Lopultako pääsisin vaihtoon?

Oletteko jo ihan kyllästyneitä kuulemaan tästä vaihto-opiskeluni säätämisestä? :D Noh, olitte tai ette niin täältä pesee lisää…

En tiedä, miksi en ole aiemmin ottanut yhteyttä koko Tampereen yliopiston vaihtokoordinaattoriin. Olen hoitanut asiaa vain suoraan oman yksikköni ihmisten kanssa, ja kuten olen kertonutkin niin se ei kerta kaikkiaan ole tuottanut tulosta. Hampuriin olen ollut yhteydessä kerran ja sieltä saanut jopa yhden ihan kunnollisen vastauksenkin. Meillä on siis kyllä ohjeistus yliopistolta, että ensisijainen avun lähde on oma yksikkö, mutta kun homma ei ole edennyt niin en nyt tajua, miksen lähestynyt päätirehtööriä aiemmin… Eilen siis kuitenkin aamusella laitoin (taas) yhden sähköpostin jossa yritin raapia kasaan tiedon murusia vaihdostani. En enää oikein edes odota, että saisin mitään kunnon informaatiota, lähinnä olen tavoitellut vahvistusta sille ettenhän nyt aivan ole tekemässä kaikkea päin honkia. Noh, tämä UTA:n vaihtoasioiden suurmogulihan vastasi minulle heti tunnin päästä, ja minun vastineeseeni vielä toisen kerran saman päivän aikana. Olin ihan pöllähtänyt. Ja vielä enemmän pöllähtänyt olin, kun hän kertoi että:

-Erasmus- ohjelman kautta vaihtoon lähtijöitä ei koske vaatimus maksullisesta kielitestistä, ei ainakaan pitäisi koskea

-Kun oma yksikköni on esittänyt minua vaihtoon (< tämä siis tapahtui viime viikolla), niin sinne pääsy on jo noin 99% varmaa.

Öhh, eli kaikki onkin tosi hyvin?! Minun ei pitäisi joutua kansainväliseen kielitestiin eikä varsinkaan joutua maksamaan siitä, ja lisäksi vaihtoon pääsyni on tämän vaihtokoordinaattorin mielestä jo lähes taputeltu juttu. Hän kirjoitti vain että älä nyt ihan vielä osta lentolippuja kuitenkaan… Hah! Siis en voi uskoa tätä, että varmaankin nyt sitten kuitenkin pääsemme lähtemään syksyllä Saksaan!!! Juhuu!!

Pidän vielä pienen varauksen tässä ilkamoinnissani, jos vielä tulisi joku este tai stoppi. Ja tosiaan, voin kyllä ihan hyvin mennä kielitestaukseen Helsinkiin, ei se ole kynnyskysymys. Mutta jos ei tarvitse niin aina parempi niin, erityisesti kun tätä muutakin hässäkkää (häät jne) on ihan riittävästi. Laitoin nyt vielä eilen viestiä Hampuriin ja tiukkasin heiltä, että koskahan lopullisen varmistuksen voisi saada ja onko näin, että Erasmuksen kautta tulijoilta ei vaadita kielitaidon todistusta näillä em. maksullisilla testeillä (kielitestit ja -valmennukset kyllä tehdään kaikille lähtijöille, mutta ne toteutetaan omassa yliopistossa). Kunhan sieltä vielä saan jotain vahvistusta, niin kai tässä sitten pian pitää alkaa katselemaan asuntoa sun muuta :)

Miehelleni tämä tieto vaihdon melko varmasta toteutumisesta on todella tärkeä. Hän saa nyt avata keskustelun työpaikallaan, josko olisi mahdollista saada ”virkavapaata” tai jollain lailla yrittää järjestää asiaa niin, ettei hänen olisi pakko irtisanoa työtään täällä Suomessa. Katsotaan, kuinka käy!

Nyt pitää kiitää bussiin ja töihin. Tsüsch!

-Marianna

7 kommenttia artikkeliin ”Lopultako pääsisin vaihtoon?

 1. Moikka, huvikseni tässä pyörin netissä ja satuin löytämään näitä vaihtopohdintoja!
  Itse olen tällä hetkellä Hampurissa vaihdossa, tosin opiskelen AMK:n puolella. Mitään maksullista kielitestiä ei tosiaan tarvinnut suorittaa, vaan minulta riitti Saksan päähän pelkästään opettajien kirjoittamat ”suositukset” riittävästä kielitaidosta. Kun koulu Suomessa on hyväksynyt vaihtoon, on omalla vastuulla hoitaa ne lopulliset hakupaperit tietyssä ajassa sinne Saksan kouluun. Muutenhan homma on siis varma. :)
  Ja sellaisen vinkin haluaisin antaa, että kannattaa alkaa ajoissa etsimään asuntoa Hampurista, jos koulu ei tarjoa mitään majoitusta. Täältä ei ole maailman helpoin löytää ja saada kämppää, mutta kovalla yrityksellä ja kun on ajoissa liikkeellä, niin lopulta onnistuu.
  Toivottavasti vaihtoasiat etenevät hyvin, Hampuri on kyllä kiva ja kaunis paikka, hyvä valinta! :)

  Tykkää

  • Hei, ja kiitos viestistäsi! Tämä oli taas erittäin rohkaisevaa kuultavaa :) Tällä hetkellä tilanne on se, että odotan vaihtokoordinaattorilt jotain linkkiä, jonka kautta pääsen HAWin ohjelmaan tekemään hakemuksen (?). Oletko sinä HAW Hamburgissa vai jossain muussa oppilaitoksessa?

   Tuo kämppävinkki onkin hyvä, kiitos! Mitä kautta sinä löysit asunnon?

   Tykkää

   • Hei, kiva kuulla! :)
    Opiskelen yksityisessä koulussa, HSBA:ssa (Hamburg School of Business Administration).
    Kämppää lähdin etsimään reilusti netistä, josta sivustoja löytyy paljon. Parhaimpia sivustoja mielestäni olivat wg-gesucht.de ja studenten-wg.de, jälkimmäisestä löysin lopulta tämän hetkisen kämppäni. Lähettelin sähköposteja jokaiseen sopivaan vaihtoehtoon, mutta hyvin harvoin sain edes vastausta. Kovan yrityksen jälkeen kuitenkin onnisti!

    Tykkää

   • Netistä olen minäkin yrittänyt kartoittaa asuntoja, sivustoja tosiaan on aika paljon tarjolla. En ole kysellyt vielä mitään, odotan vielä sitä lopullista varmistusta Hampurin päästä, ennen kuin uskallan vuokrata.. :) Asutko siis itse WG:ssä? Minulla tosiaan siis mies lähtee mukaan ja tarkoitus olisi kyllä vuokrata oma kämppä, vaikka WG:n varmasti saisi halvemmalla.. Varmaan puhelinkontaktikin olisi hyvä tapa kysellä kämppiä, mutta vähän on tuo kielen käyttö epävarmaa kun en juuri muuten ole saksaa jutellut kuin koulussa ;)

    Oma blogisi menee ehdottomasti seurantalistalle! :) Tosi kiva lukea, mitä juuri opiskelijan näkökulmasta Hampurissa on ja tapahtuu :)

    Tykkää

   • Joo tuossa tapauksessa varmaan oma kämppä olisi parempi. Asun tosiaan WG:ssä kahden saksalaisen kanssa, sattui tosi mukavat kämppäkaverit ja kieltäkin oppii samalla. :)
    Ja kiitos seuraamisesta, toivottavasti blogini vähän valottaa, mitä on edessä! :)

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s