Kalkkiviivoilla vaihtoon hakemisessa

Noh, nämä samat kalkkiviivat tuntuvat minulla vain jatkuvan ja jatkuvan. Tämä vaihto-opiskeluun hakuni alkaa saada jo vähän surkuhupaisia piirteitä, lähinnä siis sen suhteen miten kauan tämä kissanhännänveto tässä on jo jatkunut. Olen tässä pohtinut, että oikeastaan koko tämä ”pitkä” odotus on johtunut varmaankin siitä, että aloitin täpisemisen hakemisesta aivan liian aikaisin. Halusin olla hyvin valmistautunut ja tehdä kaiken taatusti ajoissa, ja luinkin Tampereen yliopiston vaihtoon hakemis- ohjesivuja kuin piru Raamattua. Niissä painotettiin kerta toisensa jälkeen, että jos suunnitelmissa on pitkä vaihto (minullakin vuoden), niin valmistautuminen tulee aloittaa hyvissä ajoin, jopa vuosi ennen toivotun vaihdon alkamista. Siispä kun ensin olin saanut päähäni lähteä vaihtoon syksyllä 2013 ja kohde oli muistaakseni valittuna hmm.. oliskohan ollut keväällä 2014, niin siitä saakka olen yrittänyt selvittää ja valmistella kaikkea mahdollista etukäteen. Kuitenkin Tampereen yliopiston vaihtokandidaatiksi haku päättyi 2014 marraskuussa, ja tämä suoranainen kohdeyliopistoon haku Hampuriin päättyy vasta tänä torstaina, eli huhtikuun lopussa. Jos olette unohtaneet kaiken stressin ja hampaiden kiristelyn, mitä olen tähän mennessä kokenut tässä vaihtoasiassa, niin voitte kerrata ne jutut täältä. 

Nyt kun ne kalkkiviivat ehkä ihan oikeasti häämöttävät, niin olen tajunnut että kaikki tämä oleajoissaälävainunohdatäyttäätätälomaketta- hössötys, jota sekä UTA:n (Tampereen yliopiston) että HAWin (Hampurin oppilaitokseni) sivuilla lietsotaan, ovat täysin ylimitoitettuja. Oikeastaan olisi riittänyt, että 2014 syksyyn mennessä olisin selvittänyt, mihin kohteeseen haluan hakea. Sitten olisin käyttänyt sen reilun pari tuntia kirjoittaakseni motivaatiokirjeen ja opintosuunnitelman (jonka kopsasin suoraan Hampurin opetusohjelmasta) ja ladatakseni ne UTA:n hakuohjelmaan. Kun sain sitten noin viikon päästä tästä hakemuksestani tiedon, että minua esitetään UTA:n puolesta HAWiin vaihtoon, niin olisin voinut ihan rauhassa vain odottaa tätä huhtikuuta ja nyt ennen vappua naputella opintorekisteriotteeni ja opintosuunnitelmani uudelleen HAWin nettijärjestelmään. Suurin osa kaikesta stressistä ja pääsenkö vai en- pohdinnastani on ollut ihan turhaa, koska tämä vaihtoprosessi on soljunut eteenpäin ihan itsestään. Konkreettisin juttu, mitä olen nyt tehnyt, on se että maksoin 300€ oppilaskunnan jäsenmaksua Hampuriin. Tällä maksulla saan myös joukkoliikennelipun eli matkakortin puoleksi vuodeksi rajoittamattomalla matkustusoikeudella.

Kun rekisteröitymisaika Hampurissa alkoi, niin sain aivan selkeän check listin ja ohjeet, miten tuo joukkoliikennemaksu suoritetaan sun muuta. Nyt kevätpuolella olen saanut tosi hyvin yhteyden sekä Hampuriin että ihan kohtalaisesti myös UTA:n vaihtokoordinaattoriin, kun en enää asioi lainkaan oman yksikköni vaihtotädin kanssa. Olen oikeastaan lakannut stressaamasta hakemisesta, miehelläni on työpaikalla juuri selvittelyn alla se, saako hän virkavapaata vai joutuuko irtisanoutumaan. Tämän jälkeen hän alkaa sitten etsiä töitä Hampurista. Olen todella luottavainen senkin suhteen, että hän löytää jotain jopia. Jos saa DI/inssin töitä, niin lottovoitto, mutta jos hän pääsee vaikka varastolle ajamaan trukilla niin olemme siitäkin iloisia :) Asunnon saaminen ja löytäminen saattaa olla vaikein juttu, ainakin näin etänä kämpän etsiminen voi olla hiukan kinkkistä. Olen tähänkin asiaan kyllä tehnyt jo taustatyötä, ja uskoisin että löydämme kivan asunnon jostain. Oma kolmiomme täällä Tampereella menee vuokralle. Eli jos joku kaipaa kivaa asuntoa hyvillä bussiyhteyksillä Länsi-Tampereelta, niin saa kysellä!

Tällaista asiaa nyt vaihtorintamalla. Jos askelmerkit pitävät niin meidän pitäisi muuttaa tasan neljän kuukauden kuluttua. Hurjaa!

Ja jos joku ei muuten tiennyt, niin Hampuri asettuu kartalle tällä tavoin:

ham

-Marianna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s