Tahdon

Minä ja mieheni menemme naimisiin ensi keväänä. Asian järjestelyssä ei ole mitään sen kummempaa, suurin vaiva on järjestää hääjuhlat. Meidät vihitään kirkossa, vaikka emme ole erityisen uskonnollisia. Olisimme kuitenkin voineet valita myös siviilivihkimisen. Sekä kirkon että maistraatin varaus onnistuu netissä, ilman kummempia kommervenkkejä.

Jos olisimme samaa sukupuolta, asia ei kävisikään käden käänteessä. Oikeasti se ei kävisi ollenkaan. Samaa sukupuolta olevilla pareilla ei ole oikeutta mennä naimisiin Suomessa. Tämä on niitä harvoja asioita, joiden vuoksi hävettää olla suomalainen. Kun ottaa huomioon Suomen edistyksellisyyden esimerkiksi naisten äänioikeusasiassa,  niin tämä sukupuolineutraalin avioliiton mahdottomuus maassamme tuntuu naurettavalta ja nololta.

Minulla ei ole kantaa siihen, pitäisikö kirkon ottaa huomaansa vihittäväksi myös samaa sukupuolta olevat. Tai siinä mielessä on, että minun puolestani totta kai, mutta kirkko kun haluaa tulkita tuhansia vuosia vanhaa kirjaa tässäkin asiassa, niin tulkitkoot. Löytyy Raamatusta muutakin kyseenalaista ja kirkon yleinen linja näyttää olevan se että toisia Raamatun lauseita tuijotetaan pilkuntarkasti ja toisia ei. Avioliittohan silti ei vaadi kirkon mukanaoloa, joten tässä vaiheessa toivoisinkin vain, että Suomessa samaa sukupuolta olevilla puolisoilla olisi mahdollista saada sama sukunimi, olla samanlainen perhe kuin heteropariskunnat ja mahdolliset lapset, saisivat periä toisensa ilman testamenttia ja saisivat kaikki samat lailliset oikeudet toisiinsa nähden kuin eri sukupuolta olevat paritkin.

Minulla on tuttavapiirissäni homoseksuaalipareja, jotka ovat ihan tavallisia ihmisiä. En voi ymmärtää, en hitustakaan, miksi heille ei suoda samaa oikeutta kuin minulle ja miehelleni ja tuhansille muille onnellisille pareille, jotka Suomessa joka vuosi vihitään.

Kannatan siis sataprosenttisesti sukupuolineutraalia avioliittolakia. Suomen päättäjät, tehkää nyt huomenna kerrankin jotain oikein ja äänestäkää laille TAHDON.

kuva (1)

-Marianna

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Tahdon

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s