Uuniomenaa

Syksyinen viikonloppu on rullaillut todella mukavasti, ihanaa olla kotona. Tästä eteenpäin neljä viikkoa saankin nauttia vähän enemmästä Tampereella olemisesta kuin yleensä, sillä tulevina viikkoina minulla on sekä menoja yliopistolla että oikojan käynti yms. pakollisia juttuja. Muutama näistä menoista on onneksi maanantai, jolloin viikoloppu kivasti pitenee, mutta keskelle viikkoakin sattuu pari juttua. Se on aika mälsää koska matkakustannukset Tampere-Helsinki tuplaantuvat yhtä viikkoa kohden, mutta toisaalta olen kyllä vähän valmis maksamaan siitä riemusta että saan olla enemmän kotona :)

Olen päässyt jo hieman tenttimateriaalienkin kimppuun, huh vielä on silti paljon sivuja luettavana… Huomenna on kandin viimeinen seminaari ennen esittelyä. Saamme siis parini kanssa viimeiset kommentit ja toivon, ettei korjattavaa juuri enää olisi, jotta voisimme sitten hyvillä mielin esittää työmme konferenssissa n. kuukauden päästä. Tämä kandin teko on sujunut jotenkin paljon kivuttomammin kuin amk:ssa opinnäytetyön teko. Tuolloin kaikki oli niin uutta ja vaikeaa, nyt tuntuu että kandimme on lähes vain tipahdellut paperille, ja mielestäni työstä on tulossa oikein hyvä. Saimme erinomaista apua kieliasun tarkistukseen, joten sekin puoli pitäisi olla nyt kunnossa (kiitos tuhannesti Laura). Huomenna siis pitkästä aikaa opiskelupäivä, niitä ei tälle syksyllä kovin paljoa kerry.

Syksyn ja Aamulehden innoittamana päätin tänään ihan ex tempore kietaista meille täällä kotona kanakeiton jälkiruuaksi uuniomenoita. Tänä syksynä en ole saanut mistään omppuja, viime syksynä niitä suorastaan tyrkytettiin ja suurin osa keittämistäni hilloista taitaa olla vielä syömättäkin… Olen siis ostanut kaupasta omppuja, ne ovat kyllä tosi hyvän makuisia tähän aikaan vuodesta. Tämän omenapaistoksen tein vähän niinkuin lonkalta ihan kaupan omenoista.

IMG_3446

Pilkottujen omenoiden sekaan heitin sokeria, kanelia, pähkinärouhetta, hintsun siirappia, muskottipähkinää ja kaardemummaa. Päälle sulatin vielä nokareen voita, johon sekoitin pari ruokalusikallista kaurahiutaleita.

IMG_3447

Uunissa parikymmentä minuuttia 200C ja voilá!

IMG_3448

Päälle loraus vaniljakastiketta. Voisiko olla ihanampaa, no ei.

IMG_3450

Lopuksi vielä arjen eleganssia. Eikö blogeja aina moitita liiallisesta kodin ja oman ulkonäön silottelusta? No tämä kuva ainakin vastaa hyvin meidän taloutemme arkirealismia. Tiskejä sivupöydällä ja maitopurkki ja sanomalehti levällään ruokapöydässä. Asukin on hyvin tyypillinen viikonloppurytky ja tukkaa en näemmä tänä aamuna ollut vielä kammannut. Welcome to my life!

IMG_3451

Minun piti muuten aloittaa herkkulakko lokakuun alusta. Ei ole todellakaan onnistunut. Nytkin mietin, tekisikö iltapalaksi pannaria…

-Marianna

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Uuniomenaa

  1. Silloin kun meille tuli noita omenoita ovista ja ikkunoista, me syötiin tota uuniomenaa niin monena iltana, että enää ei tee ees mieli :P Toi alin kuva on kyllä hyvä, mulla olis kyllä viä räjähtäneempi reuhka, jos jättäsin harjaamatta joku aamu xD

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s