Tokio: Chuo ja Akihabara

Palailimme siis eilen Okinawalta takaisin Tokioon, ja olen edelleen kyllä todella tyytyväinen päätökseeni lähteä sieltä pois (ja samoin mieheni). Tänne Tokioon oli jotenkin jopa ”kotoisaa” palata, vaikka Okinawa olikin upea paikka. Ehdimme olla siellä kuitenkin vajaat kolme päivää ja käydä biitsillä, altaalla, shoppailemassa ja kiertelemässä kaupunkia, sekä nukuimme pitkään king size- sängyssämme ;) Hirveästi siis ei harmita, että vierailu jäi aiottua lyhyemmäksi, siitä luksuksesta ehkä olisi mielellään vielä nauttinut pidempäänkin. Mutta minä ajattelen, että turvallisuuden tunteelle ei voi laittaa hintalappua. Samoin en kyllä halua viettää häämatkaani peläten, joten siksikin olen nyt todella iloinen että olemme taas Tokiossa. Täällä ei ole järissyt, Okinawalla sen sijaan oli tänä aamuna ollut 3,7 magnitudin maanjäristys. Joku järistys lännempänä Japanissa on tänään ollut, siitä emme tosin täällä Tokiossa tiedä mitään muuta kuin sen mitä netistä olemme lukeneet. Aika tärisevää aikaa siis tuntuu täällä nyt olevan, mutta meillä on kaikki mennyt hienosti eikä vaaraa nyt näytä olevan.

Nappasimme siis hotellin eilen illalla ihan Hotels.com- sivustolta tunnin varoitusajalla metroasemalla junaa odotellessamme. Löysimmekin pienen harhailun jälkeen tänne, itse asiassa olemme vain muutaman korttelin päässä siitä hotellista, jonka varasimme alunperin matkan viimeiselle neljälle päivälle. Nyt siis vielä tämän yön majoitumme Smile Hotel Nihombashissa, huomenna siirrymme tuohon ihan lähelle Tokyu Stay Nihombashiin. Melkoista sompailua siis, mutta jääpä kunnolla muisteltavaa tästäkin reissusta ja stooreja kerrottavaksi! ;)

Chuo, Tokio

Chuo, Tokio

Chuo, Tokio

Tällä hetkellä majailemme nyt siis Chuon/Nihombashin alueella, emme ole tästä kaupunginosajaosta ihan varmoja tällä haavaa.. Tämä puoli kaupunkia on selkeästi vielä enemmän keskustaa ja metropolimaista kuin Shinjuku oli. Shinjukua olikin matkaoppaissa luonnehdittu biletys- ja bisnesalueeksi, ja siltä se kyllä kaikkine vilkkuvine valoineen vaikuttikin. Nämä Chuon nurkat taas ovat ehkä hieman hienostuneemman ja kalliimman näköisiä, sekä vielä länsimaisempia kuin Shinjuku. Kauppoja täältäkin löytyy tuhansia ja taas tuhansia, alun shoppailuhurmoksen jälkeen (ja rahapussin ohentuessa) alkaa shoppailukin pikkuhiljaa hieman puuduttaa. Tuliaiset olemme pitkälti ostaneet, vielä jotain pientä sisustusjuttua kotiin olisi hakusessa. Huomenna kuitenkin pidämme shoppailuvapaan päivän ja lähdemme kansallismuseoon.

IMG_4378

IMG_4382

Tänään palloilimme Akihabaran alueella tuossa lähistöllä, kuten Instagram-tililtäni olette varmaan nähneetkin. Akihabara oli melkoinen mesta kaikkien peli-, anime-, asuste- ja lolitahahmoineen. Harmikseni lolita-tytöt eivät halua tulla kuvatuksi ja joillakin on jopa selässä kyltti ”no photo”. He jakavat kadulla peliluolien ja kauppojen mainoksia ja joku juttu siinä sitten ilmeisesti on, että heitä ei saa kuvata kadulla…

IMG_4383

Akihabara, Tokio

Akihabarassa palloilun jälkeen tulimme vähän huilailemaan hotellille. Tämä hotellihuoneemme on todella, todella pieni, hehe kunhan näkisitte! Kuin laivan hytissä olisi ;) Näitä paikkoja täällä Tokiossa tuntuu riittävän. Toisaalta, emme ole tulleet tänne hotellille oleskelemaan, Okinawalla saimme kyllä nauttia isosta huoneesta ja parvekkeesta. Jokaisessa kolmessa hotellissa joissa olemme olleet, on muuten ollut todella kovat sängyt! Kuin petari olisi jätetty kokonaan pois (ja onkin)?! Ihme touhua… Noh, eipä tule ylimääräistä lojuttua sängyssä heräämisen jälkeen.

Illalla kävimme vielä drinksuilla tuossa kulmakuppilassa. Minä otin tujun mojiton ja mieheni oluen, joita hän on täällä maistellut erinäisiä laatuja…

Täällä on iltaisin niin kovin kaunista, kun pimeästä huolimatta kaduilla on paljon valoa ja ihmisiä liikkuu vielä arki-iltoinakin myöhään kaupungilla.

Nihombashi, Tokio

Kello on nyt 23 illalla ja väsy alkaa taas koko päivän talsinutta painaa. Siispä oyasuminasai eli hyvää yötä kaikille!

-Marianna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s