Kiireistä kouluviikkoa

Huh, virallinen saikku jatkuu vielä hetken mutta tämä ja viime viikko eivät ole enää niin lomailulta tuntuneet. Kunto on todella hyvä, voisi sanoa että normaali. Siksipä olenkin päättänyt palata back to school ja muihinkin ei-niin-fyysisesti-rasittaviin hommiin. Tekemistä on kalenteriin ilmaantunut lähes joka päivälle, tämä viikko on vastannut menoiltaan lähes tavallista koulu- tai työviikkoa. Enää vajaa kolme viikkoa uuden työn aloitukseen, syyslukukausi yliopistossa kuitenkin alkoi jo syyskuun alusta ja yritänkin nyt syyskuussa vääntää niin paljon sivuainettani kuin vain ikinä ehdin, koska tulevana vuonna en sitten hirveästi ehdi Tampereella arkipäivisin olla enkä siis ehdi luennoille. Onneksi nyt syyskuussa kaikki kurssini pyörivät täydellä höngällä joten tästä Tampereella oleilusta saan nyt opiskeluja ajatellen aika mukavasti irti. Pieni peikko se on taas hypännyt olkapäälle, että tehtäviä ja oppimispäiväkirjoja sun muita pitäisi tehdä… Tänään olin kuitenkin kandiparini kanssa viisi tuntia yliopistolla vääntämässä kandia, ja kotiin tultuani päätin että se saa riittää tälle päivälle. Pää on ihan tyhjä kun monta tuntia pyörittelee samaa tekstiä silmien edessä.

Opiskelujen lisäksi olen ehtinyt jo vähän hypätä uusiin työkuvioihini! Yhdistys, jolle olen menossa töihin, järjesti koulutuspäivän jäsenilleen täällä Tampereella ja meninkin kahtena päivänä tuohon tilaisuuteen, ikään kuin perehdytykseen. Sisältö sinänsä oli tuttua mutta kuviot järjestäjän näkökulmasta olivat asia, jota yritin tarkkailla. Tämän jutun lisäksi on tulossa ensi viikolla ihka eka työmatka, Suomen Turkuun nimittäin :D En ole käynyt Turussa montaakaan kertaa valmistumiseni jälkeen, ja fiilis sinne menosta on aivan loistava. Tulen jopa tapaamaan minulle opiskeluajoilta tuttuja ihmisiä, joten nostalgian huurut ovat takuuvarmat. Jos ehdin niin käyn myös kyläilemässä muutamalla kaverilla :) Näiden juttujen kanssa aika onkin sitten mennyt, kevyesti olen palannut liikunnankin pariin, leikkauksesta on nyt reilu kolme viikkoa. Eniten olen pyöräillyt, tänäänkin 22 km. Pyöräily on sopivan raskasta ja ei sisällä kovia iskuja, jotka tuntuisivat leuassa vielä aika ikäviltä.

Päivän asu koulutuspäivältä :) Olen aktiivisesti yrittänyt opetella käyttämään hameita, joita ennen pidin juhlien lisäksi ehkä kolme kertaa vuodessa.

Päivän asu koulutuspäivältä :) Olen aktiivisesti yrittänyt opetella käyttämään hameita, joita ennen pidin juhlien lisäksi ehkä kolme kertaa vuodessa.

Vaikka uusi työ odottaa jo ihan kulman takana, olen taas viime aikoina tosi paljon haaveillut Saksaan lähdöstä. Olin taas tällä viikolla yhteydessä yliopiston vaihtovastaavaan ja hän näytti voimakkaasti vihreää valoa vaihtopaikan saamiselleni. Kun viime vuoden keväänä mieheni kanssa päätimme, että lähdemme 2015 Hampuriin, tuntui mahdottoman pitkältä odottaa (tuolloin) yli kaksi vuotta. Aika tähän asti on kuitenkin mennyt todella nopeasti ja jos kaikki taivaan merkit ovat oikeissa paikoissa niin tasan vuoden päästä olemme vähintään lähtökuopissa, jollemme jo paikan päällä. Saksassa lukukaudet menevät vähän eri tavalla kuin Suomessa, ja ilmeisesti syyslukukausi alkaa siellä vähän myöhemmin kuin täällä (lokakuussa??). Olen jo optimistisena katsellut vuokra-asuntojakin.. :D Hinnat näyttävät pyörivän melko samoissa kuin täällä, vaikka vertailu on vähän hankalaa kun kaupunkia ei tunnu eikä oikein osaa sanoa alueiden välisiä eroja (jotka taatusti vaikuttavat hintaan).

Lisäksi homman tekee vähän vekkuliksi se, että saksalaisissa vuokra-asuntoilmoituksissa ilmoitetaan erikseen kaltmiete eli ”kylmä” vuokra ja warmmiete  eli ”lämmin” vuokra. Tämä tarkoittaa siis sitä, että kun ilmoitetaan vuokra vaikka lehti- tai netti-ilmoituksessa, niin vuokran hinta on se summa, joka asunnosta maksetaan kylmänä. Se ei siis sisällä lämmitystä, vettä eikä sähköä. Sitten ilmoituksessa kuitenkin lukee erikseen  nebenkosten eli lisäkulut/asumismenot, joissa on sitten laskettu esim. vesi, kaasu, sähkö jne. Kaltmieten ja nebenkostenin yhteen ynnäämällä saa sitten varsinaisen, koko vuokrasumman eli warmmieten. Tai sitten nebenkostenit pitää kysyä erikseen vuokranantajalta (kätevää, eikö vain…). Niin ja lisäksi Saksassa jotkut asunnot vuokrataan ilman keittiötä, eli ensimmäisenä paikan päälle saapuessa pitää lähteä ostamaan hellaa ja Ikeasta kaappeja. Melkoista meininkiä! :D Onneksi pääsin näihin asioihin sisään juuri viime keväänä saksan kurssilla, jossa berliiniläinen opettajamme kertoi vuolaasti kielen opetuksen yhteydessä myös saksalaisesta kulttuurista. Toki peruskäsitys minulla oli peruskoulun ja lukion saksan ajoilta, mutta tuolla kevään kurssilla kävimme läpi asioita nimenomaan vaihtoon lähtijän/ Saksaan muuttavan näkökulmasta. Kerrankin olin täysin oikeassa paikassa oikeaan aikaan! Miehenikin aloitti tällä viikolla saksan kurssin kansalaisopistossa. Näillä askelilla menemme eteenpäin unelmaamme kohti :)

Tälle illalle saavat haaveilut riittää, joten nyt auf wiedersehen kaikille :)

-Marianna

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s