Vapun viettoa

Ylläri pylläri, vappu on mennyt aika rauhallisissa merkeissä. Aamulla sanoin miehelleni, että niin eilen oli vappuaatto, tulipa se vietettyä railakkaasti. Grillasimme, kävimme saunassa ja menimme yhdeltätoista nukkumaan. Wow! :D Olin ihan älyttömän väsynyt eilen, aloin pilkkiä jo kymmenen maissa ja simahdin heti kun menin sänkyyn. Menneet pari viikkoa ovat olleet todella stressaavia ja tämä pitkä viikonloppu tuli kyllä tosi hyvään saumaan. Häihin on kolme viikkoa ja vielä on tekemättä vaikka mitä. Lisäksi odottelemme tässä parasta aikaa tietoa erinäisten asioiden saamista käänteistä, sekin luo omaan jännitystään. Että onpa ainakin stressattavaa ihan omiksi tarpeiksi ja vaikka muillekin jakaisi!

Tänään aamulla kuitenkin halusin hiukan päästä vapputunnelmaan ja otimmekin mieheni kanssa suunnan kohti vapputoria :) Keskustorilla on joka vappu kunnon hälinät ja hulinat, niin tälläkin kertaa. Mieheni halusi välttämättä mennä autolla ja tiesin alunperinkin että se olisi huono idea… Viimeistään Särkänniemen kohdalla ongelma realisoitui kun väkeä oli siellä asti vaikka kuinka paljon ja autoja kaikki kadunvarret täynnä. Saimme lopulta auton parkkiin Koulukadulle ja käppäilimme sieltä Keskustorille.

Ajattelin ensin munkkikahveja mutta muurikkalätyt näyttivät niin hyviltä että muutin mieltäni ja pistelin poskeeni mainiota lättyä. Kahvikin oli tuoretta ja olihan se jotenkin tosi kivaa syödä ulkona :) Jos vapun tunnelma on luokaltaan hulinaa niin sitä kyllä riitti. Vähän aikaa seisoskelin Vanhan kirkon nurkalla ja oikein odotin, että koska näkisi jotain tuttuja. Näinkin sitten kymmenen minuutin sisään sekä pomoni, vanhan lukioluokkalaiseni ja erään puolitutun vanhalta kotipaikkakunnaltani. Pieni on maailma!

IMG_20150501_124015

nimetön

Lätynsyönnin jälkeen väkijoukossa haahuilu alkoi riittää. Lähdimme vielä minun ehdotuksestani Eteläpuistoon kävelylle. En ole koskaan aiemmin (!) käynyt tuolla ihan keskustan kupeessa sijaitsevassa nätissä puistossa.

IMG_20150501_130023

IMG_20150501_130404

IMG_20150501_130117

Juuri tässä viimeisen vuoden aikana on Aamulehdessä ollut paljon keskustelua siitä, että pitäisikö Eteläpuisto muuttaa asuinalueeksi. Alue on todella ihana ja kaunis, ja nyt vasta todella tajusin kuinka hölmöltä tuntuu idea tuollaisen kaupunkilaisille yhteisen virkistysalueen muuttamisesta asuinkäyttöön. Toisaalta tajuan kyllä senkin, mitä nyt kokoajan täällä Tamperella hoetaan, että keskustan täydennysrakentamista on pakko lisätä koska ihmisiä muuttaa tänne koko ajan niin paljon. Ja onhan sekin totta, että halvempaa on rakentaa jo olemassaolevan kunnallistekniikan ulottuville kuin raivata kokonaan uutta asuinaluetta. Lehdessä oli joskus sellainen vertailu, että esim. keskustan nurkille rakennettu uusi rakennusneliö (muistaakseni tämä oli vertailuyksikkö) maksaa 4000€, kun esim. ihan uudella alueella kaupungin rajalla Vuoreksessa sama neliö maksoi 7000€. Että onhan siinä vähän eroa. Lisäksi Vuoreksessa on vieläkin vaikka kuinka paljon tyhjää vaikka se rakennettiin jo kolmisen vuotta sitten.

IMG_20150501_130220

IMG_20150501_130223

IMG_20150501_130657

Pitäisiköhän sitä pyrkiä joskus kunnallispolitiikkaan. Minulla alkaa olla näitä loistavia mielipiteitä jo niin paljon, että pitäisi niitä muillekin jakaa…;) Aamulehteä lukemalla tosin pysyy jo ihan kiitettävästi mukana siitä, mitä kaupungissa tapahtuu. Tällä hetkellä minulle ei tosin lehteä tule, kun en muka ehdi sitä lukemaan. Aika usein kuitenkin harmittaa että en tiedä mitään julkisesta keskustelusta, jota Aamulehdestä hyvin pystyi seuraamaan. Nyt kun opiskelu- ja kandisuma on selätetty, niin voisi jopa ollakin aikaa joka päivä lukea lehti. Täytyypä laittaa asia mietintämyssyyn…

Sivumennen sanoen, olen nyt saanut merkinnän kandin tutkinnostani. Olen siis virallisestikin nyt sekä suuhygienisti että terveystieteen kandidaatti (TtK). Hip hurraa! Maisterintutkinto olisi tarkoitus aloittaa Saksassa syksyllä. Ensi viikolla selviää, saako mieheni virkavapaata töistään täältä Tampereelta. Jos saa, niin en näe lähtemisellemme enää mitään esteitä. Rekisteröitymisaika Hampuriin loppui eilen, meidän Erasmus-ohjelman kautta lähtevien tuli toimittaa dokumentit yliopiston vaihtokoordinaattorin kautta. Jollei oma koordinaattoritätini ole möhlännyt asiaa niin asian pitäisi hakemuksen osalta olla pihvi. Sitten vain sitä vahasinetillä suljettua kirjettä odotellessa, kunnes saa alkaa toden teolla hihkumaan lähtöä.

Nyt voisi taas vaikka välillä grillata. Adios ja hauskaa vappua!

-Marianna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s