Pääsiäisen viettoa

Pääsiäisvapaat ovat sujuneet tosi kivasti. Olen ottanut tämän pitkän viikonlopun aika lailla levon kannalta, tai siis nukkunut pitkään joka aamu ;) Meillä on käynyt aika paljon vieraita ja ihan yöpyjiäkin useampana yönä. Poikkesimme myös landella vaihtamassa autoon kesärenkaat ja tänään lähdimme käymään kaupungilla aamukahvilla. Keskustassa oli todella hiljaista, en tiedä oliko mikään muu paikka auki kuin Kulma konditoria, jossa kävimme kahvittelemassa. Koskenrannassa sentään käveleskeli joitain muitakin kuin me ja Pikku kakkosen leikkipuistossa parveili lapsiperheitä. Jotenkin kyllä ajattelin, että eikö olisi järkevää pitää kaupat auki tällaisena pitkänä viikonloppuna? Varmaan turistejakin on kaupungissa paljon mutta oikein mihinkään ei voi mennä. Ja itsekin kyllä voisin aivan hyvin kuvitella lähteväni shoppailukierrokselle kun kerran aikaa olisi.

Olen nyt pyrkinyt oikein kunnostautumaan tässä kuvailemisessa, ja nytkin kuvasin kosken maisemia innolla. Tampere on kyllä niin kaunis kaupunki, ahh.

IMG_3797

IMG_3810

Matkasuunnitelmien listalla oli häämatkaa varten miehelläni edessä passin uusiminen. Saimme loistokkaan idean ottaa hänen passikuvansa itse. Kuvan ottamisessa sinänsä ei ollut mitään hankaluuksia, mutta voi pojat että poliisin lupahallinnolla on kuvan koosta ja tiedoston laadusta kovat vaatimukset… Säädimme, leikkasimme, pienensimme ja väänsimme kuvaa tässä viimeisen tunnin, ennen kuin se vihdoin viimein meni läpi sähköiseen passihakemusohjelmaan. Ja vieläkin on pieni mahdollisuus, että kuva tulee bumerangina takaisin, kun virkailija tarkastaa sen. Katsotaan.. No ainakin tässä tunnin sähläämisessa opimme sen, että miten se kuva oikein tulee pienentää, jotta poliisin järjestelmä hyväksyy sen. Ensi kerralla sitten taas ollaan viisaampia…

Hääjututkin ovat taas edenneet viikonlopun aikana. Koristeet on pöytään tulevaa kaitaliinaa lukuunottamatta tilattu, paikkakorteissa on vielä pientä askarreltavaa ja muita tekemättömiä töitä kyllä vielä riittää… Kenkiäkin pitäisi sisäänajaa, mutta kun en ikinä muista! Olen tässä miettinyt että varmaan pitää hääpäivän iltaa varten hommata vaihtokengät. Ihan Converse-linjalle en lähde mutta jos vaikka jotkut pitsiballerinat löytäisi :)

Niin ja vaihtoasiassakin on taas tapahtunut jotain! Sain vihdoin Hampurista ilmoittautumislinkin heidän sähköiseen hakujärjestelmäänsä. Nyt siis pitää naputella vielä tiedot ja opintosuoritukset jne. tuohon ohjelmaan ja mm. maksaa opiskelijaetu- ja joukkoliikennemaksu 270€. Varsinaista lukukausimaksua Erasmus-opiskelijoilta ei vaadita, mutta tämä on varmaankin vähän saman tapainen maksu kuin nytkin maksamme oppilaskunnan jäsenyydestä ja YTHS:n jäsenmaksuna. Mites teillä muilla vaihdossa olleilla, oliko teillä jotain maksuja joita piti maksaa etukäteen? Tämä maksun mukaantulo mielestäni taas vahvisti sitä, että paikkani täytyy olla jo aika varma. Ei kai nyt ehkä-valituilta vielä voitaisi periä noinkin isoja maksuja? Olen jo katsellut vähän asuntojakin, emme aio mennä tarjottuihin soluasuntoihin vaan vuokrata itse joko ison yksiön tai sitten kaksion, jos vain löytyy sopivan hintainen. Tuleva kampukseni ei ole mitenkään keskustassa joten asuntojen vuokratkaan eivät ole ihan pilvissä. Tällä kevyellä katselulla mitä olen tässä harrastanut, niin arvioisin hintatason olevan melko samaa kuin Tampereella. Tosin en ole ihan niin up-to-date vuokrahinnoista enää, kun en ole muutamaan vuoteen enää asunut vuokralla.

Jos vielä palataan takaisin tänne Suomeen niin kuvien kanssa kunnostautunut on myös mieheni. Minä olen aina ollut meillä se, joka kuvaa eniten ja käsittelee kaikki kuvat. Toki tämä blogiharrastus on siihen isoin syy mutta kuvaan kyllä muutenkin jonkin verran. Mieheni on nyt kuitenkin myös innostunut järkkärin käytöstä ja kuvaa mielellään, ja useimmiten minä olen kohteena :D

IMG_3786

IMG_3791

IMG_3808

IMG_3809-2

Onneksi Koskenrannassa oli tosiaan hiljaista, muuten olisi kyllä nolottanut poseerata kuvattavana, haha. Kotona sitä tulee vain kuvattua aina muutamassa samassa kohdassa ja lisäksi sitä valoa ei kertakaikkiaan tahdo riittää tarpeeksi. Kiva siis kun ehtii nyt pihallekin kuvaamaan luonnonvalossa, joka tänä pilvisenä päivänäkin oli kyllä melkoisen harmaata.

IMG_3803

Tänään suunnitelmissa on vielä käydä veljelläni kylässä ja lukea tiistain tenttiin. Olen nyt ihan loppusuoralla 800 sivun luku-urakan kanssa, ja olo on kohtalaisen luottavainen. Kun tämän tentin saan hyväksytysti läpi niin kevät on opiskelun osalta siinä. Siispä peukkuja pystyyn siellä ruudun toisella puolen!

Nyt pitäisi alkaa tehdä ruokaa, perunateatteriin siis käy tieni. Mukavaa pääsiäistä!

-Marianna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s