Maanjäristyksiä

Olen saanut teiltä tutuiltani muutamia kyselyjä siitä, miten Japanin maanjäristykset ovat vaikuttaneet häämatkaamme. Olemme ihan kunnossa ja mitään vaaraa ei ole, mutta kyllä ne perhanan järistykset vain ovat hiukan mutkia tehneet matkaamme.

Meidän oli siis tarkoitus jatkaa paratiisisaareilua Okinawalla tiistaihin asti, mutta päätimmekin sitten minun aloitteestani palata Tokioon jo tänään. Ollessamme hotellissamme eilen illalla  Okinawalla, tunsimme pienen järistyksen, joka oli ilmeisesti se joka järisi Japanin Honshun saaren kaakkoispuolella valtamerellä. Tuo sama järistys oli (ilmeisesti) se, joka oli myös Tokiossakin heilutellut taloja. Vahinkoja ei kumminkaan ole tiedossa. Lisäksi tänä aamuna on Tokion lähellä myös hieman järissyt.

Vaikka Okinawalla kukaan ei tuntunut hätkähtävän pienestä järinästä mihinkään suuntaan, niin minä kyllä pelästyin tätä luonnonilmiöitä. Mitään tsunami- tai evakuointivaroituksia ei annettu, ja ne mitä Okinawan uutisia tsekkasin telkkarista ja netistä niin järistyksiä ei edes mainittu. Tiedossahan toki on, että Japani on seismisesti  aktiivista aluetta ja eri voimakkuuksien järistyksiä sattuu viikottain, mutta en silti olisi toivonut että meidän häämatkallemme näitä järistyksiä osuu.

Syy miksi halusin palata Tokioon vaikka täälläkin on järissyt, on se että tunsin oloni paljon turvattomammaksi Okinawan pienellä saarella. Saari on yksin keskellä Tyyntä valtamerta ja sen korkeus vedenpinnasta oli hotellimme kohdalla 3 metriä. Lisäksi hotellimme oli aivan meren ääressä joten jos vaikka tsunami olisi iskenyt, niin voitte kuvitella kuinka ”otollinen” tuo hotellimme sijainti olisi ollut. Lisäksi jos meidät olisi pitänyt evakuoida niin minnepä siltä pikku saarelta evakuoit?

Siispä peruutimme kaksi viimeistä yötämme Okinawan hotellissa, hyppäsimme taksiin ja vaihdoimme lentokentällä lentomme tälle sunnuntai-iltapäivälle. Varasimme uuden hotellin Tokiosta kahdeksi yöksi ja nyt pötköttelemme täällä minihuoneessamme ;) Tunnen oloni tuhat kertaa turvallisemmaksi täällä. Emme ole ihan rannassa, korkeuserot ovat huomattavasti suuremmat ja lisäksi täältä pääsee tarvittaessa pakenemaan sisämaahan vaikka mihin suuntaan. Lisäksi uskon, että Tokiossa ollaan ylipäätään paremmin varauduttu käsittelemään mahdollisia kriisitilanteita. Siispä ihan luottavaisin mielin vietämme loput lomamme viisi päivää täällä Tokiossa, kunnes lauantaina palaamme Suomeen. Toivotaan tietysti että enempää järistyksiä ei tulisi!

Siispä olkaahan huoleti siellä kotimaassa, palaamme kyllä ehjänä perille viikonloppuna :)

Marianna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s