Viimeiset päivät Tokiossa

Kun eilen oli jäljellä vielä kaksi kokonaista päivää Tokiossa, niin alkoi ihan rehellisesti jo tuntua että nyt alkaisi matkailu riittää. En sano ettenkö nauttisi täällä olosta, mutta ainakin minulla on jokaisen lomareissun loppupuolella alkanut tulla sellainen olo, että josko sitä pian lähtisi jo kotiin (niinkuin lähdemmekin). Kaupungin kiertäminen on antoisaa mutta myös hieman väsyttävää, ja kun on kiertänyt melkein kaksi viikkoa niin kotisohvalla lojuminenkin alkaa kuulostaa houkuttelevalta! Tästä huolimatta, edelleen innolla menemme paikasta toiseen mutta ehkä se vauhti on hiukan hiipunut ;) Ja ainakin shoppailumitta on tullut jo täyteen. Tai jos minulla olisi valta päättää niin matkakassani olisi ollut vielä vaikka 1000€ isompi ja sitten olisin kyllä ihkuna shoppailemassa vielä tälläkin hetkellä! Täällä on niin hirmuisesti sellaisia kauppoja, joihin ei Suomessa pääse ikinä eikä tule koskaan pääsemäänkään. Ihan oma lukunsa ovat sitten luksusbrändien kaupat, joihin taas luulen että minulla ei ainakaan ihan lähivuosina ole asiaa muutenkaan :D

Noh, eilen kävimme kuitenkin Tokion keskusrautatieaseman lähellä sijaitsevassa keisarillisessa puutarhassa, josta mainitsin jo aiemmin. Puutarha on aivan valtava, siis sellainen suurinpiirtein Tampereen keskustan kokoinen, ja siellä siis oikeastikin asuu joku keisarillinen ihminen (?) ja leijonanosa puutarhasta on aina yleisöltä suljettu. Tämä oli tosi harmi koska ulkoapäin puutarhan alue näytti lumoavan kauniilta ja olisin todella mielelläni tutustunut siihen enemmänkin. Oikeastaan vain puutarhan itäosan muutamaan puistoon on pääsy, kauniita nekin kyllä olivat. Puistoista sai myös hienon näkymän ja kontrastin Tokion keskustan pilvenpiirtäjiin, jotka jäivät Tokyo Stationin taakse.

Tokio imperial garden

Tokio imperial garden

 

Tokio imperial garden

Hortensia

IMG_4497

Täällä kasvaa muuten villinä todella paljon sellaisia kukkia, jotka Suomessa ovat leikkokukkia/kukkakaupasta ostettavia. Tämä nyt ei sinänsä ole mikään yllätys, ilmasto on niin erilainen että ei ole ihme jos täällä kukkaloisto on erilaista kuin koleassa Suomessa. Myös omat hääkimppuni pionit jäivät kakkoseksi täällä kukkakaupassa näkemilleni pään kokoisille pioneille… Yllä kuitenkin kaunis hortensiapensas, joka oli imperial gardenin sisäänkäynnillä.

IMG_4502

IMG_4504

IMG_4506

IMG_4510

Näistä kuvista käy hyvin ilmi Tokion suurkaupunkimaisuus. Kuvittelisin, että jossain Manhattanilla on vähän saman näköistä? Myös parin vuoden takainen lomakohteemme Kuala Lumpur oli vastaavan tapainen suurkaupunki, mutta siellä erotuksena oli kaupunkikaavan sekavuus tai oikeastaan kaavan puuttuminen. Täällä taas erityisesti tämä ydinkeskustan ja päärautatieaseman tienoo on hyvin kurinalaisesti ja tiukasti kaavoitettu. Lisäksi keskustassa länsimaiset vaikutteet oikein korostuvat.

IMG_4512

Kävimme tosiaan siis keisarillisen puutarhan reunamilla, sielläkin oli ihan hirveästi turisteja kurkkimassa puutarhaan, johon ei sitten lopulta oikein kunnolla edes päässyt :D Olo oli vähän hömpähtänyt, mitä ihmettä ne kaikki bussilastilliset ihmisiä siellä tekivät? Olemme tehokkaasti onnistuneet välttämään kaikki turistirysät mutta tuolla kyllä tuli pieni ahdistus kun eläkeläisporukat parveilivat puiston reunalla. Mekin siis vain tyydyimme tutustumaan sinänsä kauniiseen puistoalueeseen ja palasimme sitten sen läpi tallustelun jälkeen takaisin keskustaan. Eilen oli todella kaunis ja kirkas päivä, ja sain paljon hyviä otoksia kuva-albumeihin :)

IMG_4507

IMG_4509

Alla olevassa kuvassa mieheni hienosti demonstroi sitä, mitä mieltä hän on olkalaukkua kantavista miehistä.. :D Täällä tosin lähes joka (bisnes)miehellä on laukku olalla, että tuo keimailu oli kyllä aivan turhaa.

IMG_4499

Puistossa ja valtavalla aukiolla kävi ihan hirmuinen tuuli, tukka meni aika sekaisin. Täällä on muutenkin välillä tosi tuulista, ihan keskellä keskustaakin saattaa puhkua oikein kunnolla vaikka olisi korkeiden rakennusten ympäröimänä.

IMG_4517

IMG_4513

IMG_4520

Viimeinen reissupäivämme alkaa kääntyä iltapäivän puoleen, vielä pitäisi lähteä syömään ja sitten poikkeamme lähistöllä Akihabarassa etsimässä miehelleni maaliruiskua. Tänään kävimme metrolla Ikebukurossa tutustumassa Konica Minoltan hienoon planetaarioon, kun on ollut vähän harmaampi päivä. Pesi kyllä Särkänniemen planetaarion kuusi-nolla! Show oli Uuden-Seelannin observatoriosta kuvattu ja siitäpä saikin alkunsa idea, että pitääkö sitä seuraavaksi lähteä siellä käymään…

Tämä taitaa olla viimeinen matkapostaukseni paikan päältä Japanista. Huomenaamuna koti-Suomeen, ihanaa ♥

-Marianna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s