Hääkutsut

Hääkutsut on nyt suurimmalta osin lähetetty, vielä jonkinlainen pino odottaa tuossa pöydällä. Häihimme on siis vieraslistalla 75 vierasta, joista noin 5-8 on lapsia (en nyt muista ihan tarkkaan, ketkä laskin tuohon lukuun). Muutaman ihmisen jo tiedän, ketkä eivät valitettavasti häihin pääse, vaikka yksi iso syy toukokuun hääpäivän valintaan oli se, että ystävillämme ei olisi juhlaruuhkaa ja mahdollisimman moni pääsisi paikalle. Enemmänkin ongelmaksi näytti jossain vaiheessa muodostuvan se, että jotkut vieraista olisivat synnyttämässä, mutta siitäkin pelosta selvittiin säikähdyksellä ja laskettujen aikojen tarkentumisella :D Näyttää siis siltä, että ihan valtaosa vieraista pääsisi tulemaan, mikä olisi tietysti aivan ihanaa. Toki ilmoittautumispäivän takaraja on vasta huhtikuussa, mutta olen aika monien kanssa jutellut ja hääpäivämme ei varmaan kellekään vieraista ole mikään yllätys.

Kutsumme siis ihan valtaosin ystäviämme ja kavereitamme, sukulaisia mukaan tulevat perheemme ja kummimme. Molempien puolilta tulee vieraita lähes yhtä paljon, minun puoleltani ehkä hiukan enemmän. Laskentaa on vähän vaikea tehdä siksikin, että aika monet ystävämme ovat ”yhteisiä”, joten emme osaa sanoa kumman puolelle heidän kirkossa tulisi istua ;) Tiedoksi vieraille, että meidän puolestamme voitte istua ihan minne haluatte :D Kunhan tulette paikalle! Niin kliseistä kuin se onkin, niin se olisi meille paras lahja ♥

Tilasin kutsukortit Amerikasta, nettisivulta nimeltä Wedding Paper Divas. Päädyin tähän sivustoon ihan googlettelemalla. Minulle oli alusta asti selvää, että en lähde askartelemaan kutsuja itse vaan tilaan ne valmiina. Olen kyllä ihan näpertelyihmisiä mutta sekä ajanpuutteen että toivomani lopputuloksen kannalta näin oli paras. Halusin kutsuilta laatua ja omaperäistä ulkonäköä, ja sitä myös sain. Erityisesti kutsujen painolaatu ja materiaali miellyttivät minua todella paljon.

Yksityisyytemme vuoksi olen joutunut suttaamaan henkilötietomme, joita kutsussa on tietenkin aika paljon. Kutsu on siis kolmisivuinen haitarimalli. Alla olevassa kuvassa näkyy vasemmalla kutsun kansi, kuva tulee sisälle keskelle. Kuva on otettu itselaukaisemalla Langkawissa, jossa kävimme Malesian matkallamme 2013. Kannessa on etunimemme &- merkin kera, oikeassa reunassa olevalla sivulla taas koko nimemme, jotta kaikki voivat olla varmoja, keiden häihin ovatkaan tulossa…

IMG_3689 IMG_3693Alla olevassa kuvassa vasemmalla reunalla näkyy kutsun takasivuksi taittuva sivu, joka on kutsumallin kuviointia. Keskellä on tietoa kirkon jälkeisestä juhlapaikasta ja viimeisellä sivulla (oikealla) muistilista, jossa on hieman käytännön ohjeita.

IMG_3691 IMG_3692Halusin pitää muistilistan lyhyenä, yhtenä vaihtoehtona pohdin myös irrallista paperia, jossa olisi ollut enemmän ohjeita (pukukoodista, ruuasta, juhlan ohjelmasta jne), mutta jotenkin en halunnut laittaa kutsun sekaan enää mitään irrallista ohjepaperia ja lisäksi en tiedä miten olisin saanut tehtyä niin hyvännäköisen ohjeen, että se olisi hienosti sulautunut kutsukortteihin. Siispä supistin ohjeiden määrää, lyhyestä virsi kaunis ja pysyypä kutsu myös simppelinä ja selkeänä.

Lahjatoiveeksi laitoimme matkatilimme, jonka avasimme häitä varten. Kyseessä on siis tili sekä häämatkaa varten mutta tavallaan myös Saksaan menoa varten. En alkanut sitten runoilemaan kutsuun sen enempää, mutta tämä oli mielestäni ihan ok tapa ilmoittaa, että emme toivo lahjaksi silitysrautoja ja pyyheliinoja. Olemme asuneet yhdessä jo monta vuotta ja poissa kotoa lähes kymmenen vuotta, joten meillä ei juuri ole tarvetta kodin tavaralle. Tiedän jo, että jotkut vieraista haluavat ostaa jotain sellaista, josta jää muisto, ja olemme sitten jutelleet näistä asioista erikseen. En halunnut tunkea kutsua täyteen liikaa informaatiota vaan luotan siihen, että ihmiset rohkenevat kysyä ihan suoraan, jos jotain epäselvää on.

Tästä tilinumeron laittamisesta kutsuun tai ylipäätään rahan ”pyytämisestä” keskustellaan nykyään jonkin verran, ja toiset sitten kovasti paheksuvat tätä tapaa. En ihan ymmärrä miksi. Minusta on ihan itsestään selvää se, että mitään lahjaa ei ole pakko antaa. Häissämme (eikä varmasti muidenkaan häissä) ei pidetä mitään kirjaa, että kuka toi lahjan ja kuka ei. Kuitenkin yleensä mihin tahansa isompiin juhliin mennessä lahja yleensä viedään, joten mitä pahaa on siinä että ilmoittaa mille olisi tarvetta? Jos taas olisi kyseessä vaikka juuri yhteen muuttanut nuori pari, niin mielestäni olisi varsin korrektia ilmoittaa esim. lahjalistan paikka, josta voisi sitten selvittää että montako lakanaa, pyyhettä ja niitä silitysrautoja oikein tarvitaan. Meillä taas tilanne on se, että matkoja on tiedossa ja toinen matkoista liittyy ihan kiinteästi kyseessä olevaan tapahtumaan, eli häihin. Siispä mielestäni on ihan fine pyytää matkakassaan sponsorointia siinä tapauksessa, että läsnä olemisen lisäksi haluaa meitä jotenkin muistaa. Ja ehkä vieraistakin on kiva ajatus se, että he ovat jollain tavalla mahdollistamassa häämatkaamme. Kai? Mitä mieltä olette tästä koko lahjan mainitsemistouhusta?

Muutama sana vielä kutsujen tilaamisesta: kutsut tulivat siis lentopostina Jenkeistä. Tilasimme 45 korttia kuorineen, ja niiden hinta oli noin 120€. Alle 150€ tilauksista ei tarvitse maksaa tullimaksua mutta tuotteet pitää silti tullata, ja lisäksi meidän piti maksaa arvonlisävero Suomeen. Tämä oli 24% eli noin kolmekymppiä. Kutsut tulivat tosi nopeasti, alle viikossa, ja ne toimitettiin haluamaamme osoitteeseen DHL:n kuljetuspalvelulla, minä tilasin nämä työpaikalleni koska emme ole yleensä päivisin kotona. Kaikki meni tilauksen osalta todella näppärästi, tulli-ilmoituksen teko oli monimutkaisin osa mutta eipä siinäkään lopulta kauaa mennyt. Mieheni on jonkin verran tilaillut kaikenmoista ulkomailta ja hänelle tullaus oli tuttua puuhaa. Kaiken kaikkiaan voin erittäin lämpimästi suositella WPD:n palveluja, nettisivun kutsueditori oli tosi helppokäyttöinen ja varioinnin mahdollisuuksia oli todella paljon. Saimme pyytämämme muutokset kutsuihin nopeasti ja asiakaspalvelu oli nopeaa ja asiantuntevaa. Kutsumalleja oli aivan loputon määrä ja eri tyylisiä pohjia oli hirveästi tarjolla. Jos siis haluaa jotain hiukan erilaista (ja samalla laadukasta) niin ei muuta kuin surffailemaan :)

-Marianna

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Hääkutsut

  1. Noi kutsut oli kyllä törkeen hienot! Mun mielestä on ainakin enemmän kuin suotavaa pyytää lahjat matkakassaan. Kyllähän sen häämatkan tulee muistamaan aina ja silloin voi sitten miettiä miten häävieraatkin kivasti avustivat :) (varsinkin, kun häihin menee paljon rahaa)

    Tykkää

    • Kiitos! Kiva kuulla että muutkin tykkää :) Mä luulen, että meidän sukupolvelle tää rahan pyytäminen häälahjaksi alkaa olla aika itsestään selvä juttu. Ainakin valtaosassa viime vuosien häitä, joissa mä oon ollut, on aina lukenut kutsussa jotain ton tapaista ja munkin mielestä se on täysin ok. Varsinkin, jos on mainittu että rahaa pyytää taloon, matkaan, lapsenhoitoon… Ehkä vanhemmilla on vielä vähän pureskeltavaa tämmösessä toimintatavassa :)

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s