Joulu 2014

Tapaninpäivässä ollaan, joten voisi kai sanoa että ”pahin” on takana :D Joulu meni oikein mukavasti, erittäin perinteisesti, ja tänään tulimme mieheni mummolan kautta takaisin kotiin Tampereelle. Huomenna vielä pientä kyläilyä tiedossa, muuten vapaa viikonloppu, ja maanantaina sitten töihin. Viikko on vierähtänyt kivasti, vaikka alkoikin tylsästi sairaslomalla. Olimme kotiseudullamme vanhempiemme luona, onneksi etäisyys minun ja mieheni vanhempien välillä on lyhyt joten palloilimme vähän vuoron perään missäkin. Aatot vietimme omien perheidemme kesken ja eilisestä alkaen liikuimmekin taas yhdes koos.

Meillä kotona vanhempieni luona joulu on siitä ihana, että koko perhe on kerralla koolla. Molempien veljieni kanssa ehtii harvoin ihan rauhassa viettää yhdessä aikaa, mutta nyt siihen oli tilaisuus. Paljon kulutimme aikaa pelaillen jos sun mitä eri pelejä. Olemme mieheni kanssa ihan päkätissä lautapeleihin ja kävimme vielä ennen joulua Prisman alesta ostamassa uuden Trivian (ei siis uuden mutta meille uuden), joka onkin jo meidän kolmas pelimme sitä sarjaa… Lisäksi ostimme Tower- eli huojuva torni- pelin, joka sopii ihan kelle vaan. Trivia selvästikään ei ole ihan kaikkien juttu, mutta minulle se on ihan ehdoton suosikki. Saimme vielä veljieni kanssa yhteiseksi joulupukilta Lexico-pelin, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan on käännöspeli, jossa pitää tietää englanninkielisiä sanoja. Minusta peli oli tosi kiinnostava ja pelasimmekin sitä jonkun verran. Ajattelin hankkia saman pelin Saksa-version meille kotiin, jotta saisimme mieheni kanssa treenata sanavarastoamme!

Pikkuveljeni vietti tänä jouluna aaton alkuillan vähän eri tavalla kuin yleensä ja lähti joulupukki-keikkailemaan! Näin ensimmäistä kertaa hänellä oli vain kaksi pukkeiltavaa paikkaa, mutta ehkä ensi vuonna sitten enemmän :) Isäni lähti poroksi kuskaamaan, ja minun osakseni lankesi meikata pukkia vähän korvatunturimaisemmaksi. Isäni on ihan hörhö joulun suhteen ja kun muutamiin vuosiin meille ei ole enää joulupukkia (=isä) kotiin tullut oven taakse kolkuttelemaan, niin siitä huolimatta hän haluaa joka vuosi aina jollain lailla levittää joulumieltä kekkuloimalla pukkina. Nytkin, kun veljeäni varten oli kaksi pukkiasua, niin isähän siitä innostui ja heitti pukin vermeet niskaan ja kähisi puoli päivää iltaa iltaa, onko täällä kilttejä lapsia– sloganiaan.

nimetön

Pukkina isä…

IMG_3543

..ja pikkuveljeni, jonka siis oikeastikin piti olla pukki.

IMG_3544

Ken on pukeista suurin ja kaunein?

 

IMG_3546

Pukkeilujen ja pelailujen lisäksi joulu meni aika lailla löllöillessä, syödessä ja kyläillessä. Passasin suunnitelmista huolimatta joulupäivän illan perinteisen biletyksen, kun jengini vähän niinkuin lösähti, ja minä ihan yhtä lailla :D Olimme kuitenkin ihan pari viikkoa sitten näiden tyttöjen kanssa nähneet valmistujaisjuhlissa, joten ei niin suuresti harmittanut vaikka emme päässeetkään yhdessä baanalle. Veljeni sen sijaan lähti äijäköörillä örveltämään ja kävinkin heittämässä poikia etkoille. Sohvalle ja saunottelemaan oli kuitenkin niin mukava palata, ettei päätös jäänyt kaduttamaan ;)

Alla olevassa kuvassa äitini leikkaa messevää reilun 12 kg:n kinkkua. Kun lähdimme tänään, niin jäljellä ei ollut enää kovin paljoa… Äitini on maailman mahtavin kokki ja teki kaikki laatikot, kinkut ja muut pöperöt itse. Ai että, niitä ruokia meillä syödään vielä pari päivää, saimme aika hyvän eväslastin mukaan vielä tänne Tampereellekin :)

IMG_3549

Joulupöydässä meillä on aina viiniä, sitä juovat perheestäni kaikki ruuan kera. Tällä kertaa oli jotain spesiaaliakin, sillä äitini oli saanut haltuunsa pullon Kukkula sisu-viiniä. Viini on kalifornialaista, erinomaista punkkua joka on tuotettu minun pikkuserkkuni viinitilalla. En tunne näitä sukulaisiani lainkaan mutta äitini sisko miehineen oli tuossa männä vuonna hankkinut laatikollisen tätä sukuviiniä Suomeen, ja meillekin kulkeutui tämä yksi pullo. Todella hyvän makuista oli! Jospa sitä joskus lähtisi viininmaistelumatkalle Kalifonian aurinkoon…

IMG_3550

Ruokaöverit onnistuin ihan tietoisesti tänä vuonna välttämään, söin kyllä ihan kunnollisia annoksia ja maistoin kaikkia tarjolla olleita ruokia, mutta ähkyyn en itseäni mättänyt. Söimme pyhien aikana useita jouluaterioita sekä meillä että mieheni vanhempien luona, mutta tämä vuosi teki pienen poikkeuksen kun kertaakaan ei ainakaan minun tarvinnut tuskissani kieriä ruokailun jälkeen, kun pidin jäät hatussa ja annoskoot jotenkin järkevänä. Jaksoi sitten syödä konvehteja paljon paremmin! :D

Joululahjoja meillä jaettiin myös myöhään aattoiltana. Sain kivoja ja hyödyllisiä lahjoja ja ostin ja annoinkin melkoisen kasan paketteja. Kerron niistä vaikka vähän myöhemmin, nyt voisi hakea jääkaapista vähän kinkkua ja laatikoita… Rauhallista joulun jatkoa kaikille!

     IMG_3559

-Marianna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s