaiset reseptit ulkomailla. Tietääkö joku?

…uusia passi ja ajokortti. Tähän olen sentään jo varannut ajat. Tajusin vasta passiajan varattuani, että ajokorttia ei saakaan uusia samalla reissulla, vaan sille pitää varata ihan oma aika. Voi tsiisus, joudun siis rämpimään poliisiasemalle vielä toisen kerrankin. Vaikka oikeastaan tämä ei ole ihan niin iso vaiva kuin annan ymmärtää, kiitos nykyisen ajanvaraussysteemin. Jos Tampereella haluaa jossain päästä oikein kunnolla jonotuksen makuun, niin suosittelen pääpoliisiaseman vuoronumerojonoa. Myös FimLabin labra on kiva paikka mennä viettämään vaikka vapaapäivää. No, onneksi siis sekä passi että ajokortti ehtivät hyvin saapua ennen lähtöä, tänään kävin passikuvassa. Pääseepä sitten rajan yli ja kruisailemaan autobaanalle :D

…tavata ihmisiä. Varmaan kymmenen kaveriani on ilmoittanut/minä olen ilmoittanut, että ennen lähtöäni pitää vielä nähdä. Voi että, kuinka haluaisinkaan nähdä teitä kaikkia vielä Suomessa ollessani! Mutta sanon ihan suoraan, että kertakaikkiaan en tule ehtimään. Yritän, mutta viikonloppuja on niin vähän ja ne olen suurimmalta osin jo suunnitellut, ja viikot taas hujahtavat töissä ja juoksevien asioiden hoidossa. No seli seli, mutta pyydän jo valmiiksi anteeksi kaikilta, joita en ehdi treffata. Siispä laittakaamme sitäkin kuumemmin Skype/WhatsApp/sähköposti/Ryanair laulamaan. Kyläilemään Hampuriin olette lämpimästi tervetulleita.

Viikot hujahtavat silmien editse ihan älytöntä vauhtia, töissä on nyt melkoista kiirettä. Enää 11 aamunousua jäljellä, sitten alkaa vuoden kestävä opintovapaani :) Nyt kuitenkin alan valmistella illallista, veljeni tulee meille kyläilemään (alla olevan kuvan piirakka odottaa jo syöjäänsä). Ciao!

Raparperi-mansikkapiirakka

-Marianna

4 kommenttia artikkeliin ”Tarttis teherä jotain

 1. Reseptilääkkeille tarvitset paikallisen eli hampurilaisen lääkärin reseptin. Periaatteessa sinulla on vapaa lääkärivalinta ja yleensä maksat apteekissa vain 5 €:n reseptimaksun. En valitettavasti tiedä tarkkaan, miten opiskelijoitten sairausvakuutus on järjestetty.

  Tykkää

  • Ahaa, siellä onkin ihan eri systeemi kuin Suomessa. Kai kuitenkin julkinen ja yksityinen sektori ovat erillään olemassa? Näidenkö kesken saa valita hoitopaikan?
   Kuvittelisin, että HAW Hamburgilla on oma opiskelijaterveydenhuolto YTHS:n tapaan. Mitään infoa tästä en vielä ole saanut, varmaan welcome weekilla selviää…
   Tuosta reseptimaksusta olenkin joskus kuullut. Tuntuu niin oudolta (hienolta) tuollainen, Suomessa lääkkeet ovat aika kalliita.

   Tykkää

 2. Paluuviite: Tampere jääköön taa |

 3. Paluuviite: Linnapuistossa |

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s