Opiskelukevään päätös

Kuten tuossa viime postauksen lopussa mainitsinkin, niin sain kuin sainkin sen vihoviimeisen tenttini läpi. Ja kiitettävällä arvosanalla! En ollut uskoa silmiäni, kun näin viitosen opintorekisterissä. En oikeastikaan ole yhtään sellainen iik-tiesin-saavani-kiitettävän-mutta-olen-silti-niin-yllättynyt-kääk- tyyppiä :D Tuo kyseinen tentti vain oli koealueeltaan tosi laaja, 800 sivua, olin lukenut ensimmäisen kolmesta kirjasta tammikuussa ja alkoi hiukan tuntua siltä, että ehkä jotain on saattanut jo unohtuakin… Lisäksi kaikki, joiden kanssa olin puhunut etukäteen, sanoivat tentin olleen ihan kamala. Istuin tenttiluokassa kaksi tuntia ja kirjoitin 1200 sanaa. Niillä heltisi tuo vitonen. Jotain siis olen tehnyt oikein, ja organisaatioteoriat muistuivat mieleen. Yhtä kaikki, nyt kaikki kevään opiskelujutut (vaihto on asia erikseen) on suoritettu! Jippikayei!

IMG_3866

IMG_3868

No mites nämä kaksi, kandivuotta ovat yliopistossa menneet? Hyvin. Tiesin jo opintoihin hakiessani, että tulen olemaan opiskeleva työssäkävijä enkä toisinpäin. Minulla on koko ajan ollut työpaikka enkä ole nostanut euroakaan opintotukea sitten AMK:n. Tästä syystä en myöskään ole osallistunut esim. ainejärjestö- tai opiskelijakuntatoimintaan, koska ei yksinkertaisesti ole aikaa (eikä oikein intoakaan enää kulkea haalareissa kaupungilla). Olen lähes täysipäiväinen työssäkävijä ja opiskelen siinä sivussa. Ensimmäisenä vuonna toissasyksystä lähtien olin puolikkaalla töissä ja sen lisäksi keikkalaisena, nyt toinen vuosi on mennyt ihan päiväduunissa. Olen onnistunut yhdistämään opiskelut ja työnteon hyvin, ja kaikissa työpaikoissani on suhtauduttu todella hienosti opintoihini ja joustettu tarpeen mukaan. Jälleen kerran olen tyytyväinen valintaani työskennellä yksityissektorilla, vaikka tosin käsitykseni julkisen puolen joustavuudesta rakentuukin toisten kertomaan, opiskelun ohessa tulleeseen tietoon sekä mielikuviin. Anyways, olen päässyt livahtamaan tenttiin tai luennoille aina tarpeen mukaan.

IMG_3870

Tampereen yliopistossa kohtaamani ongelmat ovat pitkälti olleet käytännöllisiä. Eniten annan kritiikkiä henkilökunnan tavoitettavuudesta. Olen tästä runoillut pitkät pätkät vaihtoon hakemisen yhteydessä kirjoittamissani jutuissa, mutta kyllä muutenkin parannettavaa olisi. Erityisesti ekana opiskeluvuotena tuntui, että välillä opiskelutoverit olivat ainoa tietolähde, kun opettajia ja professoreita ei saanut kiinni ei puhelimella, sähköpostilla eikä kirjekyyhkyllä. Tuolloin ensimmäisenä vuotena sentään olin yli puolet viikosta ihan fyysisestikin yliopistolla, nyt toisena vuonna olen käynyt paikalla ehkä kerran viikossa. Kuitenkin loppu hyvin, kaikki hyvin ja asiat on tullut hoidettua. Jos homma toimisi paremmin niin ehkä harmaita hiuksia olisi hiukan vähemmän…

IMG_3871

IMG_3872

Kandivaihe on siis nyt onnellisesti ohi. Sain jo instagramissa onnittelujakin, ja kiitos niistä, mutta todistus ei ole ihan vielä kolahtanut postiluukusta ;) Tosin se on pelkkä muodollisuus, kaikki vaadittavat opinnot ovat kasassa. Mutta kyllä voi kuulkaa se todistusanomuslomakkeenkin täyttäminen olla sitten hankalaa. En ole ihan varma ymmärsinkö vieläkään oikein, miten ne lomakkeen kysymät opintopistemäärät oikein lasketaan. Lisäksi lomakkeessa on ihan eri määriä opintopisteitä esitettynä kuin esim. opinto-oppaassa (Raamattumme). Hmm?

Nyt tuntuu kuitenkin, kuin olisin päässyt kesälaitumille. Viimeinen tentti on ohi, luennoilla ei tarvitse istua, eikä tehdä oikein mitään enää opintojen eteen tänä keväänä. Vaihtoasia on nyt yksi juttu, jota edistän tässä hääsuunnittelun ohella. Hampurista on annettu vihreää valoa ja tämän kuun loppuun mennessä teen rekisteröintini loppuun ja sen jälkeen *huoh* saan toivottavasti pian vihoviimeisen varmistuksen opiskelupaikastani. Nyt on kuitenkin jo todella hyvät fiilikset asian suhteen, koska näyttää siltä että todella pääsemme lähtemään syksyllä. Voi tätä unelmien toteutumisen riemua! Orientaatio alkaa Hampurissa 7.9. joten suunta kohti Pohjois-Saksaa pitäisi ottaa viimeistään syyskuun alussa. Sitä ennen pitäisi vielä mennä naimisiin, viettää unelmien häämatka Japanissa ja vääntää töitä koko kesä. Elämä menee eteenpäin kuin juna. Mutta sen kyydissä on kyllä aika kivaa!

Kuvituksena ihana orkidea, jonka sain tänään mieheltäni kandiopintojen suorittamisen johdosta ♥ Vannotin, että mitään lahjaa ei tarvitse ostaa, mutta kukka menköön :) Kakkukahvit keitän sitten, kun maisterin paperit ovat kourassa. Ja siihen menee vielä hetki…

IMG_3874

Huomenna alkaa taas viikonloppu, sitä odotellessa.

-Marianna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s