Autolla Saksaan

Saksa-suunnitelmamme etenevät kivasti. Kai kerroin, että saimme vihdoin ja viimein asunnon? Homma on nyt siinä vaiheessa, että vuokrasoppari on kirjoitettu puolin ja toisin ja nyt on aika käytännön matkajärjestelyille. Koska asuntomme on osittain kalustettu, niin pääsemme yhdestä isosta vaivasta eli muuttoauton hankkimisesta. Olin jo (pelolla) ajatellut, että meidän pitää rahdata kokonainen muuttokuorma sohvineen sänkyineen päivineen Hampuriin asti. Ja oh boy, voin kertoa että sellainen maksaa paljon. Selvittelin jo eri vaihtoehtoja pohtien mm. kimppakontin hommaamista, enoni muuttofirman puoleen kääntymistä ja auton vuokraamista esim. Avisilta. Loppu hyvin, kaikki hyvin ja lähdemme matkaan omalla autollamme. Sedan-mallinen Hondamme ei tosin ole mikään tilaihme ja mieheni jääkiekkokassi jo yksinään täyttää koko takakontin… Vielä lisää suunnittelua ja mukaan otettavien romujen priorisointia tämä homma siis todellakin vaatii, mutta mikäpä tässä kaaoksessa enää kauhistuttaisi (paitsi kaikki).

Onko kellään muulla joskus sellaista tunnetta, että vaikka edessä olisi joku kivakin juttu, niin silti jotenkin pelottaa ja välillä vähän tympäiseekin? Minulla on ainakin joka kerta matkalle lähtiessa tämä tunne. Kun lento lähtee aamuvarhaisella ja kohti Helsinki-Vantaata pitää ajella aamuyön tunteina niin silloin kun kolmelta aamulla herätyskello pärähtää soimaan, niin tuntuu perseeltä vaikka edessä olisi unelmien lomareissu. Hmm? Tämä aasinsilta sen vuoksi, että välillä varsinkin jos aamulla unenpöpperössä mietin, kuinka pian pitää porhaltaa Suomenlahden yli kohti jännittävämpää uutta elämää niin ei nyt ehkä katumus, mutta kauhistus kyllä iskee! Kuten viimeksikin jo kirjoittelin, niin tulee mieleen ajatus että mitä hittoa oikein olemme tekemässä. Kaikki varmasti lutviutuu ihan hienosti ja en tosiaankaan kadu, että olemme lähdössä. Kuitenkin nyt erityisesti tänä aikana näin pian isän kuoleman jälkeen mietin välillä, että pitääkö kaikkien isojen elämänmuutosten tapahtua yhtä aikaa. Kun joskus vanhempana mietin tätä vuotta 2015 niin ei voi ainakaan sanoa että elämä olisi ollut yksitoikkoista. Välillä ihan kaipaan tasaisen tylsää tallaamista, arkea ja harmautta. Ja TAAS kerran ne ihanat työkaverit pitää jättää kuin nallit kalliolle. Puhumattakaan muista ystävistä ja perheestäni. Koskahan minäkin oikein elämässäni pysähdyn enkä aina vain sinkoile paikasta toiseen?

dscf0314a

large

Niin, tämmöisiä mietteitä tästä aiheesta. Mutta piti vielä kertoa vähän tarkemmin tuosta itse matkaan lähdöstä. Menemme siis itse ajamalla Ruotsin kautta kohti Hampuria. Reitti kulkee seuraavasti: Tampere- Turku- Tukholma- Trelleborg (Ruotsi)- Travemunde/ Lybeck (Saksa). Menemme siis laivalla Turusta Tukholmaan, ja sitten Tukholmasta ajamme 650 km Ruotsin eteläkärkeen Trelleborgiin. Trelleborgissa hyppäämme autolautalle ja vähän lautan nopeudesta riippuen 8-12 tunnin kuluttua olemme Lybeckissä Saksan pohjoisrannikolla. Lybeckistä tai Lyypekistä on enää sitten 70 km Hampuriin. Siellä sitä sitten ollaan kuin ellun kanat, uudessa maassa ja uudessa elämässä.

nimetön

Ehkei tämä minun paasaamiseni muista vaihto-opiskelijoina jo olleista kuulosta oikein miltään. Asian tekee entistä jännemmäksi se, että lähdemme mieheni kanssa yhdessä. En myöskään ole enää ihan mikään 19-vuotias opiskelijatyttö, vaan jo kertaalleen valmistunut ja työelämässä paikkaani vakiinnuttanut melkein kolmenkympinkriisissä (haha ;) pyöriskelevä nainen. Minulla ja miehelläni on kaikesta hulinasta huolimatta täällä Tampereella ihan vakaa elämä, työpaikat, oma asunto, ystävät ja rutiinit. En ole menossa opiskelijasoluun asumaan vaan vuokrasimme kämpän tietyillä vaatimuksilla vapailta markkinoilta. Ja näin sitä nähdään, että kaikenlaista sitä vain voi saada kuin oikein puskee ja yrittää. Vaihtoon lähtö pälkähti mieleeni ensimmäisen kerran syksyllä 2013, tai siis silloin tajusin että todella voisin lähteä. Nyt HAW Hamburgin koulunpenkki odottaa minua ja kaikki suunnittelemani saksan kielioppikertaukset ovat tekemättä. Jess….

Tänään selvisi muuten ihan tuossa hetki sitten sekin, että saimme nyt vuokralaiset tähän nykyiseen asuntoomme! Aivan mahtava juttu, taas yksi iso etappi hoidettu kuosiin. Tämä pariskunta oli meille heti sellainen että hei, nämä voisivat olla ne oikeat tyypit. Ja heille tuli meidän asunnostamme ihan sama fiilis. Wow!

-Marianna

4 kommenttia artikkeliin ”Autolla Saksaan

  • Hienoa, että löytyy muitakin! Ihan hyvin on mennyt tähän saakka vaikka sinkoilenkin, en voi sanoa että silti olisin tilanteeseen mitenkään tyytymätön :) Omien päämäärien ja ulkopuolisten odotusten välillä eron tekeminen vain välillä tuottaa päänvaivaa. Tähän mennessä olen todennut että kun tekee sitä mitä ITSE haluaa, niin on onnellisin.

   Tykkää

 1. Tervetuloa Saksaan. Toivottavasti kotiudutte nopeasti ja löydätte joskus tien ulkosuomalaisyhteisöihinkin . Uudet ja nuoret ovat kovasti tervetulleita entisten joukkoon Hampurissa. Vaikka yliopistolla onkin hyvä neuvonta ulkomaalaisille on hyödyllistä tietää, että suomalaisyhteisöillä Saksassa on myös mm. naapuriaputoimintaa ynnä muuta. Tietoa löytyy netistä mm. hakusanoilla DfG ja rengas.
  Heh, heh! Jostakin syystä google ei tosiaan löydä meren yli reittiä Trelleborgista Travemündeen, vaikka osaa neuvoakin tiet jopa Baltian maitten kautta. Google ei taida oikein olla hyvissä väleissä TT-linen kanssa

  Tykkää

  • Hei Katriina, ja kiitos! Minäkin toivon että tunnemme olomme siellä kotoisaksi ja varsinkin jos jäämme pidemmäksi kuin vain vaihto-opiskeluni ajaksi, niin olen itsekin ajatellut että olisi kiva tulla jollain lailla mukaan suomalaisporukan toimintaan. Lisäksi olen ymmärtänyt että suomalaisella merimieskirkolla on jonkinlaista touhua esim.joulun tienoilla?

   Tuo karttajuttu on ihan totta, ei näyttänyt löytyvän tuota minun hakemaani lauttareittiä.. :D Huomasin asian kuvastani vasta, kun olin jo julkaissut tämän postauksen. Voisihan tuon selvyyden vuoksi korjata kuvaan.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s