Mitä eilen syötäisiin ja haaveilua

Tein toissapäivänä pitkästä aikaa jotain vähän tavallisesta poikkeavaa ruokaa. Minä olen meidän perheessämme ruokavastaava eli käytännössä suunnittelen ja teen ruuan, lähes aina. Jotenkin sitä aina vaan jumiutuu niihin vanhoihin tuttuihin juttuihin, joita ei edes ole kovin montaa. Yleisesti ottaen pyrin välttämään punaisen lihan runsasta käyttöä, teen lähes joka ruualle salaatin tms. kasvislisäkkeen ja lisäksi en käytä kovin paljoa suolaa. Emme syö lähes lainkaan mitään valmisruokia tai eineksiä, paitsi tänään listalla on kalapuikkoja… Ruokajuomana mieheni kanssa juomme rasvatonta maitoa. Hedelmiä syömme nykyään jo tosi paljon, mieheni tykkää banaanista ja mandariineista, minä syön eniten mandariineja, myös banskuja ja näiden lisäksi avokadoa (vaikkei se kai hedelmä olekaan :D).

Vanhojen suosikkien kuten kanakastikkeen ja chili con carnen lisäksi minulla on taskussa muutama erikoinen suosikki. Eli siis oikeastaan nämä erikoisuudetkin ovat samoja tuttuja, tapaamme vain harvemmin ;) Hyvin, hyvin harvoin teen ruokaa, jota en olisi koskaa aiemmin tehnyt. Ennen hyppäsin lehdistäkin ruokasivut aina yli, nyt katselen kuvat ja leikkaan joskus ohjeita reseptivihkoni väliin. Enemmän kokeilunhalua toteutan leipomispuolella. Leivon jotain ehkä pari kertaa kuussa, ja se on lähes poikkeuksetta makeaa. Viimeksi tosin tein sämpylöitä lauantaina.

Yksi harvoin tavattava suosikkini on tandoorikana fetalla ja ananaksella. Tällä kertaa huomasin kaupassa, että tandooritahnaa ei ollut, eikä sille ollut edes koloa hyllyssä?! Onko sen tekeminen muka lopetettu, tietääkö joku? Kauppa oli kuitenkin iso Prisma ja muita tahnoja oli n. 20 erilaista joten luulisi että tuohon joukkoon sopisi. Tosi harmi jos tätä lempparia ei enää tehdä, mutta otin sitten tilalle Tom Yum-tahnaa, joka oli kyllä myös tosi hyvää ja oikeastaan aika samanlaista kuin tandoorikin.

Kanatuotteena oli tällä kertaa kanan sisäfile, jota useimmiten nykyään ostan kanaruokiin. Sisäfile on ihanan mureaa, hyvälaatuista kautta linjan ja ällöttäviä jänteitä ei ole. Maistuu muuten myös grillattuna ihanalta :) En osta enää ollenkaan möhnä-marinoituja kanoja, eniten käytän naturellia ja joskus Kariniemen fajitas-öljy-maustettua leikettä, joka on tosi hyvää. Lisäkkeenä tällä kertaa oli peruna- ja bataattilohkot itse maustaen. Maustan potaatit siten että lohkon ne vatiin, lorautan reilusti öljyä, sitten suolaa, pippuria, chiliä, grillimaustetta mukaan ja pyörittelen lohkot tässä töhnässä. Njam njam.

IMG_3464

Mieheni ei oikein tykkää fetasta, varsinkaan paistettuna, mutta jotenkin unohdin sen tätä ruokaa tehdessä. Minusta feta on ihanaa, tähän kanajuttuun sopii aika suolainen feta, nyt minulla oli kaapissa Lidlin kreikkalaista bulkkifetaa. Oikeasti tässä feta kuuluisi laittaa vasta kaikkein päällimmäiseksi, mutta hokasin sen kun olin murustanut juuston kanojen päälle… Niin ja kanafileet on tässä siis ensin voideltu Tom Yum- tahnalla, päällä fetarae ja lopuksi ananas. Kaikki paistuvat samalla pellillä n. 35-40 minuutissa.

IMG_3465

Viikonloppuna kun se into tosiaan oli piukeana niin leivoin aamulla sämpylöitä. Tämän ohjeen nappasin Mamma rimpuilee- blogista, ohjeen voit lukea täältä. Sämpylät ovat siis hiivattomia, joten niitä ei tarvitse nostattaa lainkaan. Lisäsin itse ohjeeseen vielä vehnäleseitä. Tuli todella hyviä, ja valehtelematta sämpylät olivat puoli tuntia touhun aloittamisesta kuumana pöydällä. Oli siis reilusti nopeampi ohje kuin perinteisellä vaivaus-nostatus-puolen päivän paistelu-menetelmässä.

IMG_3467

Niin ja haaveiluakin lupasin otsikossa. Sama Saksa-projekti se aina vaan jatkuu, edelleenkään mitään hirveän suurta ja uutta kerrottavaa ei ole. Yksikkömme vaihtovastaava meilasi minulle juuri tänään että ei ole saanut yhteyttä Hampuriin, ja että vaihtosopimus heidän kanssaan ei tällä hetkellä ole edes voimassa. Jee. Hän kuitenkin lohdutteli että yrittää nyt saada kiinni jonkun toisen proffan Saksan päästä ja samaan hengenvetoon vakuutti, että eiköhän sille sopimukselle saada jatkoa. Katsotaanpa siis, kuinka homma etenee, ihan varuiksi taidan alkaa katsella myös muita saksankielisiä yliopistoja, että olisi joku takaportti olemassa…

Hurjaa, kuinka nopeasti aika taas menee. Nyt on jo joulukuu ja ihan kohta on se vuosi, jolloin meidän pitäisi lähteä Itämeren toiselle puolen. Olen viime aikoina lueskellut usein Ajatuksia Saksasta– blogia, jossa suomalainen nainen kertoo elämästään ulkosuomalaisena Saksassa. Muutenkin blogi on tosi kiva, käykää tsekkaamassa jos kiinnostaa! Lisäksi olen yrittänyt pohtia käytännön asioita kuten sitä, että otammeko kalusteemme täältä mukaan vai varastoimmeko ne jonnekin, sekä pähkäillyt että asunto pitää vuokrata jollekulle vuodeksi. Monenmoista rumbaa tässä siis on vielä edessä, joten ihan hyvä että olen aloittanut suunnittelun ajoissa. JOS siis koko homma yleensäkään onnistuu. En usko, ennen kuin näen :) Mutta jo tässä vaiheessa ihan joka ikinen tuttu siellä ruudun takana voi henkisesti alkaa valmistautua kyläilemään Saksassa luonamme. Olisi ihanaa, kun kävisi tuttuja ja rakkaita vieraita ♥ Niin ja jos ette ole huomanneet, niin Hampurihan on ihan Pohjois-Saksassa. Matka on lyhyt joten tervetuloa kylään :)

-Marianna

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Mitä eilen syötäisiin ja haaveilua

  1. Moi, löysin blogiisi Ajatuksia Saksasta -blogin kautta. Kiinnostuin seuraamaan Saksaan lähtöäsi. Nimittäin itse olen asunut kahteen otteeseen vuoden verran kerrallaan Saksassa, opiskeluaikana 90-luvun puolivälissä opiskelijavaihdon kautta ja nyt muutama vuosi takaperin puolison ulkomaantyökomennuksen takia. Mielenkiinnolla seuraan siis lähtöäsi Saksaan, toivottavasti kirjoittelet niin käytännön asioista kuin muistakin ajatuksistasi asian tiimoilta.

    Tykkää

    • Hei!
      Ja tervetuloa lukemaan blogiani :) Tulen varmasti kirjoittamaan Saksan suunnitelmista (ja toivottavasti toteutumisesta!) tulevaisuudessa vaikka kuinka paljon. Vuodenvaihteen jälkeen pitäisi yliopistolta alkaa pikkuhiljaa saada jotain varmistusta lähtemiseen, kun varsinainen haku aukeaa.
      Kaikki asiaan liittyvät postaukset löytyvät aina Saksa- kategorian alta. Kommentoithan ihmeessä aina omiakin kokemuksiasi aiheesta, ne kiinnostavat minua tosi paljon!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s