Vuosi 2014

Olen koonnut joka bloggausvuotenani monen muun tapaan vuosikatsauksen, jossa käyn läpi mennyttä vuotta. Koska vaihdoin blogialustaa ja tiukensin anonymiteettiani, en valitettavasti linkkaa menneitä postauksia tähän WordPressin blogiin. Olen kyllä alkanut miettiä, että pitäisikö siirtää vanhat postaukset kaikki tänne Bloggerista… Ainakin uusille lukijoille se voisi olla kiva, jotta pääsisitte kärryille kuka oikein olen :) Mutta asiaan! Viime vuoden vuosikatsauksen loppuun heittelin odotuksia ja ideoita siitä, mitä vuodelta 2014 toivon.

Aion ainakin jatkaa ahkeraa opiskelua, ja siinä sivussa suoriutua töistäni kunnialla. Vuoden loppuun mennessä haluaisin saada kandin työni ja tutkintoni valmiiksi yliopistolla. Olen menossa leukaleikkaukseen ja toivon todella, että kaikki sujuu hyvin. Hyvin hennosti uskallan toivoa, että ensi vuoden vaihtuessa olisin jo saanut oikomiskojeet pois hampaistani.

Aion myös ottaa itseäni taas kerran niskasta kiinni ja terveellistää elämääni.

No, en ainakaan kuuta taivaalta tavoitellut näköjään… Opiskelut jatkuivat, joskin Helsinkiin muutto heitti koko opintosuunnitelmani ihan uusiksi. Tosin tällä hetkellä tilanne on ihan optimi, nyt tuntuu siltä että haluankin olla enemmän töissä kuin yliopistolla. Kandin tutkielman sain valmiiksi ja arvosanaksi kiitettävä (4). Tutkintotodistusta en voi vielä anoa, sillä pari kurssia jatkuu kevääseen. Tämä siis ainakaan ei ihan täysin mennyt viimevuotisten suunnitelmieni mukaan. Leukaleikkauksessa kävin, ja kaikki meni paremmin kuin odotin, huh! Oikomiskojeita en vielä vuoden loppuun saanut pois, mutta nyt purku on varattu helmikuulle :) Otin itseäni niskasta kiinni useitakin kertoja, ja ainakin liikunnan harrastamisen suhteen voin kyllä todeta että olen petrannut tosi paljon. Suurin kiitos kuuluu sille teolle että liityin kuntosalin jäseneksi keväällä.

Käyn nyt vielä kuvien kera vuottani läpi, kuvat ovat osittain vuoden kiertoa ajatellen vähän limittäin.

KOllaasi 2014

Alkuvuodesta opiskelin ihan hullun lailla kohti ensimmäisen yliopistolukuvuoden loppua. Olin tosi paljon koulussa, lisäksi tein noin 50% työaikaa yksityisellä klinikalla Keskustorilla. Työnantajani kautta kävin myös edelleen keikkailemassa perä-Pirkanmaalla. Hiihtolomatuuraus oli viimeinen keikkareissuni ja se oli yhden kivan jutun loppu, meillä oli periferiassa ihan mahtava työporukka ja ihan omat jutut. Jatkoin kuitenkin töitä täällä Tampereella ja näin näitä mahtityyppejä aina välillä.

Vietin entistä enemmän aikaa myös Outin kanssa, josta oli alkanut tulla minulle todella tärkeä ystävä täällä Tampereella. Juhlimme tammikuussa meidän molempien synttäreitä. Kävin bilettämässä silloin tällöin, mutta opiskelu, työ ja partio veivät kyllä minusta mehut varsin tehokkaasti. Olin alkuvuodesta aika väsynyt ja aloinkin kypsytellä toisenlaisia tulevaisuudensuunnitelmia. Päätinkin myöhemmin, että syksystä alkaen jätän partion lähes kokonaan hyllylle. Lisäksi löimme mieheni kanssa hääpäivämme lukkoon 2015 keväälle ja päätimme myös ajankohdan sille, kun aiomme lähteä Saksaan asumaan.

KOllaasi 20141

Keksin huhtikuussa hakea töihin mielenkiintoiselta kuulostavaan paikkaan Helsinkiin. Minut valittiinkin 18 hakijan joukosta asiantuntijatehtävään järjestöalalle, ja olin aivan innoissani pestistä. Työ alkaisi kuitenkin vasta alkusyksyllä, kun leukaleikkaukseni olisi ohi. Keväällä näin ystäviäni Pohjanmaalla ja Turussa ja muutenkin tuli kyläiltyä vuoden mittaan oikein kivasti puolin ja toisin. Kävimme alkukesällä mieheni perheen kanssa Tallinnassa. Mieheni laajensi asuntomme terassin n. 2,5 kertaa suuremmaksi kuin ennen, tykkäsin tuloksesta ihan hirveästi! Hoidin puutarhaa vaihtelevalla menestyksellä ja taas kerran totesin, että peukaloni ei oikeasti ole mitenkään kovin vihreä.

Kuvakollaasista puuttuu kevään ehkä hauskimpia viikonloppuja eli LLHK2014. Leon Lenkki ja Hilkan Kilpa- partiotaitokisat käytiin pyöräillen Kangasalla. Lähdin matkaan yhden lippukuntalaiseni ja yhden ei-partiolaisen työkaverini kanssa. Aivan loistavan ryhmätyöskentelyn ansiosta voitimme oman sarjamme! Jatkoin kevään mittaan opiskeluitani. Varasin minulle ja miehelleni reissun Osloon Justin Timberlaken keikalle, kunnes selvisi että joudun opiskeluesteen vuoksi perumaan koko jutun. Menetimme koko reissuun ja konserttiin käyttämämme rahat. Kyrsi.

KOllaasi 20142 KOllaasi 20142-001

Kesä tuli ja vietimme tosi paljon aikaa terassillamme grillaillen lähes joka päivä. Ostin myös kauan himoitsemani riippukeinun! Pyöräilin parhaimmillaan noin 80 kilometriä viikossa ja olin aika hyvässä fyysisessä kunnossa. Kesä oli tosi ihana kaikin puolin. Kävin jopa biitsillä Outin kanssa muutaman kerran, ja uimassa lisäksi vanhempieni luona landella. Hoivailin pikku Kamsua harva se viikko ja nautin elämästäni. Kesään kuului myös kahdet häät, toiset Porissa ja toiset Laukaassa. En pitänyt kovin paljoa kesälomaa, kesän kynnyksellä selvisi että joudun vaihtamaan työpaikkaa. Sain kolmessa päivässä onneksi uuden työn ja menin vuorotteluvapaan sijaiseksi kesä-elokuuksi paikkaan, jossa nytkin olen töissä. Aluksi ajattelin työpaikassani että ei tämä ole minun juttuni mutta erityisesti nyt, kun tulin toiselle kierrokselle, olen viihtynyt ihan loistavasti ja saanut kivoja työkavereita.

Vaihdoin blogialustaa Bloggerista WordPressiin kesän alussa. Tiesin ottavani riskin, mutta halusin viedä blogiani ihan muuhun suuntaan kuin ennen. Lisäksi halusin ulkoasuun totaalisen muutoksen. Päädyin näyttämään kasvoni blogissa mutta siirtämään yksityisyyteni aliaksen taakse. Marianna ei siis ole oikea nimeni. Ratkaisu tuntui ja tuntuu edelleen oikein hyvältä. Blogi on juuri sellainen kuin haluankin.

Kollaasit KOllaasi 20143

Vuorotteluvapaa-pestini päättyi elokuussa ja pidin pari viikkoa lomaa ennen leikkaukseen menoa. Pitkissä kantimissa ollut leikkausajan saaminen realisoitui viimein alkukesällä, kun päivämäärä inttämiseni jälkeen lyötiin lukkoon elokuulle. Ennen tätä kuitenkin siis hyvästelin työkaverini kesäduunista ja lähdimme mieheni kanssa road tripille Itä-Suomeen. Kiertelimme siellä sun täällä ja kävimme mieheni mummon luona Riistavedellä. Telttailimme Heinolassa ja kunnon partiolaisena jätin tietenkin makuualustat kotiin. Matka oli kuitenkin ikimuistoinen ja tosi hauska, tänä vuonna emme päässeetkään Talliinnaa kauemmaksi ulkomaille. Lomalla myös kalastelimme ja taas, grillasimme joka päivä.

Veljeni palasi vaihto-opiskelusta Ugandasta ja järjestimme hänen tyttöystävänsä kanssa veljelleni yllätysbileet takaisinpaluun kunniaksi. Kemut olivat tosi hauskat ja veljeni yllättynyt ja innoissaan. Pikkuveljeni muutti Tampereelle ja laihtui 15 kiloa. En melkeinpä meinannut tuntea häntä.

Leikkaus läheni ja aloin jännittää ihan hirveästi. Leikkauspäivä tuli elokuun 20. ja menin TAYSiin operoitavaksi. Kaikki sujui täydellisesti ja pääsin seuraavana päivänä kotiin. Olin sairaslomalla kuusi viikkoa ja parannuin oikein hyvin. Heti saikun jälkeen alkoi työpestini Helsingissä, jonne muutin vanhempieni ja mieheni ollessa muuttoapuna. Vuokrasin asunnon yksin asuvan naisen yläkerrasta Tapanilasta.

Lopulta kävi niin etten viipynytkään Helsingissä kuin 1,5 kuukautta. Työ ei ollut yhtään sellaista kuin odotin ja turhauduin ja kyllästyin sekä työpaikkaani että työhöni. Lisäksi opiskelut lähtivät alamäkeen kun en ehtinyt juuri millekään luennoille, hädin tuskin sain vapaata tenttejä varten. Kysyin kesätyöpaikastani Tampereelle, jos heillä olisi duunia, ja saatuani vihreää valoa tein päätöksen ja irtisanoin itseni. Olin koeajalla joten jätin ilmoituksen perjantaina ja aloitin työt vanhassa paikassa Tampereella maanantaina. Tunsin välittömästi tehneeni oikean päätöksen. Helsinkiin lähtö ei ollut virhe, mutta minun juttuni se ei ollut. Niin kliseistä kuin se onkin niin opin itsestäni aika paljon tuolla reissulla. Nyt osaan arvostaa kotiani ja Tamperetta entistä enemmän. Palasin siis klinikalle töihin Tampereelle ja jatkoin opiskelua kevyellä tahdilla.

Mikan moottoripyöräkypärä

Talvi tuli ja joulu pompsahti eteen vähän niinkuin salakavalan nopeasti, ja yhtä nopeasti se oli jo takana päinkin. Turkulaiset ystäväni kävivät Tampereella pikkujoulu-itsenäisyyspäiväjuhlissa. Hoidin taas Kamsua ja treffailin kavereita ja ystäviä ahkerasti loppuvuoden aikana. Töissä alkoi homma rutinoitua, oli ihanaa olla tuttujen ihmisten keskellä tutussa paikassa. Hääsuunnitelmat etenivät loppuvuoden aikana ihan kivasti, isoimmat jutut oli lukkoon lyötynä ennen vuoden vaihtumista. Saksan suunnitelmat eivät ole vielä saaneet nauloja arkkuun, kun haku vaihtopaikkoihin alkaa vasta nyt tammikuussa. Sain kandin tutkielmani valmiiksi joulukuussa ja vieläpä erinomaisin arvosanoin. Olin tosi ylpeä itsestäni, että olen saanut opiskeltua oman suunnitelmani ja aikatauluni mukaan, ja vaikka Helsingissä pyörähdys meinasi heittää opinnot päälaelleen niin sain hommasta hyvin kopin palattuani takaisin kotiin.

Leukaleikkauksesta toipuminen oli loppuvuodesta jo takana ja aloin kiihkeästi odottaa oikomishoidonkin loppumista. Kävin oikojalla vielä joulukuussa ja päätimme, että homma alkaa olla loppusuoralla. Varasin ajan kojeiden purkuun, ja helmikuussa häähymyni on vihdoin valmis :)

Summa summarum vuoden 2014 jutut olivat: työpaikan vaihto, Helsingin keikka, täydellisen ihana kesä ja leukaleikkausprosessi. Mitään hirmuisen isoa ja negatiivista ei eteen tullut, sen sijaan paljon iloisia asioita. Alan olla sen ikäinen että ystäväpiirissäni porukka sikiää ihan hillittömästi: vuoden viimeisenä päivänä kuulin vielä kahden ystäväni odottavan lasta, kun jo aiemmin kaksi muuta läheistäni tuli raskaaksi. Itsellä lapsiasiat eivät ole nyt ajankohtaisia, joten saakoot muut nyt lapsensa, minulla on muita suunnitelmia. Palleroiden tuleminen tulee muuttamaan heidän elämäänsä paljon, minulla taas ensi vuonna on edessä:

Vuoden 2015 isoin juttu on itseoikeutetusti omat hääni. Eilen tuli täyteen 11 vuotta siitä, kun tapasin tulevan aviomieheni. Ihan koko aikaa emme ole seurustelleet mutta yhteisiä vuosia on kuitenkin kertynyt jo kahdeksan ♥ Olen edelleen täydellisen rakastunut enkä malta odottaa, että pääsemme naimisiin. Otan mieheni sukunimen. Toivottavasti saamme toteutettua haaveemme ja pääsemme lähtemään Hampuriin tulevana syksynä. Ensin kuitenkin keväällä valmistun terveystieteen kandidaatiksi, samalla jatkan nykyisessä työssäni.

Muuten odotan tietysti innokkaana tapaavani kaikkien ihanien ystävieni tulevat lapset sekä muutenkin odotan pääseväni viettämään aikaa kaikkien tärkeiden ihmisten kanssa. Haluaisin kovasti, että meille tultaisiin vierailemaan myös Saksanmaalle, kunhan sinne asti pääsemme. Häiden ohessa edessä on häämatka (jes!) joka toivottavasti suuntautuu jonnekin Aasiaan. Toivon tulevalta vuodelta myös onnea, terveyttä itselleni ja läheisilleni, uusia paikkoja ja elämyksiä. En haluaisi joutua luopumaan kenestäkään enkä toivo, että nykyiset ystävyyssuhteeni hiipuvat. Blogini toivon  menevät eteenpäin ja kasvattamaan lukijamääräänsä. Yritän edelleen panostaa omaan sekä henkiseen että fyysiseen hyvinvointiini, ja ennen häitä voisi vielä pari kiloa laihduttaakin ;)

Näillä eväillä, oikein iloista alkanutta vuotta 2015!

-Marianna

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Vuosi 2014

    • Kiva kun tykkäsit! :) Tämmöstä on kiva tehdä kun tulee sit ittekin kerrattua kaikki ne mukavat jutut mitä vuoden mittaan tapahtui. Eikä tarvi olla edes isojakaan asioita (vaikka niitäkin piisasi) pienet jututkin on ihania :) Ja kuvia selatessa ja tätä kirjottaessa kyllä tovi vierähtikin.. :D

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s