Terassi kesäkuosiin

Kesä alkaa ihan toden teolla lähestyä, ihanaa! Mieheni laajensi terassiamme viime keväänä, itse asiassa juuri tasan vuosi sitten. Sen jälkeen olemme viettäneet terdellä todella paljon aikaa. Maailman kliseisimmän puutarha- ja kotilehtien sanoin: terassi on meille kesällä toinen olohuone. Grillaamme kesällä lähes joka päivä ja kavereitakin on kiva kutsua kylään, kun saa istuskella ulkona. Puutarhani ei ole ehkä mikään suurin ylpeydenaiheeni, mutta hieno terassi kompensoikoot sitä :D

Meillä on terassilla harmaa polyrottinkinen ruokapöytä neljälle, savustuspönttö (todellinen sisustuselementti), riippukeinu, grilli ja sohva, jota kutsun penkkisängyksi. Sohvan kauimmaisesta alkuperästä minulla ei ole muistikuvaa, mutta se on minun kotoani meille tuotu. Jossain vaiheessa 2007 kun muutin vanhempieni luota omilleni, oli tämä penkkisänky pääasiallinen sänkyni landella, kun olin yötä porukoilla. Sittemmin se taisi olla aika kauan minun vanhassa huoneessani, Atalaan mieheni kanssa emme sohvaa vielä vieneet. Kun sitten reilu pari vuotta sitten muutimme tähän nykyiseen asuntoomme, toimme penkkisängyn landelta vierashuoneeseen. Se palveli hyvän aikaa vieraspetinä, kunnes tietokoneiden vallankumous syrjäytti sen (hankimme siis toisen tietokonepöydän vierashuoneeseen opiskelujeni vuoksi) ja veimme sohvan terassillemme.

Sohva on täyspuurunkoinen ja värikin oli alunperin vaalea puu. Maalasimme sohvan mieheni kanssa harmaaksi ennen sen tuomista Tampereelle. Kauan nämä hirveät skottiruutuiset kuosit saivat elää omaa elämäänsä niiden kauheudesta huolimatta. En saanut aikaiseksi tehdä asialle mitään pariin vuoteen.

Sohvan päällystys

Viime kesänä kuitenkin heti terassin remppaushuumassa ostin uuden päällyskankaan. Se vain sai huilia varastossamme kangaskaupan muovikassissa aina tähän asti. Tänään vappusunnuntaina sain viimein inspiksen ja lähdin tekemään uusia päällisiä:

Sohvan päällystys

Sohvan päällystys

Kangas on jonkinlaista sekoitemateriaalia, harmaanruskeaa ja lähes venymätöntä. Molemmat puolet ovat samanlaisia, ja kankaan pitäisi olla kulutusta kestävää eli ei pitäisi kovasti pussiintua vaikka sohvalla (arvatenkin) istutaan paljon. Olin laskenut kankaan määrän aika naftisti, onneksi kangaspussista löytyi vielä viimevuotinen mittalappuni jotta tiesin vähän mistä alkaa ilman uusia pähkäilyjä.

Minulla on ollut hyvä ompelupussukka, jota olen säilyttänyt ompelukoneen kanssa samassa paikassa. Siellä on lankoja, neuloja, liitu, ratkoja jne. tärkeitä ompelutarvikkeita. Niin ja nuppineulatyyny, joka on melko olennainen ompelutöissä… Nyt tuo mainio nyssykkäni on ollut hukassa varmaan puoli vuotta. Joka kerta kun otan koneen esiin, kiroan ja ärsyynnyn, koska en tiedä missä pussukka on. Siispä nytkin otin rullamitan ja lyijykynän käsiini, täytyy vain mennä niillä mitä on. Ja ei, en aio vielä ostaa uusia välineitä. Odotan, että routa ajaisi porsaan kotiin ja ompelupussukka palaisi luokseni.

Tein päälliset siis huppumaiseen muotoon, nelitahoiseksi pussiksi jonka sitten vedin (tungin) pehmusteiden päälle. Vanhat pehmusteet ovat oikein hyvässä kunnossa eivätkä edes yhtään lytistyneet. Jätin skottikankaan niiden päälle, koska pelkkää nihkeää vaahtomuovia olisi ollut ihan mahdoton tunkea huppujen sisään. Lisäksi käytin hyväksi vanhat vetoketjut, jotka skottikankaisissa päällisissä oli. Ne olivat hieman eri väriä kuin uusi kangas, tämä ei minua haitannut ja lisäksi vetskarit eivät tule näkyviin. Näissä kuvissa väriero kyllä korostuu vielä enemmän kuin oikeasti, kun valo on niin kirkas.

Sohvan päällystys

Sohvan päällystys

Ompeleminen sinänsä eteni ihan sutjakkaasti, lähinnä suoria saumoja. Mittailu, leikkaaminen ja se perhanan ähellys kun huput piti tunkea pehmusteiden päälle, oli ärsyttävintä. Vaikeuksien kautta voittoon ja rystyset verillä ja vain yhdessä sormessa laastari sain kuin sainkin kaiken valmiiksi tämän päivän aikana!

Sohvan päällystys

Kangasta jäi naftista ostoksesta huolimatta hiukan yli, joten surautin vielä pari tyynyä. Sohva jotenkin kaipasi hiukan jotain yksityiskohtaa ja viimeistelyä. Sydämet applikoin jostain vanhasta jämäkankaasta siksakilla. Sopivat kivasti tyyliin!

Sohvan päällystys

Sohvan päällystys

Tässä vielä kertauksen vuoksi ennen ja jälkeen- kuvat:

IMG_3888 IMG_3892

Parannus on mielestäni noin miljoona prosenttia, vai mitä olette mieltä? :D

-Marianna

Mainokset

8 kommenttia artikkeliin ”Terassi kesäkuosiin

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s