Okinawalla

Nyt ollaan sitten Tyynenmeren pikku saarella Okinawalla! Okinawa on aivan Etelä-Japanissa sijaitseva saari ja pääsaaresta Honshusta eli ”Japanin mantereesta” noin 1400 km lounaaseen. Lensimme tänne Tokiosta Firefly-lentoyhtiöllä, joka on pienehkö lentoyhtiö, kone vastasi ehkä jotain Lufthansan koneita. Matka sujui vähän pomppuisesti mutta onneksi lento ei kestänyt kuin kolme tuntia.

Katsoin etukäteen Google Earthista Okinawaa ja yllätyin siitä, kuinka karulta saari siitä katsoen oikeastaan näytti. Tämä on osittain totuuskin siinä mielessä, että tänne saapuessa silmiinpistävää oli pikkukaupunkimaisuus ja jonkinasteinen kulahtaneisuus. Ehkä ränsistynyt on vähän huono sana, suurin osa rakennuksista tuossa kaupungilla vain on aika vanhoja ja parhaat päivänsä nähneitä. Muutamassa ostoskeskuksessa kun poikkesimme niin ne taas kyllä olivat hyvin moderneja ja siistejä. Hiukan vastakohtien paikka siis tämä(kin).

Hotellimme Laguna Garden sen sijaan on aivan upea ja korkeatasoinen luksuspaikka, ja lisäksi todella suuri. En tiedä kuinka paljon huoneita täällä on mutta jo pelkkä rakennuskin on valtava ja hotellin alueella on kauppoja, hierontasalonki, ravintoloita, kuntosali ja niin edelleen. Allasalueet ovat isot ja arvelenkin, että hotellin ajatuksena olisi että ihmiset viettäisivät koko lomansa poistumatta välillä hotellin markilta eli söisivät hotellin ravintoloissa, shoppailisivat sen kaupoissa jne. Kuten arvata saattaa niin hinnat ovat korkealla (noin Tokion tasoa) ja me olemmekin havainneet että kannattaa kävellä muutama sata metriä valintamyymälään tai kilometri ostoskeskukseen ja shoppailla niissä (huomattavasti halvemmalla ja paremmalla valikoimalla).

Biitsi on ihan hotellin vierestä ja pyynnöstä saimme myös huoneen merinäköalalla. Tyynenmeren rantaan on jotain alle sata metriä, tuossa lähes parvekkeen alla se liplattaa. Näkymät huoneen parvekkeelta ovat upeat ja koko huoneen seinä on yhtä isoa ikkunaa. Ei varmaan tarvitse sanoakaan että tämä on aivan täydellinen häämatkakohde :) Olemme ottaneet todella rennosti, käyneet uimassa, kierrelleet ympäriinsä ja lojuneet altaalla. Kuvailemaankin olemme ehtineet, minun käskystäni kannamme kameraa mukana koko ajan.

Okinawa, Laguna Garden

Okinawa, Laguna Garden

Okinawa, Laguna Garden

Okinawa, Laguna Garden, uima-allas

Nämä em. kuvat ovat siis hotelliltamme. Rannan nimi on Tropical beach, ja se oli muuten ihana mutta todella, todella matala. Yritämme mahdollisesti etsiä jonkun toisen rannan vielä jos kelejä riittää ja ehdimme. Niin ja siis tännehän tosiaan luvattiin koko viikonlopuksi epävakaista, osittain sadetta ja ukkosta, mutta tänään kun heräsimme niin aurinko paistoi kauniisti ja sääennustekin näytti jo huomattavasti parempaa keliä koko viikonlopulle.

Tropical beach Okinawa

IMG_4275

IMG_4302

IMG_4316

Täällä käy välillä aika kova tuuli. Makasin mahallani rannalla hetken aikaa ja tuuli heitti heti hiekkaa naamalle.

IMG_4308

Kuten sanottua niin kaupunkimaisema on melko karun näköistä, mutta ihan kauniitakin kohtia tulee välillä vastaan. Pääosin katunäkymä on aika simppeli ja yksinkertainen.

IMG_4339

Tämä kisuli tuli vastaan puun alla vilvoittemassa, kun palasimme rannalta :)

IMG_4332

Huoh, nyt olemme olleet saarella jo kaksi päivää, palaamme takaisin Tokioon tiistaina. Vielä siis pari päivää jäljellä nauttia aurinkoisesta saaresta :) Yritän palailla tänne blogiin vielä Tokion puolelta!

Okinawa

Okinawa

-Marianna

2 kommenttia artikkeliin ”Okinawalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s