Viikonlopun gourmet

Hyppään yleensä naistenlehtiä lukiessani ruokasivut kokonaan yli. Olen kyllä kiinnostunut ruuanlaitosta ja uusista ideoista, mutta jotenkin en vain jaksa lukea niitä ruokaohjeita lehdistä. Kuvia saatan joskus katsella. Sitten kun joskus kotona mietin jotain edes vähän normaalista poikkeavaa ruoka-ajatusta, niin eivät ne naistenlehtien ohjeet kuitenkaan silloin tule mieleen. Hmm? Eilen kuitenkin päätin että viikonlopun kunniaksi teen oikein kunnon herkkuruokaa minulle ja miehelleni. Hän pitää lihasta ja ”kunnon ruuasta” joten tofu-salaattisörsselit sun muut saa sivuuttaa ihan suosiolla. Päätinkin siis mennä perinteisellä pihvilinjalla ja jostain mieleni syövereistä sain idean tällaiseen menuun:

  • Possun sisäfile
  • Pippurikastike
  • Lohkoperunat ja -bataatit timjami-valkosipulimausteella
  • Salaatti
  • Suklaapannacotta

Mieheni oli näistä ideoista aivan ihkuna jo etukäteen. Tässä vuosien saatossa kun olemme yhdessä olleet niin olen havainnut, että minunkin mieheni sydämeen menee tie vatsan kautta ;) Jos siis haluan häntä oikein helliä ja olla ihana niin teen aina jotain erityishyvää ruokaa. Toki itsekin nautin hyvästä ateriasta, mutta on se mukavaa kun vaivalla vääntää kolmen ruokalajin menun ja saa kiitokseksi ylistystä ja tyytyväisyyttä! :D

Teen lohkoperunoita aina välillä ja toimin aina näin: pesen perunat (ja tässä tapauksessa myös bataatit), lohkon ne kuorineen (bataatit kuorin aina) ja esikeitän niitä 5-7 minuuttia. Näin paistamisessa ei mene niin pitkään. Esikeittämisen jälkeen laitan lohkot kulhoon ja kaadan päälle oliiviöljyä ja mausteita, tässä tapauksessa tuoretta valkosipulia, timjamia ja rouhittua merisuolaa. Pyörittelen mausteissa ja kaadan pellille. Paistan grillivastuksella n. 15-20 min.

IMG_20150227_170429  IMG_20150227_174753

Lihana oli nyt siis possun sisäfile. Makuna oli naturell ja muotona Saarioisten ”mötkö” eli kokonainen sisäfile. Leikkasin siitä paloja, hieroin merisuolaa ja pippuria pintaan ja paistoin n. 5 min/puoli ja jätin hetkeksi vielä folion alle vetäytymään. Näitä kutsutaan kai sitten possun noiseteiksi? Kastike oli kerma-mustapekka- soosi, nam nam.

IMG_20150227_174027 IMG_20150227_174035

Valmis annos lautasella! Punaisen kokolihan kanssa juomme punkkua, vaikka muuten emme ole erityisemmin viini-ihmisiä. Lisäkkeenä raikasta salaattia ja brie-valkohomejuustoa.

IMG_20150227_175424 IMG_20150227_175430

Jälkkärin kanssa heitin herkuttoman helmikuuni nurkkaan ja tein kunnon satsin suklaapannacottaa :P Lisäksi sulattelin pakkasesta mansikoita, sopivat tähän herkkuun täydellisesti! En ole muistaakseni ennen tehnyt pannacottaa, tämän idiksen pöllin Jonnalta joka samaista herkkua on minulle joskus tarjoillut.

IMG_20150227_223218

Viikonloppu on alkanut aivan ihanan rentouttavissa merkeissä! Eilen oli pientä partioleiripaniikkia mutta kyllä sekin siitä sitten ohitse meni pienen puhelinpalaverin jälkeen. Mieheni vei minut keskustaan aamukahville (taisi mennä brunssin puolelle…) kun olin ensin nukkunut mukavat 10 tunnin yöunet ilman herätyskelloa. Keskustasta kotiutumisen jälkeen askartelin loput hääkutsut kuoriin ja nyt pitäisi alkaa etsiskellä vanhoja valokuvia häihin tehtävää kuvaseinää varten. Illalla olisi tarkoitus lähteä vielä toisen kaasoni Outin kanssa vähän rimpsalle! :) Ahh, että sitten tykkään näistä viikonlopuista, jolloin ei ole mitään pakollista ohjelmaa. Sielu lepää!

Mukavaa lauantaita kaikille,

Marianna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s