Baby showereilla

Tälle keväälle on nyt mahtunut jo kahdet babyshowerit, ja olin järjestämässä molempia pippaloita. Kaasoni Jonna hoiti erittäin ansiokkaasti Outin kanssa minun polttareideni järjestämisen, ja nyt saimme antaa ystävämme Annan kanssa takaisin Jonnalle saman tien, kun hänen baby showerinsa eli vauvakutsunsa olivat heti eilen, ekana maanantaina minun polttareideni perään :) Olimme juonineet kutsuja jo jonkin aikaa, mutta Annalta oli jotenkin päässyt unohtumaan että polttarini ovat niin lähellä vauvakutsuja. Pidimme kuitenkin päivästä kiinni ja eipä Jonna ainakaan osannut aavistaa, että pippaloputki jatkuisi näin pian!

Kutsuimme paikalle muitakin Jonnan ystäviä, ja saimme kasaan mielestäni oikein sopivan viiden vieraan joukon. Jonnan mies oli luonnollisesti mukana juonessa, ja tekosyy Jonnan saamiseksi Annalle ehti vaihtua moneen kertaan. Lopullinen hölynpöly-selitys olikin se, että Jonna on menossa ystävänsä luo Seinäjoelle kylään. Tämä kyseinen tyttö vain oli myös tulossa vauvakutsuille ja niinpä Jonnan mies T kuskasikin Jonnan Nurmoon Annalle, ja matkalla T oli hoksannut sitoa Jonnan silmät ja ajella sikinsokin pitkin eri teitä, jottei juhlakalu tietäisi, että missä mennään.

1-IMG_3728

Anna antaa puhelimessa vieraille reittiohjeita.

    1-IMG_3724

1-IMG_3726

1-IMG_3727

1-IMG_3729

Me vieraat olimme valmistautuneet leipomalla jos jonkinmoista herkkua kahvipöytään, emäntämme Anna oli koristellut seiniä ihanan vauvamaisesti ja ripustanut ikkunaan ilmapalloja. Niin ja tietenkin odottavaa äitiä hemmoteltiin myös lahjakasalla, joka näkyy ylläolevassa kuvassa :) Minä tein vaippakakun lahjana Annalta ja itseltäni, ja kuljettelin sen junassa Tampereelta Seinäjoelle. Hyvin kesti kakku matkan rasitukset!

1-IMG_3734

Juhlien päähenkilöä odotellessa ehdittiin tyttöporukalla höpöttelemäänkin.

1-IMG_3739

1-IMG_3741

Jonna saapuikin pian paikalle miehensä tuomana, ja ne silmät sidottuina. Onnistuimme yllättämään Jonnan täydellisesti, eikä hän vielä rappusillaakaan tiennyt mihin on tulossa! Näinpä tavoite tuli saavutettua, koska kyseessä olivat nimenomaan yllätysbileet. Minun kannaltani homma oli vuoroin vieraissa, koska omat polttarini lauantaina tulivat myös täytenä yllärinä :)

1-IMG_3743 1-IMG_3746

Kahvipöytä suorastaan notkui kaikenmoisia herkkuja. Koska vauvan sukupuoli ei ole tiedossa (siis tulevilla vanhemmilla kyllä on), niin Anna oli koristellut kakkua sekä vaaleanpunaisella kuorrutteella että tuolla pikku sinisellä vauvankuvalla. Näin oli esillä tasapuolisesti molempia sukupuolia ;) Syöminkien jälkeen siirryimmekin yhteen perinteiseen ohjelmanumeroon eli lahjojen availuun. Jonna sai vaippakakkumme lisäksi erinäisiä vauvanhoitotarvikkeita, pehmolelun Inulle, kylpypyyhkeen ja palikkalelun. Kaikki lahjat tuntuivat olevan saajalle mieluisia ja ainakaan mitään samanlaista ei ilmeisesti oltu kotiin vielä hankittu, vaikka vauvanvaatteita kuulemma onkin jo melkein yli tarpeen odottamassa…;)

1-IMG_3747 1-IMG_3748

1-IMG_3753

Lahjojen avaamisen lisäksi täytimme porukalla arvauskortteja, joissa piti arvuutella mm. vauvan sukupuolta ja tarkkaa syntymisen kellonaikaa. Toivottavasti lähimmäksi arvanneelle on luvassa joku suuri palkinto..:D Minä toivoin optimistisesti, että vauva syntyisi ennen laskettua aikaa, jotta Jonna ja miehensä ehtisivät hyvin häihimme toukokuun lopussa ja ettei vauva silloin olisi ihan parin viikon vanha. Mutta saapa nähdä, nämä meidän arvauksemme syntymistä tuskin kauheasti nopeuttavat! Yritimme myös veikata Jonnan mahan ympärystä villalangan avulla. Joillakin meni veikkaus lähes puoli metriä yläkanttiin, mutta muutama osui aika lähelle. Vaikka ehtiihän se maha tässä vielä muutamien viikkojen aikana kasvaa lisääkin.

1-IMG_3758

Alla olevassa kuvassa näkyy kaikkein taikauskoisin leikki ;) Eli Jonnan sormusta killutettiin mahan päällä, ja katsottiin sen liikkeestä vauvan sukupuolta. Pyörähtelyjen ja heiluriliikkeiden perusteella ensimmäinen tulokas olisi poika (niin minäkin veikkaan) ja mahdollinen seuraava lapsi sitten tyttö.

1-IMG_3764

Olen tietenkin todella, todella onnellinen ja iloinen kaikkien vauvoja saavien ystävieni puolesta. Tiedän, että monelle (tai varmaan kaikillekin) vauva on unelmien täyttymys ja yhdessä eletyn elämän kruunujalokivi. Silti joskus, kun tässä tosiaan niin moni lähipiiristäni on saamassa lapsia, niin minulle tulee tunne erilaisuudesta. Ja onhan se selvää! Olemme jo nyt niin täysin erilaisessa elämäntilanteessa ennen kuin kaikki heistä ovat edes synnyttäneet, koska minulla ja miehelläni ei ole nyt mitään lapsisuunnitelmia vaan päinvastoin kaikkia muita suunnitelmia. Minä olen myös ystäväpiiristäni ainoa, joka tällä hetkellä opiskelee, vaikka toki olenkin lähes täysipäiväisesti töissä. Nykyisin minua polttaa hurjasti matkustaminen ja maailma suorastaan huutaa nimeäni, ja pohdin jo että minne lähdemme seuraavaksi reissuun Japanin jälkeen… Onneksi kuitenkaan ainakaan ihan kaikkien ystävieni elämä ja ajatukset eivät ihan pelkästään vauvojen ympärillä pyöri, ja jutella voi muustakin kuin vauvailusta :) Enkä sitä sano, kyllä minua nekin asiat kiinnostavat, samalla lailla kuin ystäviäni ihan aidosti kiinnostaa vaikka minun opiskeluni. Eivätkä toki kaikki tuttuni ja ystäväni ole raskaana, mutta nyt kyllä lähipiiristä on todella suuri osa vatsa isona. Esim. polttareissa suhde taisi olla fifty-sixty, niukasti mahattomien hyväksi ;)

Tämmöisiä mietteitä päässäni aika paljon nyt pyörii. Kuulostaa ehkä raadolliselta mutta tavallaan olen iloinen, että (mahdollinen) Saksaan lähtömme tapahtuu tänä vuonna. Silloin en ehkä tunne niin suurta ulkopuolisuutta, mitä välillä täällä Suomessa tunnen. Vaikka tulen luonnollisesti ikävöimään läheisiäni täällä, niin ehkä maailma on taas jo kulkenut hieman eri suuntaan, kunhan palaan takaisin Suomeen. Ja jos en lähdekään Saksaan, niin kyllä ilolla paijailen näitä ystävieni nykyisiä ja tulevia naperoita :) Nämä asiat ja tunteet eivät ole mitenkään yksinkertaisia tai mustavalkoisia. Enkä tietenkään halua, että kellekään ystävistäni tulee tämän takia paha mieli, siksi en oikein ole asiaa ottanutkaan puheeksi juuri kenenkään kanssa.

Loppukaneettina voin todeta, että oli kyllä ihanat vauvakutsut ja jäin sitten vielä Jonnalle yökyläänkin :) Nytpä onkin tullut lyhyen ajan sisään nähtyä näitä pohjanmaalaisia oikein urakalla, ja mikäs sen mukavampaa ♥

-Marianna

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Baby showereilla

  1. Paluuviite: Villasukkia ja lankoja |

  2. Paluuviite: Häiden koristeluja |

  3. Paluuviite: Vaippakakku vol. II |

  4. Paluuviite: Baby showerit |

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s