Häämatka Vietnamiin (?)

Hääsuunnittelut ovat edenneet viime aikoina ihan hyvin. Olen suunnitellut hieman asuani, pohtinut koristeita ja kaikkein eniten, yllätys yllätys, häämatkaa. Päätimme mieheni kanssa, että menemme tämän kuun puolessa välissä Helsinkiin matkamessuille etsimään ideoita matkaa varten. Tähän mennessä olemme päättäneet seuraavat jutut koskien häämatkaa:

  • Matkan kesto 10-14 päivää
  • Kohde Euroopan ulkopuolella
  • Sekä kaupunkia että rantaa
  • Ei turistirysä
  • Lämmintäkin pitää olla
  • Ei ökykallis

Näihin kriteereihin sopii monikin paikka, mutta kaikkein eniten olemme pohtineet Aasiaa. Viime vuonna kävimme Malesiassa ja hirmuinen into tuonne Kauko-itään olisi palata. Lisäksi juttua puoltaa se että Aasiassa paikan päällä oleminen on huomattavasti halvempaa kuin esim. Amerikassa, vaikka lentojen hinnat ovat melko samoissa taksoissa. Ja onhan Aasiassa eksotiikkaa hieman eri tavalla kuin Amerikassa, vaikka sekin kyllä kiinnostaa kovasti. Häämatkasta tietenkin vain haluaisi jotain kerta kaikkiaan unohtumatonta, ja luulisinkin että päädymme lopulta johonkin Aasian kohteeseen.

Viime aikoina olen kaikkein eniten tutkaillut Vietnamia mahdollisuutena. Vietnamissa on useita eri kaupunkeja, jotka sopisivat meille. Olen joskus aiemminkin kirjoitellut siitä, että harrastamme käytännössä pelkästään omatoimimatkailua, eikä kokemusta matkatoimiston käytöstä juurikaan ole. Olen vain itse saanut aina summailtua niin hyvät ja hyvän hintaiset reissut, että ainakaan nytkään en ole löytänyt minkään matkatoimiston tarjonnasta toiveitani täyttävää reissua. Vaivaa pitää tietenkin nähdä sata kertaa enemmän jos kaiken suunnittelee itse, mutta mikäpä ei internet-aikana onnistuisi… Lisäksi kammoamme mieheni kanssa ns. turistipaikkoja. Malesiassa näimme yhden ruotsalaispariskunnan ja se riitti ;) Kohteen valinnalla on tässä kokemuksieni mukaan tosi iso merkitys. Olin kerran ystäväni kanssa Malagassa ja siellä ei tullut sellaista fiilistä kuin taas naapurikunnassa Torremolinoksessa, jossa myös vierailimme. Torremolinos minun silmääni vaikutti sellaiselta lue Hesaria hotellissa ja syö mummon muusia ravintolassa-paikalta. Malagassa sen sijaan pääsi kivasti sisään ”oikeaan” espanjalaisuuteen.

Tällaista autenttista meininkiä toivon löytäväni myös häämatkalla. Vietnam ei ole meillä vielä mitenkään lukkoon lyöty, mutta hyvin vahva vaihtoehto se on. Nyt minulla on vain ollut pieniä ongelmia selvittää, että kuinka paljon maassa touko-kesäkuun vaihteessa oikein sataa. Sadekauden määritelmä tuntuu vaihtelevan nettilähteestä riippuen, ja toisaalta olen kyllä lisäksi ymmärtänyt että koska maa on aika pitkä pohjois-etelä- suunnassa, on vaihtelu tämänkin vuoksi aika suurta. Pitää siis vielä perehtyä asiaan vähän lisää, koska en halua että joudumme viettämään lomaamme trooppisessa sateessa…

 

Yllä olevasta kartasta näette, että maa tosiaan on aika pitkä. Kohteista kiinnostavimmat olisivat Ho Chi Minh eli Saigon, Hanoi sekä Hoi An. Ho Chi Minhissä kiehtoo kulttuuri ja hyvä sijainti, mutta sadetta (kai?) eniten. Hanoi taas on pääkaupunki ja varmasti super-mielenkiintoinen. Siellä sadetta olisi vähemmän, mutta toisaalta rannoille on pitempi matka kuin Saigonista. Hoi An olisi ehkä ennemminkin pieni viikonlopputripin paikka kuin varsinainen päämatkakohde. Siellä on kuitenkin ilmeisesti tosi paljon turisteja. Vaikeaa! Malesian matkan tapaan haluaisimme ehkä käydä ainakin kahdessa eri kohteessa (Malesiassa teimme KL:sta pistoreissun kolmeksi päiväksi Langkawille). Jos päädymme Vietnamiin, niin uneksin, että voisimme käydä myös Kambodžan puolella.

Jos jollakulla on antaa vinkkejä Aasian matkailusta ja ihan erityisesti Vietnamista, niin heitelkäähän kommenttiboksiin. Parhaat neuvot saa yleensä toisten kokemuksista eikä niinkään matkanjärjestäjien mainossivuilta :)

p.s. jos edellinen häämatkapostaus jäi lukematta, niin sen voi tsekata täältä.

-Marianna

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s